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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado; Embrapa Trigo.
Data corrente:  18/09/2023
Data da última atualização:  19/09/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  BARRO, J. P.; SANTANA, F. M.; TIBOLA, C. S.; MACHADO, F. J.; SCHIPANSKI, C. A.; CHAGAS, D. F.; GUTERRES, C. W.; CASAROTTO, G.; CAPITANIO, C. G.; DALLAGNOL, L. J.; KUHNEM, P.; FEKSA, H. R.; VENANCIO, W. S.; DEL PONTE, E. M.
Afiliação:  JHONATAN PAULO BARRO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE VIÇOSA; FLAVIO MARTINS SANTANA, CPACT; CASIANE SALETE TIBOLA, CNPT; FRANKLIN JACKSON MACHADO; CARLOS ANDRÉ SCHIPANSKI; DÉBORA FONSECA CHAGAS, G12 AGRO PESQUISA E CONSULTORIA AGRONÔMICA; CAROLINE WESP GUTERRES, AGRONÔMICA - LABORATÓRIO DE DIAGNÓSTICO FITOSSANITÁRIO E CONSULTORIA; GABRIELE CASAROTTO, 3TENTOS AGROINDUSTRIAL SA; CASSIO GUILHERME CAPITANIO, 3TENTOS AGROINDUSTRIAL SA; LEANDRO JOSE DALLAGNOL, UNIVERSIDADE FEDERAL DE PELOTAS; PAULO KUHNEM, BIOTRIGO GENÉTICA LTDA.; HERALDO ROSA FEKSA, FUNDAÇÃO AGRÁRIA DE PESQUISA AGROPECUÁRIA; WILSON STORY VENANCIO, ESTAÇÃO EXPERIMENTAL AGRÍCOLA CAMPOS GERAIS; EMERSON MEDEIROS DEL PONTE, UNIVERSIDADE FEDERAL DE VIÇOSA.
Título:  Comparison of single- or multi-active ingredient fungicides for controlling Fusarium head blight and deoxynivalenol in Brazilian wheat.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Crop Protection, v. 174, 106402, Dec. 2023.
Páginas:  7 p.
ISSN:  0261-2194
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  In this study, we gathered data on Fusarium head blight (FHB) severity, deoxynivalenol (DON), and wheat yields from 19 cooperative fungicide trials conducted in Southern Brazil over five growing seasons (2017?2021). We tested three premixes of Quinone Outside Inhibitors (QoIs) + demethylation inhibitors (DMIs) (PYRAclostrobin + METConazole, TEBUconazole + TriFLoXystrobin, and TriFLoXystrobin + PROThioconazole), one triple premix of QoI + DMI + succinate dehydrogenase inhibitors (SDHI) (TriFLoXystrobin + PROThioconazole + BIXaFen), and two single active ingredients (METC [DMI] and CARBendazim [benzimidazole; MBC]) applied three times, beginning at the flowering stage and continuing every 7?12 days. We fitted a network meta-analysis model to the log of the means of FHB index and DON content data and to the non-transformed mean yield for each treatment, including the untreated control. Disease (FHB index) reduction estimates ranged from 41.5% (TEBU + TFLX) to 62.8% (METC); the latter did not differ from PYRA + METC (56.1%). Likewise, the mean estimates of percent DON reduction were higher for METC (65.1%) and PYRA + METC (58.3%). These two treatments were followed by TEBU + TFLX (50%), which was not statistically different from CARB (48%) and TFLX + PROT (45.2%), but differed from TFLX + PROT + BIXF (39.3%). Lastly, the yield response was higher for TFLX + PROT + BIXF (643 kg/ha), which differed from all other treatments, including METC (505.9 kg/ha), PYRA + METC (477.8 kg/ha),... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Desoxinivalenol.
Thesagro:  Fungicida; Fusarium Graminearum; Trigo.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1156741/1/Artigo-Comparison-of-single.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Clima Temperado (CPACT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPT45585 - 1UPCAP - DD
CPACT22652 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  05/08/2021
Data da última atualização:  05/08/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  FERREIRA, I. C.; SILVA, V. P. da; VILVERT, J. C.; SOUZA, F. de F.; FREITAS, S. T. de; LIMA, M. dos S.
Afiliação:  IANCA CARNEIRO FERREIRA; VAGNER PEREIRA DA SILVA; JOÃO CLAUDIO VILVERT; FLAVIO DE FRANCA SOUZA, CPATSA; SERGIO TONETTO DE FREITAS, CPATSA; MARCOS DOS SANTOS LIMA.
Título:  Brazilian varieties of acerola (Malpighia emarginata DC.) produced under tropical semi- arid conditions: Bioactive phenolic compounds, sugars, organic acids, and antioxidant capacity.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Journal of Food Biochemistry, v. 45, n. 8, aug. 2021.
DOI:  10.1111/jfbc.13829
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Acerola fruit has gained prominence for its high nutraceutical value, associated with high levels of ascorbic acid and phenolic compounds. The objectives of this study were to analyze the chemistry composition and antioxidant capacity in seven Brazilian varieties of acerola. All acerola genotypes were harvested at the red ripe maturity stage, and the fruit were subjected to metabolite analyses by High-Performance Liquid Chromatography. The varieties presented high levels of ascorbic acid and malic acid. The main sugars observed in acerola were glucose and fructose. Cyanidin-3-rhamnoside was the main phenolic compound in the fruit (149?682 mg/kg FW), which had higher concentration in the varieties BRS 235-Apodi, BRS 236-Cereja, and BRS 237-Roxinha. Other phenolic compounds also observed in the fruit were quercetin-3-glucoside, isorhamnetin, catechin, procyanidin A2, naringenin, hesperidin, chlorogenic acid, and trans-resveratrol. In conclusion, the observed wide range of acerola nutraceutical properties was related to the high genetic variability among genotypes
Palavras-Chave:  Vale do Sao Francisco; Variabilidade genética.
Thesagro:  Acerola; Ácido Orgânico; Antioxidante; Composto Fenólico.
Thesaurus NAL:  Bioactive compounds; Malpighia emarginata; Organic acids and salts; Polyphenols.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/224858/1/Brazilian-varieties-of-acerola-2021.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA59605 - 1UPCAP - DD
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