|
|
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Rondônia. |
Data corrente: |
29/03/2011 |
Data da última atualização: |
11/11/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
FERNANDES, P. C. C.; FREITAS, D. R. de; CHAVES, S. S. de F.; SILVA, A. V.; ALVES, L. W. R.; SILVEIRA FILHO, A. |
Afiliação: |
PAULO CAMPOS CHRISTO FERNANDES, CPATU; DENISE RIBEIRO DE FREITAS, UFRA; SIGLEA SANNA DE FREITAS CHAVES, Bolsista CPATU; ALMIR VIEIRA SILVA, Bolsista CPATU; LUIS WAGNER RODRIGUES ALVES, CPATU; AUSTRELINO SILVEIRA FILHO, CPATU. |
Título: |
Consolidação das pesquisas em integração lavoura-pecuária-floresta no Brasil. |
Ano de publicação: |
2010 |
Fonte/Imprenta: |
In: WORKSHOP INTEGRAÇÃO LAVOURA-PECUÁRIA-FLORESTA EM RONDÔNIA, 1., 2010, Porto Velho. Resumos expandidos... Porto Velho: Embrapa Rondônia, 2010. |
Páginas: |
p. 30-35. |
Série: |
(Embrapa Rondônia. Documentos, 141) |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Editado por Vicente de Paulo Campos Godinho, Marley Marico Utumi, Rodrigo Luis Brogin, Paulo Campos Christo Fernandes, Daniela Maciel Pinto. |
Conteúdo: |
O número de pesquisas com sistemas de integração Lavoura-Pecuária-Floresta é crescente no Brasil. Existem variações do sistema de acordo com a região e finalidade do experimento. Esta pesquisa objetivou sistematizar as principais características dos sistemas de integração implantados no Brasil. foram coletados trabalhos científicos com abordagem no tema pela internet. Uma base de dados foi montada e analisada classificando a região com base na produção científica e no foco da pesquisa. http://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/31546/1/Consolidacao-Paulo-4.pdf http://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/31835/1/Consolidacao-Paulo.pdf |
Palavras-Chave: |
ILPF; Sistema de integração. |
Thesagro: |
Consorciação de cultura. |
Categoria do assunto: |
-- A Sistemas de Cultivo |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/31546/1/Consolidacao-Paulo-4.pdf
|
Marc: |
LEADER 01622nam a2200241 a 4500 001 1883632 005 2022-11-11 008 2010 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aFERNANDES, P. C. C. 245 $aConsolidação das pesquisas em integração lavoura-pecuária-floresta no Brasil. 260 $aIn: WORKSHOP INTEGRAÇÃO LAVOURA-PECUÁRIA-FLORESTA EM RONDÔNIA, 1., 2010, Porto Velho. Resumos expandidos... Porto Velho: Embrapa Rondônia$c2010 300 $ap. 30-35. 490 $a(Embrapa Rondônia. Documentos, 141) 500 $aEditado por Vicente de Paulo Campos Godinho, Marley Marico Utumi, Rodrigo Luis Brogin, Paulo Campos Christo Fernandes, Daniela Maciel Pinto. 520 $aO número de pesquisas com sistemas de integração Lavoura-Pecuária-Floresta é crescente no Brasil. Existem variações do sistema de acordo com a região e finalidade do experimento. Esta pesquisa objetivou sistematizar as principais características dos sistemas de integração implantados no Brasil. foram coletados trabalhos científicos com abordagem no tema pela internet. Uma base de dados foi montada e analisada classificando a região com base na produção científica e no foco da pesquisa. http://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/31546/1/Consolidacao-Paulo-4.pdf http://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/31835/1/Consolidacao-Paulo.pdf 650 $aConsorciação de cultura 653 $aILPF 653 $aSistema de integração 700 1 $aFREITAS, D. R. de 700 1 $aCHAVES, S. S. de F. 700 1 $aSILVA, A. V. 700 1 $aALVES, L. W. R. 700 1 $aSILVEIRA FILHO, A.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Amazônia Oriental (CPATU) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Rondônia. |
Data corrente: |
22/03/2021 |
Data da última atualização: |
14/06/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
PARTELLI, F. L.; OLIOSI, G.; DALAZEN, J. R.; SILVA, C. A. da; VIEIRA, H. D.; ESPINDULA, M. C. |
Afiliação: |
FÁBIO LUIZ PARTELLI, Universidade Federal do Espírito Santo; GLEISON OLIOSI, Universidade Federal do Espírito Santo; JÉSSICA RODRIGUES DALAZEN, Universidade Federal de Rondônia; CLEIDSON ALVES DA SILVA, Universidade Federal de Lavras; HENRIQUE DUARTE VIEIRA, Universidade Estadual Norte Fluminense-Darcy Ribeiro; MARCELO CURITIBA ESPINDULA, CPAF-RO. |
Título: |
Proportion of ripe fruit weight and volume to green coffee: differences in 43 genotypes of Coffea canephora. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Agronomy Journal, v. 113, n. 2, p. 1050-1057, Mar./Apr. 2021. |
ISSN: |
0002-1962 (printed) / 1435-0645 (online). |
DOI: |
https://doi.org/10.1002/agj2.20617 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The processing yield or performance, which includes drying and depulping of coffee fruits, can be calculated as the relationship between the volume of ripe coffee fruits and green coffee weight and is a relevant characteristic for the development of new cultivars. The purpose of this study was to evaluate the processing performance of 42 genotypes and one population of Coffea canephora. The treatments consisted of 42 C. canephora genotypes propagated by cuttings and one seed-derived population arranged in a randomized block design with three replications. The genotypes were harvested when 80% of the fruits were in the ripe stage (red berries). We evaluated the relationship of the volume to weight of ripe fruit (ripe fruit volume [RFV]/ripe fruit weight [RFW]), the percentage of seed per fruit (% of seeds), the yield (in liters of ripe coffee) required to produce a 60-kg bag of green coffee, and the relationship between RFW and dry green bean weight (RFW/dry seed weight [DSW]). The results were subjected to ANOVA, and the means were grouped by the Scott-Knott test (p < .05). The mean yield of the evaluated genotypes was 347.57 L bag-1 of green coffee (between 294.01 and 439.72 L bag-1). A lower seed per fruit percentage identifies genotypes with a lower yield and higher RFW/DSW ratio. The genotypes Z21, 700, AD1, LB1, Emcapa 143, and AP required less than 315 L of ripe coffee to produce one 60-kg bag of green coffee beans. |
Palavras-Chave: |
Análise de variância; Café verde; Espírito Santo; Fruto maduro; Green coffee; Nova Venécia (ES); Ripe fruit. |
Thesagro: |
Café; Coffea Canephora; Comportamento de Variedade; Genótipo; Método Estatístico; Peso; Processamento; Rendimento; Semente; Volume. |
Thesaurus NAL: |
Analysis of variance; Coffee beans; Fruit yield; Genotype; Processing technology; Statistical analysis; Variety trials; Weight. |
Categoria do assunto: |
G Melhoramento Genético |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/222027/1/18526.pdf
|
Marc: |
LEADER 02885naa a2200505 a 4500 001 2130848 005 2021-06-14 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a0002-1962 (printed) / 1435-0645 (online). 024 7 $ahttps://doi.org/10.1002/agj2.20617$2DOI 100 1 $aPARTELLI, F. L. 245 $aProportion of ripe fruit weight and volume to green coffee$bdifferences in 43 genotypes of Coffea canephora.$h[electronic resource] 260 $c2021 520 $aThe processing yield or performance, which includes drying and depulping of coffee fruits, can be calculated as the relationship between the volume of ripe coffee fruits and green coffee weight and is a relevant characteristic for the development of new cultivars. The purpose of this study was to evaluate the processing performance of 42 genotypes and one population of Coffea canephora. The treatments consisted of 42 C. canephora genotypes propagated by cuttings and one seed-derived population arranged in a randomized block design with three replications. The genotypes were harvested when 80% of the fruits were in the ripe stage (red berries). We evaluated the relationship of the volume to weight of ripe fruit (ripe fruit volume [RFV]/ripe fruit weight [RFW]), the percentage of seed per fruit (% of seeds), the yield (in liters of ripe coffee) required to produce a 60-kg bag of green coffee, and the relationship between RFW and dry green bean weight (RFW/dry seed weight [DSW]). The results were subjected to ANOVA, and the means were grouped by the Scott-Knott test (p < .05). The mean yield of the evaluated genotypes was 347.57 L bag-1 of green coffee (between 294.01 and 439.72 L bag-1). A lower seed per fruit percentage identifies genotypes with a lower yield and higher RFW/DSW ratio. The genotypes Z21, 700, AD1, LB1, Emcapa 143, and AP required less than 315 L of ripe coffee to produce one 60-kg bag of green coffee beans. 650 $aAnalysis of variance 650 $aCoffee beans 650 $aFruit yield 650 $aGenotype 650 $aProcessing technology 650 $aStatistical analysis 650 $aVariety trials 650 $aWeight 650 $aCafé 650 $aCoffea Canephora 650 $aComportamento de Variedade 650 $aGenótipo 650 $aMétodo Estatístico 650 $aPeso 650 $aProcessamento 650 $aRendimento 650 $aSemente 650 $aVolume 653 $aAnálise de variância 653 $aCafé verde 653 $aEspírito Santo 653 $aFruto maduro 653 $aGreen coffee 653 $aNova Venécia (ES) 653 $aRipe fruit 700 1 $aOLIOSI, G. 700 1 $aDALAZEN, J. R. 700 1 $aSILVA, C. A. da 700 1 $aVIEIRA, H. D. 700 1 $aESPINDULA, M. C. 773 $tAgronomy Journal$gv. 113, n. 2, p. 1050-1057, Mar./Apr. 2021.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Rondônia (CPAF-RO) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|