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Registros recuperados : 38 | |
3. | | OBERT, J. C.; RIDLEY, W. P.; SCHNEIDER, R. W.; RIORDAN, S. G.; NEMETH, M. A.; TRUJILLO, W. A.; BREEZE, M. L.; SORBET, R.; ASTWOOD, J. D. The composition of grain and forage from glyphosate tolerant wheat MON 71800 ls equivalente to that of conventional wheat (Triticum aestivum L.). Journal of Agricultural and Food Chemistry, Washington, v. 52, n. 5, p. 1375-1384, 2004. Biblioteca(s): Embrapa Trigo. |
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5. | | BERNARDI, A. C. C.; BARIONI-JUNIOR, W.; INAMASU, R. Y. Análise de correspondência múltipla para caracterização do perfil de adotantes de agricultura de precisão no Brasil. In: SIMPÓSIO NACIONAL DE INSTRUMENTAÇÃO AGROPECUÁRIA, 2014, São Carlos, SP Anais do SIAGRO: ciência, inovação e mercado 2014. São Carlos, SP: Embrapa Instrumentação, 2014. p. 73-76. Editores: Carlos Manoel Pedro Vaz, Débora Marcondes Bastos Pereira Milori, Silvio Crestana. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação; Embrapa Pecuária Sudeste. |
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8. | | CORREA, L. de S.; FERNANDES, F. M.; NASCIMENTO, V. M. do. Adubacao do mamoeiro (Carica papaya) CV. solo: I - Efeitos sobre a producao Fortaleza: SBF, 1989 p.285-290 In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 10., Fortaleza, CE, 1989. Anais... Fortaleza: Sociedade Brasileira de Fruticultura, 1989, 506p. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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9. | | SILVEIRA, M. C. T. da; SANTOS, F. C. dos; ALMEIDA, R. G. de; ALBUQUERQUE FILHO, M. R. de; VIANA, J. H. M.; VILELA, L.; PEREIRA, M. de A.; FEIJO, G. L. D.; MACEDO, M. C. M.; ALVES, F. V.; OLIVEIRA-PAIVA, C. A.; MENDES, I. de C.; SIMEÃO, R. M.; FIGUEIREDO, A. B. A. de; FREITAS, A. C. R. de; BARBOSA, T. A. Produção de carne com baixa emissão de carbono em pastagens tropicais: resultados de validação das diretrizes técnicas em fazenda comercial. Bagé: Embrapa Pecuária Sul, 2023. 44 p. (Embrapa Pecuária Sul. Boletim de pesquisa e desenvolvimento, 54). ODS 2, ODS 13. Biblioteca(s): Embrapa Cerrados; Embrapa Gado de Corte; Embrapa Milho e Sorgo; Embrapa Pecuária Sul. |
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15. | | SCHROEDER, N.; SOUZA, K. G. de; MACHADO, M.; UCHÔA, T. L.; SCHLINDWEIN, J. A.; FIORELLI-PEREIRA, E. C.; MARCOLAN, A. L. Produção de matéria seca da palhada em diferentes sistemas de preparo de solo e sucessão de culturas. In: REUNIÃO BRASILEIRA DE FERTILIDADE DO SOLO E NUTRIÇÃO DE PLANTAS, 29.; REUNIÃO BRASILEIRA SOBRE MICORRIZAS, 13.; SIMPÓSIO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA DO SOLO, 11.; REUNIÃO BRASILEIRA DE BIOLOGIA DO SOLO, 8., 2010, Guarapari. Fontes de nutrientes e produção agrícola: modelando o futuro: anais. Viçosa: SBCS, 2010. 4 p. Trab. 821. 1 CD-ROM. FERTBIO 2010. Biblioteca(s): Embrapa Rondônia. |
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18. | | OLIVEIRA, C. C. de; COELHO, F. S.; VILLELA, S. D. J.; ALMEIDA, R. G. de; MACEDO, M. C. M.; ARTHUR BEHLING NETO; COSTA, P. M.; SAULO ALBERTO DO CARMO ARAÚJO. Desempenho produtivo de bezerras Nelore em sistemas de integração, em duas épocas do ano. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ZOOTECNIA, 22., 2012, Cuiabá. A importância da zootecnia para a segurança alimentar: [anais]. Cuiabá: Universidade Federal de Mato Grosso, 2012. 3 p. ZOOTEC 2012. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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20. | | LANDOLT, P. J.; REED, H. C.; ALDRICH, J. R.; ANTONELLI, A. L.; DICKEY, C. Social wasps (Hymenoptera: Vespidae) trapped with acetic acid and isobutanol. Florida Entomologist, Gainesville, v.82, n.4, p.609-614, 1999. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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Registros recuperados : 38 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
28/10/2020 |
Data da última atualização: |
02/05/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
CAYRES, C. A.; ASCHERI, J. L. R.; COUTO, M. A. P. G.; ALMEIDA, E. L. |
Afiliação: |
Caroline Alves Cayres, UFRJ; JOSE LUIS RAMIREZ ASCHERI, CTAA; Maria Antonieta Peixoto Gimenes Couto, UFRJ; Eveline Lopes Almeida, UFRJ. |
Título: |
Whole-grain sorghum, orange pomace and whey blends as a novel gluten-free pregelatinized ingredient: assessment of physicochemical and pasting properties (sorghum-based pregelatinized flour). |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Food Processing and Preservation, v. 45, n. 1, e15014, p. 1-14, 2021. |
DOI: |
https://doi.org/10.1111/jfpp.15014 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This study aimed to obtain gluten?free pregelatinized composite flours. A central composite rotational design was employed to study the impact of variation of the amount of whole?grain sorghum flour, the conditioning moisture in composite flour, and the temperature in the third zone of the extruder on the flour properties. Conditioning moisture was the parameter that most influenced peak viscosity, trough, final viscosity, and setback of flours. Pregelatinized composite flours with similar pasting properties to cross?linked chemically modified sorghum starches were obtained. While the sorghum flour presented 83.6°C for pasting temperature, 489cP for peak viscosity, and 1329cP for setback, the pregelatinized composite flours presented values between 69 ? 74.4°C, 129 ? 257cP, and 108 ? 311cP, respectively. The variation of the process and formulation parameters resulted in the production of flours with well?differentiated pasting properties that would meet specific technological features for application in various foodstuffs, and some optimizations for food applications were shown. |
Palavras-Chave: |
Amido modificado; Estrusion conditions; Farinha de arroz; Food; Propriedade física; Protein; Visco Analyzer RVA. |
Thesagro: |
Amido; Arroz; Composição Química; Culinária; Extrusão; Farinha; Proteína; Subproduto; Tecnologia de Alimento; Viscosidade. |
Thesaurus NAL: |
Byproducts; Chemical composition; Cooking; Extrusion; Food technology; Modified starch; Physical properties; Protein products; Rice flour. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
Marc: |
LEADER 02544naa a2200481 a 4500 001 2126066 005 2022-05-02 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1111/jfpp.15014$2DOI 100 1 $aCAYRES, C. A. 245 $aWhole-grain sorghum, orange pomace and whey blends as a novel gluten-free pregelatinized ingredient$bassessment of physicochemical and pasting properties (sorghum-based pregelatinized flour).$h[electronic resource] 260 $c2021 520 $aThis study aimed to obtain gluten?free pregelatinized composite flours. A central composite rotational design was employed to study the impact of variation of the amount of whole?grain sorghum flour, the conditioning moisture in composite flour, and the temperature in the third zone of the extruder on the flour properties. Conditioning moisture was the parameter that most influenced peak viscosity, trough, final viscosity, and setback of flours. Pregelatinized composite flours with similar pasting properties to cross?linked chemically modified sorghum starches were obtained. While the sorghum flour presented 83.6°C for pasting temperature, 489cP for peak viscosity, and 1329cP for setback, the pregelatinized composite flours presented values between 69 ? 74.4°C, 129 ? 257cP, and 108 ? 311cP, respectively. The variation of the process and formulation parameters resulted in the production of flours with well?differentiated pasting properties that would meet specific technological features for application in various foodstuffs, and some optimizations for food applications were shown. 650 $aByproducts 650 $aChemical composition 650 $aCooking 650 $aExtrusion 650 $aFood technology 650 $aModified starch 650 $aPhysical properties 650 $aProtein products 650 $aRice flour 650 $aAmido 650 $aArroz 650 $aComposição Química 650 $aCulinária 650 $aExtrusão 650 $aFarinha 650 $aProteína 650 $aSubproduto 650 $aTecnologia de Alimento 650 $aViscosidade 653 $aAmido modificado 653 $aEstrusion conditions 653 $aFarinha de arroz 653 $aFood 653 $aPropriedade física 653 $aProtein 653 $aVisco Analyzer RVA 700 1 $aASCHERI, J. L. R. 700 1 $aCOUTO, M. A. P. G. 700 1 $aALMEIDA, E. L. 773 $tJournal of Food Processing and Preservation$gv. 45, n. 1, e15014, p. 1-14, 2021.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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