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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental.
Data corrente:  13/12/2001
Data da última atualização:  10/09/2010
Autoria:  FONTENELE, O.
Título:  Lista de nomes vulgar e científico de espécies de peixes e crustáceos, objeto de trabalhos do DNOCS.
Ano de publicação:  1983
Fonte/Imprenta:  Fortaleza, DF: DNOCS, 1983.
Páginas:  Não paginado.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Fishes; Nomenclature.
Thesagro:  Crustáceo; Nomenclatura; Peixe.
Thesaurus Nal:  Crustacea.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATU11474 - 1ADDFL - PP0733907339
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  16/05/2018
Data da última atualização:  19/03/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  BATISTA, N. J. M.; PIMENTEL, P. G.; COSTA, J. A. A. da; FEIJO, G. L. D.; MOREIRA, G. R.; ARAÚJO, R. C. P. de; REIS, F. A.; RÊGO, J. P. A. do; CÂNDIDO, M. J. D.; MIZUBUTI, I. Y.
Afiliação:  NIELYSON JUNIO MARCOS BATISTA, Pós-Graduação - Universidade Federal do Ceará (UFC) - Fortaleza, CE, Brasil; PATRÍCIA GUIMARÃES PIMENTEL, UFC - Fortaleza, CE, Brasil; JOSE ALEXANDRE AGIOVA DA COSTA, CNPC; GELSON LUIS DIAS FEIJO, CNPGC; GUILHERME ROCHA MOREIRA, Universidade Federal Rural de Pernambuco (UFRPE) - Recife, PE, Brasil; ROGÉRIO CÉSAR PEREIRA DE ARAÚJO; FERNANDO ALVARENGA REIS, CNPC; JOÃO PAULO ARCELINO DO RÊGO, Instituto Federal da Educação, Ciência e Tecnologia do Ceará (IFCE) - Boa Viagem, CE, Brasil; MAGNO JOSÉ DUARTE CÂNDIDO, UFC - Fortaleza, CE, Brasil; IVONE YURIKA MIZUBUTI, Universidade Estadual de Londrina (UEL) - Londrina, PR, Brasil.
Título:  Bioeconomic efficiency of lamb finishing production systems.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Semina: Ciências Agrárias, v. 39, n. 3, p. 1199-1210, maio/jun. 2018.
DOI:  10.5433/1679-0359.2018v39n3p1199
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: This study aimed to evaluate the production performance, quantitative carcass characteristics, andeconomic viability of lambs of genetic group Pantaneiro finished under four production systems:1) Stockpiled Brachiaria brizantha cv piatã pasture; 2) Consortium of sorghum intercropped with Brachiaria brizantha cv piatã; 3) Feedlot based on sorghum silage and 2% body weight energyprotein supplementation, 4) Feedlot based on sorghum silage and 4% body weight energy-protein supplementation. Were used one hundred Pantaneiro lambs with an average body weight of 17.85 ± 2.50 kg and at 70 ± 15 days of age, approximately. The average final body weight and total body weight gain of the animals finished on the consortium of sorghum intercropped with Brachiaria brizantha cv piatã were higher than those obtained with feedlot based on sorghum silage and 2% body weight energy-protein supplementation. However, when this system were compared with sorghum silage and 4% body weight energy-protein supplementation, these characteristics did not differ (P > 0.05). Hot and cold carcass weights were lower when animals were fed sorghum silage and 2% body weight energyprotein supplementation as compared with the animals finished on the other systems. The greatest hot (48.20%) and cold (45.83%) carcass yields were observed in animals finished on sorghum silage and 4% body weight energy-protein supplementation. For the carcass compactness index, animals that received sorghum silage and 4% body... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Carne ovina; Cordeiro pantaneiro; Crop-livestock integration; Desempenho produtivo; Eficiência produtiva; Integração lavoura pecuária; Ovino de corte; Rendimento de carcaça; Viabilidade econômica.
Thesagro:  Análise Econômica; Carcaça; Confinamento; Cordeiro; Ovino; Pastejo; Terminação.
Thesaurus NAL:  Carcass quality; Carcass weight; Costs and returns; Economic costs; Feedlots; Finishing; Grazing; Lamb meat; Lambs; Ovine carcasses; Production costs; Sheep; Sheep feeding; Variable costs.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/211921/1/CNPC-2018-Bioeconomic.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/176991/1/CNPC-2018-Bioeconomic.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPC37032 - 1UPCAP - DD
CNPC39574 - 1UPCAP - DD
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