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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Meio Ambiente; Embrapa Solos.
Data corrente:  29/08/2017
Data da última atualização:  17/01/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  MONTIBELLER, B.; LUIZ, A. J. B.; SANCHES, I. D. A.; SILVEIRA, H. L. F. da.
Afiliação:  BRUNO MONTIBELLER, INPE; ALFREDO JOSE BARRETO LUIZ, CNPMA; IEDA DEL'ARCO SANCHES, INPE; HILTON LUIS FERRAZ DA SILVEIRA, CNPS.
Título:  Análise da variabilidade espectro-temporal intraespecífica do milho.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE SENSORIAMENTO REMOTO, 18.,2017, Santos. Anais... Santos: Inpe, 2017. Trabalho: 59410.
Páginas:  p. 2011-2018.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Remote sensing data has been widely used worldwide to estimate crop field?s parameters such as area. For that purpose, we use automatic classification algorithms to identify different land uses and land covers (e.g. agricultural and native vegetation), groups of crops (e.g. annual and perennial crops) or crops species (e.g. maize, sugarcane or soybean). For agricultural applications, the ultimate goal is to be able to use remote sensing technology to map crops in the specie level, and then to monitor them. One essential input data used in the classifications algorithms is the spectral information of the ground targets (e.g. reflectance and vegetation indices). Therefore, it is important to know the spectral behavior of all targets. However, the ability of one classifier to distinguish between plant species is probably dependent on the amount of intraspecific variability. In other words, if a crop specie has high intraspecific spectral variation, it will be difficult to classify this specie among others. Thus, the aim of this work is to analyze the intraspecific spectral temporal variability of maize crop. To accomplish that, spectral data (OLI/Landsat-8) were acquired from first and second harvest maize plots, cultivated over distinct management systems (irrigated and non-irrigated), along two agricultural crop years, (2014/2015 and 2015/2016). We concluded that maize fields harvested in different years, sowed in different seasons, irrigated or not, have a high temporal spec... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Agricultural monitoring; Dado multitemporal; Monitoramento agrícola; Multitemporal data; OLI-Landsat-8; Reflectância de superfície; Surface reflectance.
Thesagro:  Milho; Sensoriamento remoto.
Thesaurus Nal:  Remote sensing.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/170682/1/2017AA32.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/163104/1/2017-021.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio Ambiente (CNPMA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMA15955 - 1UPCAA - DD
CNPS19635 - 1UPCAA - DD2017.00193
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Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  12/02/2020
Data da última atualização:  20/04/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  ALVARES, R. C.; PEREIRA, H. S.; MELO, L. C.; MIKLAS, P. N.; MELO, P. G. S.
Afiliação:  RENATA C. ALVARES, Empresa Caraíba, Rio Verde-GO; HELTON SANTOS PEREIRA, CNPAF; LEONARDO CUNHA MELO, CNPAF; PHILLIP N. MIKLAS, USDA; PATRICIA G. S. MELO, UFG.
Título:  Induction of seed coat darkening in common beans (Phaseolus vulgaris L.) and the association with cooking time after storage.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Australian Journal of Crop Science, v. 14, n. 1, p. 21-27, 2020.
ISSN:  1835-2707
DOI:  10.21475/ajcs.20.14.01.p1500
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Carioca is the most important edible dry bean (Phaseolus vulgaris L.) grown in Brazil. It represents the largest dry bean market class in the world. The seed coat of carioca beans will darken under adverse harvest conditions and with the increasing of storage time. In general, darkened seeds are associated with older seeds that suffer from prolonged cooking times. A relatively new 'slow darkening' trait is available in carioca that delays seed coat darkening under storage. However, its effect on cooking time is unknown. The objective of this work was to evaluate two induction methods of seed coat darkening and to examine the effect of slow darkening trait on cooking time after storage. Lines derived from four segregating populations resulting from crossings between cultivar BRSMG Madrepérola with slow seed coat darkening, and the parents BRS Estilo, BRS Cometa, BRS Notável and BRS Sublime with normal darkening were evaluated. An experiment inlcuding 220 lines, 55 per population and the five parents, in a 15x15 triple lattice was conducted in the winter growing season in Brasilia. Seed coat darkening and cooking time traits were evaluated. Two methods for inducing seed coat darkening were compared: an accelerated aging test using UV light for 72 hours, and an extended storage for 90 days under ambient conditions. The correlation between the induction methods ranged from 0.77 to 0.85 for the different populations indicating either method could be used to discriminate lines wit... Mostrar Tudo
Thesagro:  Armazenamento; Escurecimento; Feijão; Melhoramento Genético Vegetal; Phaseolus Vulgaris; Semente; Variação Genética.
Thesaurus NAL:  Beans; Genetic correlation; Seed coat; Seed storage.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/210706/1/CNPAF-2020-ajcs.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAF35729 - 1UPCAP - DD20202020
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