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1.Imagem marcado/desmarcadoBRITO, A. L. de; BONFIM, W. M. D.; ANDRADE NETO, E. R. de; LIMA, M. A. C. de. Quality and antioxidant potential of BRS clara and Arizul grapes influenced by rootstocks in a tropical region. Ciência e Agrotecnologia, v. 43, p. 1-13, 2019.

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Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  09/07/2019
Data da última atualização:  02/12/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  BRITO, A. L. de; BONFIM, W. M. D.; ANDRADE NETO, E. R. de; LIMA, M. A. C. de.
Afiliação:  Alanne Lucena de Brito; Wilyanne Monique Danôa Bonfim; Eugenio Ribeiro de Andrade Neto; MARIA AUXILIADORA COELHO DE LIMA, CPATSA.
Título:  Quality and antioxidant potential of BRS clara and Arizul grapes influenced by rootstocks in a tropical region.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Ciência e Agrotecnologia, v. 43, p. 1-13, 2019.
DOI:  10.1590/1413-7054201943000219
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Seedless table grapes cultivars have been studied in the Sub-middle region of São Francisco Valley at northeast Brazil. For that region, it is important to identify cultivars with productive potential, better quality and efficiency, minimizing the expenses in terms of inputs and workforce, when compared to traditional cultivars. Specifically, the objective of this study was to determine the influence of different rootstocks on the quality and on the antioxidant potential of BRS Clara and Arizul table grapes cultivars of two production cycles. The experimental area belongs to the Experimental Field of Bebedouro/Embrapa Semiárido, located in the sub-middle region of São Francisco Valley, in Petrolina - PE, northeast Brazil. Both BRS Clara and Arizul cultivars were analyzed individually using IAC 313, IAC 572, IAC 766, SO4, Paulsen 1103 and Harmony rootstocks, during production cycles from October/2016 to February/2017 and from March/2007 to June/2017. The experimental design was planned in randomized blocks, in a 2 (production cycle) x 6 (rootstock) factorial, with three replications each. More favorable conditions to quality for ?BRS Clara? grapes, as evidenced by higher berry mass, lower soluble solids (SS)/titratable acidity (TA) ratio and higher antioxidant activity, were observed after the March-June, 2017 harvest, especially from scions grafted onto IAC 572, SO4 and Harmony. The Arizul cultivar was characterized by better quality after the March-July, 2017 harvest, show... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Arizul; BRS Clara; Cultivar; Uva de mesa; Uva sem semente; Vale do São Francisco; Viticultura tropical.
Thesagro:  Porta Enxerto; Uva.
Thesaurus NAL:  Grapes; Seedless varieties.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/199287/1/Dora-2019.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA58633 - 1UPCAP - DD
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