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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoMARCUVELE, D. L. P.; FERREIRA, A. M. V.; OLIVEIRA, M. S. G. de; OLIVEIRA, V. do N. L.; TRINDADE, R. C. P.; COSTA, J. G. da; GOULART, H. F.; SANTANA, A. E. G. Semiochemicals involved in the interactions between cowpea (Vigna unguiculata Walp) and black cawpea aphid (Aphis craccivora Koch). In: LATIN AMERICAN MEETING OF CHEMICAL ECOLOGY, 2., 2012, Huerta Grande. Abstracts... Huerta Grande: Latin American Association of Chemical Ecology, 2012. Resumo em anais.

Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros.

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Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  28/05/2019
Data da última atualização:  07/02/2020
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  BRILHANTE, N. S.; BIZZO, H. R.; FARIA-MACHADO, A. F. de; SANTOS, M. C. da S.; GAMA, P. E.
Afiliação:  Nathália Simon Brilhante; HUMBERTO RIBEIRO BIZZO, CTAA; ADELIA FERREIRA DE FARIA MACHADO, CTAA; MARCELLY CRISTINA DA SILVA SANTOS, CTAA; PAOLA ERVATTI GAMA, CTAA.
Título:  Method development for the analysis of volatile compounds in olive oil.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO DE ÓLEOS E GORDURAS, 4., INTERNATIONAL MEETEING ON FATS AND OILS. Campinas, 2019. Anais... Campinas: SBOG, p. 12.
Idioma:  Inglês
Notas:  De 15 a 16 maio 2019. Trabalhos apresentados de forma oral.
Conteúdo:  Olive oil consists mainly of triglycerides, in about 97 to 99% by weight. The minor compounds are a complex mixture of polar, apolar and amphiphilic substances, such as tocopherols, phenolic compounds, sterols, chlorophyll, carotenoids, terpene acids, monoglycerides and diglycerides, free fatty acids and volatile compounds. These volatiles are the compounds directly responsible for the aroma of the oil. Extra virgin olive oil has a complex aroma with more than 100 volatile compounds identified, among aldehydes, alcohols, esters, hydrocarbons, ketones and furans. The objective of this study was to develop an analytical method for volatile compounds in olive oils using solid-phase microextraction (SPME), gas chromatography coupled to mass spectrometry (GC-MS) and gas chromatography with flame ionization detection (GC-FID). For the SPME, different parameters like flask size (4, 10 and 20 mL), sampling temperatures (40 and 60 °C), headspace conditioning (10 and 60 min) and fiber exposure times (15 and 40 min) were tested. For GC analyses two different internal standards, methyl octanoate and tetradecane, were tested, as well as sub-ambient oven temperatures with liquid nitrogen. A 1 g of sample and a divinylbenzene/carboxen/polydimethylsiloxane (DVB/CAR/PMDS) fiber were used in all the tests. Analytical curves from the FID data were constructed for linearity evaluation, whereas internal standard was used for quantification ofcompounds such as 3-hexenol, 2-hexanal and limonene. I... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  GC-FID; GC-MS; SPME.
Thesaurus NAL:  Olive oil; Volatile compounds.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/197804/1/resumo-4COG-p.12.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA14599 - 1UPCRA - DD
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Biblioteca(s):  Catálogo Coletivo de Periódicos Embrapa; Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.
Identificador:  95
Data corrente:  09/05/2002
Data da última atualização:  30/04/2015
Código do título:  2500014
ISSN:  1217-8950
Código CCN:  091477-0
Título e Subtítulo:  ACTA MICROBIOLOGICA ET IMMUNOLOGICA HUNGARICAE
Título anterior:  ACTA MICROBIOLOGICA ACADEMIAE SCIENTIARUM HUNGARICAE = MAGYAR TUDOMANYOS AKADEMIA MIKROBIOLOGIAI KOZLEMENYEI
Entidade:  Akademiai Kiado
Local de publicação:  Budapest, HU
Periodicidade:  Trimestral
Bases onde o periódico é indexado:  INDEX MEDICUS
Inicio de publicação:  1994
Coleções da unidade:  Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia
1994 41(1-4) supl; 1995-98 42-45
Classificação: 576.05
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