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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
Data corrente: |
24/07/2017 |
Data da última atualização: |
08/08/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
ARAÚJO, L. da S.; COSTA, E. M. R.; SOARES, T. L.; SANTOS, I. S. dos; JESUS, O. N. de. |
Afiliação: |
LETÍCIA DA SILVA ARAÚJO, UEMA; EVA MARIA RODRIGUES COSTA, UEMA; TALIANE LEILA SOARES; IDÁLIA SOUZA DOS SANTOS, UFRB; ONILDO NUNES DE JESUS, CNPMF. |
Título: |
Effect of time and storage conditions on the physical and physico-chemical characteristics of the pulp of yellow and purple passion fruit. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Food Science and Technology, Campinas, v.37, n.3, p. 500-506, July-Sept. 2017. |
ISSN: |
0101-2061 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The aim of this study was evaluate the physical and physico-chemical characteristics of extracted fruit pulp of passion fruit with different skin color (yellow, light and dark purple) under refrigeration temperatures and storage times. The extracted pulp of passion fruit was stored at different temperatures: 10 °C, 25 °C; - 30 °C and - 80 °C and at four different storage periods: 0; 10; 20 and 30 days. The following physical and physico-chemical characteristics of the fruit were evaluated: color of fruit peel, fruit weight, diameter, length and width of the fruit, peel thickness, peel mass, pulp mass, pulp color, juice yield, pH, soluble solids, titratable acidity and ratio. The physical and physico-chemical results indicate that all the passion fruit pulp, in natura as well as refrigerated, presented values in conformity to the identity and quality standards. The coloration of the fruit peel influenced the preservation of pulp color during the storage period and conditions. Purple fruits showed no change in the color of the pulp, even under different conservation procedures. The passion fruit pulp can be stored up to 30 days while preserving the physical and physico-chemical characteristics, similar to the pulp in natura. |
Palavras-Chave: |
Passion fruit. |
Thesagro: |
Maracujá. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Acre. |
Data corrente: |
15/10/2018 |
Data da última atualização: |
16/11/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
ARAUJO, H. J. B. de. |
Afiliação: |
HENRIQUE JOSE BORGES DE ARAUJO, CPAF-AC. |
Título: |
Acervo arbóreo madeireiro de uma floresta acreana sob manejo comunitário. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO NACIONAL DE MEIO AMBIENTE, 15., 2018, Poços de Caldas. Anais eletrônicos... Muzambinho: Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia do Sul de Minas Gerais, 2018. |
Páginas: |
5 p. |
ISSN: |
2317-9686 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Entre as etapas fundamentais do manejo florestal está a avaliação da composição da floresta. Essa avaliação é feita por meio de inventários florestais. Este trabalho tem como objetivo apresentar resultados de um inventário florestal a 100% realizado em talhões de colheita de pequenas áreas sob manejo florestal madeireiro, localizadas em Senador Guiomard-AC. |
Palavras-Chave: |
Acre; Amazonia Occidental; Amazônia Ocidental; Apuleia molaris; Castanha do brasil; Couratari macrosperma; Índice de Importância de Espécie (IND); Inventário a 100%; Manejo florestal; Nuez del Brasil; Projeto de Colonização Pedro Peixoto; Recursos forestales; Senador Guiomard (AC); Western Amazon. |
Thesagro: |
Administração Florestal; Apuleia Leiocarpa; Bertholletia Excelsa; Castanha do Para; Cumaru; Dendrometria; Dipteryx Odorata; Hevea Brasiliensis; Inventário Florestal; Recurso Florestal; Seringueira; Tauari. |
Thesaurus NAL: |
Brazil nuts; Forest inventory; Forest management; Forest mensuration; Forest resources. |
Categoria do assunto: |
K Ciência Florestal e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/184313/1/26698.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Acre (CPAF-AC) |
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