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Registros recuperados : 31 | |
3. | | CABRAL, O.; FREITAS, H.; LIGO, M.; MARSDEN, C.; ROCHA, H.; GOMES, E. Variabilidade das medidas de fluxos de CO2 do solo obtidas pelo método da correlação de vórtices. In: BRAZILIAN MICROMETEOROLOGY WORKSHOP, 5., 2007, Santa Maria. Abstracts... Santa Maria: Universidade Federal de Santa Maria, 2007. CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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4. | | ROSA, A. M.; SILVEIRA, T. M. T. da; GIULIANI, J. C.; MARODIN, G. A. B.; SANTOS, H. P. dos. Brotação da variedade Merlot (Vitis vinifera L.) na região da Campanha Gaúcha em função do tipo de poda e doses de cianamida hidrogenada. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA UVA E VINHO, 12., ENCONTRO DE PÓS-GRADUANDOS DA EMBRAPA UVA E VINHO, 8., 2014, Bento Gonçalves. Resumos... Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2014. p. 50 Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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8. | | AMORIM NETO, S.; ANDRADE, W. E. de B.; ZAMPIER, J. A. L.; GONCALVES, R. A.; PARENTE, F. C.; COLARES, S. A.; SOUZA, A. P.; ALEIXO, S. M.; FURTADO, P. R.; CANZIAN, C. A.; SILVA, V. R. da. Respostas de cultivares de arroz irrigado ao nitrogenio nas regioes norte e noroeste fluminense. Niteroi: PESAGRO-RIO, 1998. 5p. (PESAGRO-RIO. Comunicado Tecnico, 242). Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Cerrados; Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba; Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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9. | | SILVA, W. da; SILVA, A. A. da; SEDIYAMA, T.; CARDOSO, A. A. Biomassa e area foliar em mudas de Eucalyptus citriodora e Eucalyptus grandis, em resposta a diferentes teores de agua no solo e convivencia com Brachiaria brizantha. Pesquisa Agropecuaria Gaucha, Porto Alegre, v.5, n.1, p.29-36, 1999. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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11. | | CADES, M.; SCHROEDER, N.; BENTO, G. F.; MACHADO, M.; FIORELLI-PEREIRA, E. C.; MARCOLAN, A. L. Avaliação de carbono do solo sob diferentes sistemas de preparo do solo e rotação de culturas. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA DO SOLO, 33., 2011, Uberlândia. Solos nos biomas brasileiros: sustentabilidade e mudanças climáticas. Uberlândia: Sociedade Brasileira de Ciência do Solo, 2011. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Rondônia. |
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17. | | FERNANDES, C. A. C.; FIGUEIREDO, A. C. S.; OLIVEIRA, E. R.; VASCONCELOS, T. D.; ALVES, B. F. L.; GIOSO, M. M.; VIANA, J. H. M. Folltropin-V® dose trial on superovulation protocol in european beef cows. Acta Scientiae Veterinariae, v. 34, s514, 2006. Supl. 1. Edição dos resumos da 20ª Reunião Anual da Sociedade Brasileira de Tecnologia de Embriões, Araxá, 2006. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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Registros recuperados : 31 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Algodão. |
Data corrente: |
03/01/2018 |
Data da última atualização: |
17/01/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
SANTOS, T. M.; SOUZA FILHO, M. de S. M. de; MUNIZ, C. R.; MORAIS, J. P. S.; KOTZEBUE, L. R. V.; PEREIRA, A. L. S.; AZEREDO, H. M. C. de. |
Afiliação: |
TALITA M. SANTOS, UFCE; MEN DE SA MOREIRA DE SOUZA FILHO, CNPAT; CELLI RODRIGUES MUNIZ, CNPAT; JOAO PAULO SARAIVA MORAIS, CNPA; LLOYD RYAN VIANA KOTZEBUE, UFCE; ANDRÉ LUÍS SOUSA PEREIRA, UFCE; HENRIETTE MONTEIRO C DE AZEREDO, CNPAT. |
Título: |
Zein films with unoxidized or oxidized tannic acid. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of the Science of Food and Agriculture, v. 97, n. 13, p. 4580-4587, 2017. |
DOI: |
10.1002/jsfa.8327 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Corn zein is apredominatlyhydrophobicprotein, formingfilmswith relativelygoodwater resistance.Tannic acid, especially in its oxidized form, is supposed to cross-link proteins including zein, which may be explored to further enhance the water resistance of zein films. The effects of different contents (0-8 wt%) of unoxidized and oxidized tannic acid (uTA and oTA, respectively) on the properties of zein films at different pH values (4-9) were studied, according to central composite designs. Increasing tannic acid contents and pH values resulted in decreased water solubility and increased tensile strength andmodulus of films. The presence of tannic acid provided the films with a yellowish color and increased opacity. Paired t-tests indicated that oTA films presented higher tensile strength, lower water vapor permeability and lower water solubility than uTA films. Higher tannic acid contents and pH values resulted in films with better overall physical properties, which might be ascribed to cross-linking, although the films were still not water resistant. The resulting films have potential to be used for food packaging and coating applications. |
Palavras-Chave: |
Ácidos fenólicos; Biodegradable films; Cross-linking; Filme biodegradável; Filmes biodegradáveis; Protein; Tannic acid. |
Thesagro: |
Ácido tânico; Cruzamento; Proteína; Retículo. |
Thesaurus NAL: |
Phenolic acids. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/171179/1/ART17065.pdf
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Marc: |
LEADER 02157naa a2200349 a 4500 001 2084074 005 2018-01-17 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1002/jsfa.8327$2DOI 100 1 $aSANTOS, T. M. 245 $aZein films with unoxidized or oxidized tannic acid.$h[electronic resource] 260 $c2017 520 $aCorn zein is apredominatlyhydrophobicprotein, formingfilmswith relativelygoodwater resistance.Tannic acid, especially in its oxidized form, is supposed to cross-link proteins including zein, which may be explored to further enhance the water resistance of zein films. The effects of different contents (0-8 wt%) of unoxidized and oxidized tannic acid (uTA and oTA, respectively) on the properties of zein films at different pH values (4-9) were studied, according to central composite designs. Increasing tannic acid contents and pH values resulted in decreased water solubility and increased tensile strength andmodulus of films. The presence of tannic acid provided the films with a yellowish color and increased opacity. Paired t-tests indicated that oTA films presented higher tensile strength, lower water vapor permeability and lower water solubility than uTA films. Higher tannic acid contents and pH values resulted in films with better overall physical properties, which might be ascribed to cross-linking, although the films were still not water resistant. The resulting films have potential to be used for food packaging and coating applications. 650 $aPhenolic acids 650 $aÁcido tânico 650 $aCruzamento 650 $aProteína 650 $aRetículo 653 $aÁcidos fenólicos 653 $aBiodegradable films 653 $aCross-linking 653 $aFilme biodegradável 653 $aFilmes biodegradáveis 653 $aProtein 653 $aTannic acid 700 1 $aSOUZA FILHO, M. de S. M. de 700 1 $aMUNIZ, C. R. 700 1 $aMORAIS, J. P. S. 700 1 $aKOTZEBUE, L. R. V. 700 1 $aPEREIRA, A. L. S. 700 1 $aAZEREDO, H. M. C. de 773 $tJournal of the Science of Food and Agriculture$gv. 97, n. 13, p. 4580-4587, 2017.
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Registro original: |
Embrapa Algodão (CNPA) |
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