BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoGLÓRIA, M. da; REGITANO-d'ARCE, M. A. B. Concentrado e isolado protéico de torta de castanha do pará: obtenção e caracterização química e funcional. Campinas, 2000. Não paginado.

Biblioteca(s): Embrapa Acre.

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2.Imagem marcado/desmarcadoCAMARGO, A. C. de; REGITANO-D’ARCE, M. A. B.; BIASOTO, A. C. T.; SHAHIDI, F. Enzyme-assisted extraction of phenolics from winemaking by-products: Antioxidant potential and inhibition of alpha-glucosidase and lipase activities. Food Chemistry, v. 212, p. 395-402, 2016.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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3.Imagem marcado/desmarcadoCANTARELLI, P. R.; REGITANO-D'ARCE, M.A.B.; PALMA, E. R. Physicochemical characteristics and fatty acid composition of tomato seed oils from processing wastes. Scientia Agricola, Piracicaba, v.50, n.1, p.117-120, fev./maio 1993.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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4.Imagem marcado/desmarcadoTANAKA, R. T.; MASCARENHAS, H. A. A.; REGITANO-D'ARCE, M.A.B.; GALLO, P. B. Concentracao e produtividade de oleo e proteina de soja em funcao da adubacao potassica e da calagem. IN: REUNIAO BRASILEIRA DE FERTILIDADE DO SOLO E NUTRICAO DE PLANTAS, 21. Petrolina, PE, 1994. Anais. Petrolina: EMBRAPA-CPATSA / SBCS, 1994. p. 209-210

Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros.

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5.Imagem marcado/desmarcadoTANAKA, R. T.; MASCARENHAS, H. A. A.; REGITANO-D'ARCE, M. A. B.; GALLO, P. B. Concentração e produtividade de óleo e proteína de soja em função da adubação potássica e da calagem. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 30, n. 4, p. 463-469, abr. 1995. Título em inglês: Effect of liming and potassium on soybeans oil and protein concentration and yield.

Biblioteca(s): Área de Informação da Sede.

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6.Imagem marcado/desmarcadoCARMARGO, A. C.; REGITANO-D’ARCE, M. A. B.; BIASOTO, A. C. T.; SHAHIDI, F. Low molecular weight phenolics of grape juice and winemaking byproducts: antioxidant activities and inhibition of oxidation of human low-density lipoprotein cholesterol and DNA strand breakage. Journal of Agricultural and Food Chemistry, v. 62, p. 12159-12171, 2014.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  30/01/2017
Data da última atualização:  25/04/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  CAMARGO, A. C. de; REGITANO-D’ARCE, M. A. B.; BIASOTO, A. C. T.; SHAHIDI, F.
Afiliação:  ADRIANO COSTA DE CAMARGO, Department of Biochemistry, Memorial University of Newfoundland, Canada; MARISA APARECIDA BISMARA REGITANO-D’ARCE, ESALQ; ALINE TELLES BIASOTO MARQUES, CPATSA; FEREIDOON SHAHIDI, Department of Biochemistry, Memorial University of Newfoundland, Canada.
Título:  Enzyme-assisted extraction of phenolics from winemaking by-products: Antioxidant potential and inhibition of alpha-glucosidase and lipase activities.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  Food Chemistry, v. 212, p. 395-402, 2016.
DOI:  http://dx.doi.org/10.1016/j.foodchem.2016.05.047
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Phenolics in food and agricultural processing by-products exist in the soluble and insoluble-bound forms. The ability of selected enzymes in improving the extraction of insoluble-bound phenolics from the starting material (experiment I) or the residues containing insoluble-bound phenolics (experiment II) were evaluated. Pronase and Viscozyme improved the extraction of insoluble-bound phenolics as evaluated by total phenolic content, antioxidant potential as determined by ABTS and DPPH assays, and hydroxyl radical scavenging capacity, reducing power as well as evaluation of inhibition of alpha-glucosidase and lipase activities. Viscozyme released higher amounts of gallic acid, catechin, and prodelphinidin dimer A compared to Pronase treatment. Furthermore, p-coumaric and caffeic acids, as well as procyanidin dimer B, were extracted with Viscozyme but not with Pronase treatment. Solubility plays an important role in the bioavailability of phenolic compounds, hence this study may assist in better exploitation of phenolics from winemaking by-products as functional food ingredients and/or supplements.
Palavras-Chave:  Flavonóides; HPLC; Processamento de alimento; Subproduto de vinificação.
Thesagro:  Composto Fenólico; Enzima; Tecnologia de alimento.
Thesaurus NAL:  Flavonoids; Phenolic acids.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  http://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/154236/1/Aline-1-2016.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA56354 - 1UPCAP - DD
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