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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio Ambiente. |
Data corrente: |
20/10/2017 |
Data da última atualização: |
20/10/2017 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
HERMANN, S. R.; HERNANDEZ, F.; RIVALDI, J. D.; SILVEIRA, G. G.; SILVA, D.; SOARES, L. H. B.; DEL BIANCHI, V. L.; KRIEGER, N.; MORAES, R. O.; DENTZIEN, A. F. M. |
Afiliação: |
S. R. HERMANN; F. HERNANDEZ; J. D. RIVALDI; G. G. SILVEIRA; D. SILVA; L. H. B. SOARES; V. L. DEL BIANCHI; N. KRIEGER; R. O. MORAES; ANAMARIA FERREIRA MAYER DENTZIEN, CNPMA. |
Título: |
Produção de pectina liase e amilase por fermentação no estado sólido em substrato à base de bagaço de laranja e farelo de arroz. |
Ano de publicação: |
2003 |
Fonte/Imprenta: |
In: SIMPÓSIO NACIONAL DE FERMENTAÇÕES, 14., Florianópolis, 2003. Anais... Florianópolis: Universidade Federal de Santa Catarina, Centro Tecnológico, Depto. de Eng. Química e Eng. Alimentos, 2003. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Pecitina. |
Thesagro: |
Arroz; Laranja. |
Categoria do assunto: |
W Química e Física |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Meio Ambiente (CNPMA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
05/01/2017 |
Data da última atualização: |
10/04/2024 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
NASSUR, R. de C. M. R.; BARROS, J. Q.; LIMA, P. C. P.; BIASOTO, A. C. T.; PEREIRA, G. E.; SILVA, D. J. |
Afiliação: |
Rita de Cássia Mirela Resende Nassur, Professor, Bahia State University, Juazeiro, BA, Brazil; Juliana Quixaba Barros, Biology Student, Petrolina, PE, Brazil; Palloma Cavalcante Pereira Lima, Biology Student, Petrolina, PE, Brazil; ALINE TELLES BIASOTO MARQUES, CPATSA; GIULIANO ELIAS PEREIRA, CNPUV / CPATSA; DAVI JOSE SILVA, CPATSA. |
Título: |
Sugar content during maturation of Syrah grapes according to vine fertilization. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON TROPICAL WINES, 5., 2016, Petrolina. Book of abstracts... Petrolina: Embrapa Semiárido, 2016. |
Páginas: |
p. 54. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The viticulture in the semi-arid region, especially at the São Francisco Valley, Brazil, stands out on the national scene with high yields and high quality of the produced grapes, mainly regarding the sugar content. This fact is due to soil and climatic conditions of the region and the availability of water resources that favors the vine production all over the year. The accumulation of sugar in the grapes is essential for winemaking process, since it is necessary for alcohol production by yeasts, which contributes to wine aroma and taste. The aim of this study was to evaluate the fructose content on Syrah grapes during maturation, according to potassium and nitrogen fertilization on vines. At Embrapa Semi-arid experimental field, in Petrolina, PE, Brazil, Syrah vines, in four blocks and drafted on Paulsen 1103 rootstock, fertilized with 0 (control - Treatment 1) or with 120 kg ha-1 of nitrogen, 120 kg ha-1 of K2O, as potassium nitrate and urea (Treatment 2) were evaluated from 105 days after pruning and at five stages (points) before harvest, according to the fructose accumulation of the fruit, collecting 50 berries per each treatment and evaluation time. |
Palavras-Chave: |
Maturação da uva; Teor de açúcar; Uva Syrah. |
Thesagro: |
Adubação; Uva. |
Thesaurus NAL: |
Grapes. |
Categoria do assunto: |
-- F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/152849/1/Giuliano-p54-Book-of-Abstracts-ISTW-2016.pdf
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Marc: |
LEADER 01957nam a2200253 a 4500 001 2060577 005 2024-04-10 008 2016 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aNASSUR, R. de C. M. R. 245 $aSugar content during maturation of Syrah grapes according to vine fertilization.$h[electronic resource] 260 $aIn: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON TROPICAL WINES, 5., 2016, Petrolina. Book of abstracts... Petrolina: Embrapa Semiárido$c2016 300 $ap. 54. 520 $aThe viticulture in the semi-arid region, especially at the São Francisco Valley, Brazil, stands out on the national scene with high yields and high quality of the produced grapes, mainly regarding the sugar content. This fact is due to soil and climatic conditions of the region and the availability of water resources that favors the vine production all over the year. The accumulation of sugar in the grapes is essential for winemaking process, since it is necessary for alcohol production by yeasts, which contributes to wine aroma and taste. The aim of this study was to evaluate the fructose content on Syrah grapes during maturation, according to potassium and nitrogen fertilization on vines. At Embrapa Semi-arid experimental field, in Petrolina, PE, Brazil, Syrah vines, in four blocks and drafted on Paulsen 1103 rootstock, fertilized with 0 (control - Treatment 1) or with 120 kg ha-1 of nitrogen, 120 kg ha-1 of K2O, as potassium nitrate and urea (Treatment 2) were evaluated from 105 days after pruning and at five stages (points) before harvest, according to the fructose accumulation of the fruit, collecting 50 berries per each treatment and evaluation time. 650 $aGrapes 650 $aAdubação 650 $aUva 653 $aMaturação da uva 653 $aTeor de açúcar 653 $aUva Syrah 700 1 $aBARROS, J. Q. 700 1 $aLIMA, P. C. P. 700 1 $aBIASOTO, A. C. T. 700 1 $aPEREIRA, G. E. 700 1 $aSILVA, D. J.
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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