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Registros recuperados : 1 | |
1. | | DABADIA, A. C. A; COSTA, A. M.; FALEIRO, F. G.; ARAUJO, F. P. de. Características físico-químicas de frutos de dois acessos de Passiflora cincinnata Mast. em dois estádios de maturação. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA CERRADOS: JOVENS TALENTOS, 5., 2016, Planaltina. Resumos... Planaltina, DF: Embrapa Cerrados, 2016. p. 24. (Embrapa Cerrados. Documentos, 334). Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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Registros recuperados : 1 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
05/01/2017 |
Data da última atualização: |
10/04/2024 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
MASUTTI, M. M.; RIBEIRO FILHO, M. R.; PEREIRA, G. E.; CUNHA, T. J. F.; SANTANA, M. de B.; BARROS, G. M. |
Afiliação: |
Marcos Martins Masutti, IF Sertão Pernambucano, Petrolina-PE, Brazil.; Mateus Rosas Ribeiro Filho, University Federal Rural of Pernambuco, Recife-PE, Brazil; GIULIANO ELIAS PEREIRA, CNPUV / CPATSA; TONY JARBAS FERREIRA CUNHA, CPATSA; Mayame de Brito Santana, University Federal Rural of Pernambuco, Recife-PE, Brazil; Gerson Moreira Barros, University Federal Rural of Pernambuco, Recife-PE, Brazil. |
Título: |
Influence of soil attributes on Petit Verdot productivity in the São Francisco Valley, Brazil. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON TROPICAL WINES, 5., 2016, Petrolina. Book of abstracts... Petrolina: Embrapa Semiárido, 2016. |
Páginas: |
p. 35. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The São Francisco Valley is a pioneer in the production of fine grapes for wine. The region has excelled on the national economy, being the only region in the world that produces two harvests a year. Studies aiming to characterize the potential grapevine growing regions indicate the potential of several cultivars adapted to local conditions and suitable to contribute for the typicality of the grapevine products of the region, as for example, the Petit Verdot cultivar (Ibravin, 2012). Some soil attributes, important to grape and wine quality, are related to water and nutrient availability (Leewen et al., 2004; Wang et al., 2015). The objective of this work is to relate the physical and chemical properties of soils to the productivity of the vine, Petit Verdot cultivar, in the São Francisco Valley. |
Palavras-Chave: |
Cultivar Petit Verdot; Uvas finas para vinho; Vale do São Francisco. |
Thesagro: |
Uva. |
Thesaurus NAL: |
Grapes. |
Categoria do assunto: |
A Sistemas de Cultivo F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/152799/1/Giuliano-p35-Book-of-Abstracts-ISTW-2016.pdf
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Marc: |
LEADER 01600nam a2200241 a 4500 001 2060233 005 2024-04-10 008 2016 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aMASUTTI, M. M. 245 $aInfluence of soil attributes on Petit Verdot productivity in the São Francisco Valley, Brazil.$h[electronic resource] 260 $aIn: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON TROPICAL WINES, 5., 2016, Petrolina. Book of abstracts... Petrolina: Embrapa Semiárido$c2016 300 $ap. 35. 520 $aThe São Francisco Valley is a pioneer in the production of fine grapes for wine. The region has excelled on the national economy, being the only region in the world that produces two harvests a year. Studies aiming to characterize the potential grapevine growing regions indicate the potential of several cultivars adapted to local conditions and suitable to contribute for the typicality of the grapevine products of the region, as for example, the Petit Verdot cultivar (Ibravin, 2012). Some soil attributes, important to grape and wine quality, are related to water and nutrient availability (Leewen et al., 2004; Wang et al., 2015). The objective of this work is to relate the physical and chemical properties of soils to the productivity of the vine, Petit Verdot cultivar, in the São Francisco Valley. 650 $aGrapes 650 $aUva 653 $aCultivar Petit Verdot 653 $aUvas finas para vinho 653 $aVale do São Francisco 700 1 $aRIBEIRO FILHO, M. R. 700 1 $aPEREIRA, G. E. 700 1 $aCUNHA, T. J. F. 700 1 $aSANTANA, M. de B. 700 1 $aBARROS, G. M.
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
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Registro completo
Biblioteca(s): |
Catálogo Coletivo de Periódicos Embrapa; Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Cerrados; Embrapa Mandioca e Fruticultura; Embrapa Pantanal; Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho. |
Identificador: |
141 |
Data corrente: |
09/05/2002 |
Data da última atualização: |
04/05/2015 |
Código do título: |
5150091 |
ISSN: |
0065-2164 |
Código CCN: |
001512-1 |
Título e Subtítulo: |
ADVANCES IN APPLIED MICROBIOLOGY |
Entidade: |
Academic Press INC. |
Local de publicação: |
San Diego, Calif., US |
Periodicidade: |
Irregular |
Inicio de publicação: |
1959 |
Coleções da unidade: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos 1979 25(1-12); 1980 26(10-12); 1981 27(1-12); 1982 28(1-12); 1983 29(1-12); 1984 30(1-12); 1986 31(1-12); 1987 32(1-12); 1988 33(1-12); 1989 34(1-12); 1990 35(1-12); 1992 37(1-12) Classificação: 576.05
Embrapa Agroindústria Tropical 1980 26; 1981 27; 1982 28; 1983 29; 1984 30; 1986 31; 1987 32; 1988 33; 1989 34;
Embrapa Amazônia Oriental 1959 1; 1960 2; 1961 3; 1962 4; 1963 5; 1964 6; 1965 7; 1966 8; 1967 9; 1968 10; 1969 11; 1970 12, 13; 1971 14; 1972 15; 1973 16; 1974 17, 18; 1975 19; 1977 21, 22; 1978 23, 24; 1979 25; 1980 26; 1981 27; 1982 28; 1983 29; 1984 30; 1985 31; 1986 32; 1987 33; 1989 34 Classificação: 576.05A3
Embrapa Cerrados 1964 6; 1966-74 8-18; 1977-90 21-35; 1992 37; 1995-96 41-42 Classificação: 576.05
Embrapa Mandioca e Fruticultura 1979 25; 1980 26; 1981 27; 1982 28; 1983 29; 1984 30; 1086 31; 1987 32; 1988 33; 1989 34; 1990 35; 1991 36; 1992 37; 1997 43; 1997 44; 1997 45; 1997 46;
Embrapa Pantanal 1990 35; 1992 37 Classificação: 2D
Embrapa Semiárido 1959 1; 1960 2; 1961 3; 1962 4; 1964 6; 1965 7; 1966 8; 1967 9; 1968 10; 1969 11; 1970 12; 13; 1971 14; 1972 15; 1973 16; 1974 17; 18; 1975 19; 1977 21; 22; 1978 23; 24; 1979 25; 1980 26; 1981 27; 1982 28; 1983 29; 1984 30; 1986 31; 1987 32; 1988 33; 1989 34; 1990 35; 1992 37; 2005 57; 2006 58;
Embrapa Uva e Vinho 1960 2; 1967 9; 1970 12; 1995 41; 1996 42; |
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