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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoBERNARDINELLI, O. D.; NOVOTNY, E. E.; AZEVEDO, E. R. de; COLNAGO, L. A. Analyses of biomass products by nuclear magnetic resonance spectroscopy. In: VAZ JUNIOR, S. (Ed.). Analytical techniques and methods for biomass. [S. l.]: Springer, c2016. p. 143-172.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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2.Imagem marcado/desmarcadoBERNARDINELLI, O. D.; NOVOTNY, E. H.; AZEVÊDO, E. R. de; COLNAGO, L. A. Analyses of biomass products by nuclear magnetic resonance spectroscopy. In: VAZ JUNIOR, S. (ed.). Analytical techniques and methods for biomass. Cham, CH: Springer, 2016. cap. 6, p. 143-172.

Biblioteca(s): Embrapa Solos.

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3.Imagem marcado/desmarcadoOTONI, C. G.; CARVALHO, A.; CARDOSO, M.; BERNARDINELLI, O.; LOREVICE, M.; COLNAGO, L. A.; LOH, W.; MATTOSO, L. H. C. High-pressure microfluidization as a green tool for optimizing the mechanical performance of all-cellulose composites. ACS Sustainable Chemistry e Engineering, v. 6, n. 10, p. 12727-12735, 21 ago. 2018. 12727-12735

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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4.Imagem marcado/desmarcadoOTONI, C. G.; CARVALHO, A. S.; CARDOSO, M. V. C.; BERNARDINELLI, O. D.; LOREVICE, M. V.; LOH, W. High-pressure microfluidization as a green tool for optimizing the mechanical performance of all-cellulose composites. ACS Sustainable Chemistry & Engineering, [S. l], n. 6, p. 12727-12735, 2018.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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5.Imagem marcado/desmarcadoWIESMAN, Z.; LINDER, C.; RESENDE, M. T.; AYALON, N.; LEVI, O.; BERNARDINELLI, O. D.; COLNAGO, L. A.; MITRE, C. I. N.; JACKMAN, R. 2D and 3D spectrum graphics of the chemical-morphological domains of complex biomass by low field proton NMR energy relaxation signal analysis. Energy & Fuels, v. 32, n. 4, 2018. 5090-5102

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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6.Imagem marcado/desmarcadoLIMA, M. A.; GOMEZ, L. D.; STEELI-KING, C. G.; SIMISTER, R.; BERNARDINELLI, O. D.; CARVALHO, M. A.; REZENDE, C. A.; LABATE, C. A.; AZEVEDO, E. R.; McQUEEN-MASON, S.; POLIKARPOV, I.; CARVALHO, M. A. Evaluating the composition and processing potential of novel sources of Brazilian biomass for sustainable biorenewables production. Biotechnology for Biofuels, v. 7, n. 10, 2014.

Biblioteca(s): Embrapa Cerrados.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  14/10/2016
Data da última atualização:  05/04/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  FREITAS, C. D. T. de; LEITE, H. B.; OLIVEIRA, J. P. B.; AMARAL, J. L.; EGITO, A. S. do; VAIRO-CAVALLI, S.; LOBO, M. D. P.; MONTEIRO-MOREIRA, A. C. O.; VAIRO-CAVALLI, S.; RAMOS, M. V.
Afiliação:  Cleverson Diniz Teixeira de Freitas, Federal University of Ceara (UFC) - Fortaleza, CE, Brazil; Hugo B. Leite, UFC - Fortaleza, CE, Brazil; João P. B. Oliveira, UFC - Fortaleza, CE, Brazil; Jackson L. Amaral, UFC - Fortaleza, CE, Brazil; ANTONIO SILVIO DO EGITO, CNPC; Sandra Vairo-Cavalli, Faculty of Exact Sciences, Plant Proteins Research Centre (CIProVe), National University of La Plata - La Plata, Argentina; Marina D. P. Lobo, NUBEX - Núcleo de Biologia Experimental, Centro de Ciências da Saúde, Universidade de Fortaleza (UNIFOR) - Fortaleza, CE, Brazil; Ana C. O. Monteiro-Moreira, Faculty of Exact Sciences, Plant Proteins Research Centre (CIProVe), National University of La Plata - La Plata, Argentina; Sandra Vairo-Cavalli, UNIFOR - Fortaleza, CE, Brazil; Márcio V. Ramos, UFC - Fortaleza, CE, Brazil.
Título:  Insights into milk-clotting activity of latex peptidases from Calotropis procera and Cryptostegia grandiflora.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  Food Research International, v. 87, p. 50-59, 2016.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: Latex fractions from Calotropis procera, Cryptostegia grandiflora, Plumeria rubra, and Himatanthus drasticus were assayed in order to prospect for new plant peptidases with milk-clotting activities, for use as rennet alternatives. Only C. procera and C. grandiflora latex fractions exhibited proteolytic and milk-clotting activities, which were not affected by high concentrations of NaCl and CaCl2. However, pre-incubation of both samples at 75 °C for 10 min eliminated completely their activities. Both proteolytic fractions were able to hydrolyze k-casein and to produce peptides of 16 kDa, a similar SDS-PAGE profile to commercial chymosin. RP-HPLC and mass spectrometry analyses of the k-casein peptides showed that the peptidases from C. procera or C. grandiflora hydrolyzed k-casein similar to commercial chymosin. The cheeses made with both latex peptidases exhibited yields, dry masses, and soluble proteins similar to cheeses prepared with commercial chymosin. In conclusion, C. procera and C. grandiflora latex peptidases with the ability to coagulate milk can be used as alternatives to commercial animal chymosin in the cheese manufacturing process.
Palavras-Chave:  Cheese; Cryptostegia grandiflora; Enzima coagulante; Himatanthus drasticus; Papain-like peptidase; Protease vegetal; Proteases.
Thesagro:  Caseína; Coagulação; Coalho; Extrato Vegetal; Protease; Proteólise; Queijo.
Thesaurus NAL:  Casein; Chymosin; Plumeria rubra; Rennet.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPC31736 - 1UPCAP - PP
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