BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 2
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoANGELIS, S. de; NOVAK, A. C.; SYDNEY, E. B.; SOCCOL, V. T.; CARVALHO, J. C.; PANDEY, A.; NOSEDA, M. D.; THOLOZAN, J. L.; LORQUIN, J.; SOCCOL, C. R. Co-culture of microalgae, cyanobacteria, and macromycetes for exopolysaccharides production: process preliminary optimization and partial characterization. Applied Biochemistry and Biotechnology, v. 167, n. 5, p. 1092-1106, 2012.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
2.Imagem marcado/desmarcadoGERN, J. C.; SANTOS, L. F. dos; HABU, S.; NOSEDA, M. D.; LIMA, L. F. O. de; SILVA, A. L. L. da; SOCCOL, V. T.; BRANDAO, H. de M.; SOCCOL, C. R. Exopolysaccharide from Agaricus brasiliensis LPB and its Scale Up Studies in a Stirred Tank Fermenter. Romanian Biotechnological Letters, v. 20, n. 6, p. 10945-10950, 2015.

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.

Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 2
Primeira ... 1 ... Última






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  19/02/2016
Data da última atualização:  14/03/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  GERN, J. C.; SANTOS, L. F. dos; HABU, S.; NOSEDA, M. D.; LIMA, L. F. O. de; SILVA, A. L. L. da; SOCCOL, V. T.; BRANDAO, H. de M.; SOCCOL, C. R.
Afiliação:  JULIANA CARINE GERN, CNPGL; LEANDRO FREIRE dos SANTOS, Universidade Federal do Paraná; SASCHA HABU, Universidade Federal do Paraná; USP; MIGUEL DANIEL NOSEDA, Universidade Federal do Paraná; LUCIANNA FREITAS OLIVEIRA de LIMA, Universidade Federal do Paraná; ANDRÉ LUÍS LOPES da SILVA, Universidade Federal do Paraná; VANETE THOMAZ SOCCOL, Universidade Federal do Paraná; HUMBERTO DE MELLO BRANDAO, CNPGL; CARLOS RICARDO SOCCOL, Universidade Federal do Paraná.
Título:  Exopolysaccharide from Agaricus brasiliensis LPB and its Scale Up Studies in a Stirred Tank Fermenter.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  Romanian Biotechnological Letters, v. 20, n. 6, p. 10945-10950, 2015.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Background and purpose: Although the activities of polysaccharides such as beta-glucans are well known in Agaricus brasiliensis, there has been little research on their exopolysaccharides and its characterization or scale up studies. The aim of the study was to study the monosaccharide composition of the exopolysaccharide (EPS) produced by Agaricus brasiliensis LPB3 and its production in a stirred tank fermenter. Materials and methods: Agaricus brasiliensis LPB3 was cultured in submerged fermentation in a medium containing glucose, yeast extract, K2HPO4 and MgSO4. Extracellular polysaccharide was precipitated with four volumes of 95% ethanol. For monosaccharide composition, the EPSs were hydrolyzed, derivatized to alditol acetates, and analyzed by gas chromatography (GC) and GC-mass spectrometry (GC-MS). Results and conclusions: The exopolysaccharide produced by Agaricus brasiliensis was predominantly composed by mannose (57,7%) and galactose (28,2%) residues. The studies in a stirred tank fermenter kept the productivity obtained in laboratory scale regarding the production of exopolysaccharides (≈ 1200 mg/L). This result can be considered promising since scale up approach can decrease its yield.
Palavras-Chave:  Agaricus brasiliensis; Basidiomycete; Exopolysaccharide; Monosaccharide composition; Scale up; Stirred tank fermenter.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  http://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/139533/1/Cnpgl-2015-RomBioLet-Exopolysaccharide.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPGL22384 - 1UPCSP - PPSP 6893SP 6893
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Informática Agropecuária
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
PABX: SAC (19) 3211-5743
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional