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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoGENERATION CHALLENGE PROGRAMME. Research highlights 2005. Mexico, DF: CGIAR: CIMMYT, 2005. 40 p.

Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Amapá; Embrapa Uva e Vinho.

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2.Imagem marcado/desmarcadoGOMES, M. A. F.; SPADOTTO, C. A.; PESSOA, M. C. P. Y. Avaliação da vulnerabilidade natural do solo em áreas agrícolas: subsídio à avaliação do risco de contaminação do lençol freático por agroquímicos. Pesticidas: Revista de Ecotoxicologia e Meio Ambiente, Curitiba, v.12, p. 169-179, 2002

Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente.

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3.Imagem marcado/desmarcadoKUMAR, A.; SINGH, R. A. Differential response of Pyricularia grisea isolates from rice, finger millet and pearl millet to media, temperature, pH and light. Indian Journal of Mycology and Plant Pathology, v. 25, n. 3, p. 238-242, 1995.

Biblioteca(s): Embrapa Trigo.

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4.Imagem marcado/desmarcadoFRANCO, D. F. Laboratório oficial de análise de sementes: desde 1960 a serviço do produtor. Pelotas: Embrapa Clima Temperado, 2011. 1 folder.

Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.

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5.Imagem marcado/desmarcadoINGLATERRA. Ministry of Agriculture, Fisheries and Food. 1985-86 Fertiliser recommendations for agricultural and horticultural crops. 4.ed. London, 1985. paginacao irregular. (Ministry of Agriculture, Fisheries and Food. Book, 209).

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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6.Imagem marcado/desmarcadoSILVA NETO, R. M. da; ABREU, F. A. P. de; PAIVA, F. F. de A. Processamento do pedúnculo do caju: cajuína. Fortaleza: Embrapa Agroindústria Tropical, 2009. 38 p. il. (Embrapa Agroindústria Tropical. Documentos, 123).

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Algodão; Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba; Embrapa Rondônia; Embrapa Roraima; Embrapa Semiárido; Embrapa Unidades Centrais.

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7.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, C. C. A. da; BARBOSA, S. M. de L. Avaliação de linhagens de caupi ao ataque da cigarrinha verde (Empoasca kraemeri) Ross & Moore, 1957. Maceió: EPEAL, 1986. 4 p. (EPEAL. Pesquisa em andamento, 16).

Biblioteca(s): Embrapa Amapá; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Semiárido.

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8.Imagem marcado/desmarcadoBANIK, S.; DEY, B. K. Phosphate-solubilizing microrganisms of a lateritic soil. II. Effect of some tricalcium phosphate-solubilizing microrganisms on available phosphorus content of the soil. Zbl. Bakt. II. Abt., v.136, p.487-492, 1981.

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.

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9.Imagem marcado/desmarcadoANDRADE, A. R. O.; DORVA, M. E. M. C.; ANDRADE, S. M. O. de; MARQUES, A.; SILVA, B. A. K. da; ANDREOTTI, R. Phlebotomine fauna in the Ponta Porã city: epidemiological importance in border line between Brazil and Paraguay. Asian Pacific Journal of Tropical Disease, v. 2, n. 5, p. 362-366, Oct. 2012.

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte.

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10.Imagem marcado/desmarcadoPOSTMA, J.; HOK A HIN, C. H.; SCHOTMAN, J. M. T.; WIJFFELMAN, C. A.; VEEN, J. A. V. Population dynamics of Rhizobium leguminosarum Tn5 mutants with altered cell surface properties introduced into sterile and nonsterile soils. Appl. Environ. Microbiol., v. 57, n. 3, p. 649-654, 1991.

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.

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11.Imagem marcado/desmarcadoMELLO, L. M. R. de; SILVA, G. A. da. Disponibilidade e características de resíduos provenientes da agroindústria de processamento de uva do Rio Grande do Sul. Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2014. 6 p. (Embrapa Uva e Vinho. Comunicado Técnico, 155).

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

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12.Imagem marcado/desmarcadoSINHA, U.; SINHA, S. Cytogenetics, plant breeding and evolution. 2. ed. New Delhi: Vikas House, 1980. 408 p. il.

Biblioteca(s): Embrapa Algodão; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Semiárido; Embrapa Soja.

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13.Imagem marcado/desmarcadoALENCAR, A. M. da S.; OLIVEIRA, V. X. A.; SILVA, E. S. e; PEDROZO, C. A.; BATISTA, K. D. Sobrevivência e crescimento inicial de Castanheira-do-Brasil em Roraima. In: SEMANA NACIONAL DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA NO ESTADO DE RORAIMA, 10., 2015, Boa Vista. Resumos... Boa Vista, RR: UERR, 2015.

Biblioteca(s): Embrapa Roraima.

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14.Imagem marcado/desmarcadoMASCARENHAS, H. A. A.; WUTKE, E. R.; BRAGA, N. R.; TANAKA, R. T.; MIRANDA, M. A. C. Cultura da soja: adubar ou nao com nitrogenio? Separata de O Agronomico, Campinas, v. 53, n. 1, p.46-48, 2001.

Biblioteca(s): Embrapa Soja.

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15.Imagem marcado/desmarcadoJUNQUEIRA, N. T. V.; ROSSETTI, A. G.; LIMA, M. I. P. M.; REBELLO, R. P. Controle quimico da mancha areolada em viveiros de seringueira. Manaus: EMBRAPA-CNPSD, 1987. 4p. (EMBRAPA-CNPSD. Comunicado Tecnico, 59).

Biblioteca(s): Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Unidades Centrais.

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16.Imagem marcado/desmarcadoCOMETTANT-RABANAL, R.; CARVALHO, C. W. P. de; ASCHERI, J. L. R.; HIDALGO CHÁVEZ, D. W.; GERMANI, R. Extruded whole grain flours as ingredient for gluten-free bread: rheological evaluation. In: CONGRESSO ON-LINE BRASILEIRO DE TECNOLOGIA DE CEREAIS E PANIFICAÇÃO, 2020, virtual. Anais... Saudabilidade na Indústria de Cereais e Panificação. Sete Lagoas: Universidade Federal de São João del-Rei, 2020. 4 p. CBCP; 5 a 9 out.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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17.Imagem marcado/desmarcadoMcEVORY, T. G.; COULL, G. D.; BROADBENT, P. J.; HUTCHINSON, J. S. M.; SPEAKE, B. K. Fatty acid composition of lipids in immature cattle, pig and sheep oocytes with intact zona pellucida. Journal of Reproduction and Fertility, v. 118, n. 1, p. 163-170, 2000.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.

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18.Imagem marcado/desmarcadoCOULTER, G. H.; KOZUB, G. C. Eficacia de los metodos utilizados para testar la fertilidad de toros carniceros, usados bajo condiciones normales en servicios multiples a campo. Veterinaria Argentina, v.8, n.76, p.413-421, 1991.

Biblioteca(s): Embrapa Pantanal.

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19.Imagem marcado/desmarcadoMANICA, I.; RITZINGER, R.; AZAMBUJA, L. B. de; MUNDSTOCK, E. C.; MARODIN, G. A. B.; KOLLER, O. C. Efeito de seis espacamentos de plantio no 3o. ano de producao do Maracuja Amarelo (Passiflora edulis f. flavicarpa Deg.) em Guaiba/RS Fortaleza: SBF, 1989 p.365-369 In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 10., Fortaleza, CE, 1989. Anais... Fortaleza: Sociedade Brasilira de Fruticultura, 1989, 506p.

Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.

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20.Imagem marcado/desmarcadoMARIANO, B. de S. Efeitos da utilização do plasma suíno seco na alimentaçào de leitões desmamados aos 17 dias de idade. 2001. 49 p. Dissertação ( Mestre em Medicina Veterinária - Área de concentração: Produção Animal) - Universidade Federal de Goiás, Goiânia.

Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves.

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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agricultura Digital. Para informações adicionais entre em contato com cnptia.biblioteca@embrapa.br.

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Biblioteca(s):  Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Meio Ambiente.
Data corrente:  19/01/2016
Data da última atualização:  24/02/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  SILVA, R. de O.; BARIONI, L. G.; HALL, J. A. J.; MATSUURA, M. F.; ALBERTINI, T. Z.; FERNANDES, F. A.; MORAN, D.
Afiliação:  R. DE OLIVEIRA SILVA, University of Edinburgh; LUIS GUSTAVO BARIONI, CNPTIA; J. A. J. HALL, University of Edinburgh; MARILIA IEDA DA S F MATSUURA, CNPMA; TIAGO ZANETT ALBERTINI, USP/ESALQ; FERNANDO ANTONIO FERNANDES, CPAP; D. MORAN, Research Division, SRUC.
Título:  Increasing beef production could lower greenhouse gas emissions in Brazil if decoupled from deforestation.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  Nature Climate Change, v. 6, n. 5, p. 493-497, May 2016.
DOI:  10.1038/NCLIMATE2916
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Recent debate about agricultural greenhouse gas emissions mitigation highlights trade-os inherent in thewaywe produce and consume food, with increasing scrutiny on emissionsintensive livestock products1-3. Although most research has focused on mitigation through improved productivity4,5, systemic interactions resulting from reduced beef production at the regional level are still unexplored. A detailed optimization model of beef production encompassing pasture degradation and recovery processes, animal and deforestation emissions, soil organic carbon (SOC) dynamics and upstream life-cycle inventory was developed and parameterized for the Brazilian Cerrado. Economic return was maximized considering two alternative scenarios: decoupled livestock-deforestation (DLD), assuming baseline deforestation rates controlled by eective policy; and coupled livestock-deforestation (CLD), where shifting beef demand alters deforestation rates. In DLD, reduced consumption actually leads to less productive beef systems, associated with higher emissions intensities and total emissions, whereas increased production leads to more eficient systems with boosted SOC stocks, reducing both per kilogram and total emissions. Under CLD, increased production leads to 60% higher emissions than in DLD. The results indicate the extent to which deforestation control contributes to sustainable intensification in Cerrado beef systems, and how alternative life-cycle analytical approaches result in significantly d... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Beef production; Emissões de gases.
Thesagro:  Efeito Estufa.
Thesaurus NAL:  Gas emissions; Greenhouse gas emissions.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agricultura Digital (CNPTIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMA15051 - 1UPCAP - DD
CNPTIA18650 - 1UPCAP - DD
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