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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  01/09/1998
Data da última atualização:  11/07/2007
Autoria:  COOK, D. A.
Título:  The conceptual analysis of a dynamic mathematical model for the estimation of the amino acid requirements for pigs from weaning to maturity.
Ano de publicação:  1991
Fonte/Imprenta:  Urbana: University of Illinois at Urbana-Champaign, 1991.
Páginas:  168p.
Idioma:  Inglês
Notas:  Tese Doutorado
Conteúdo:  A deterministic model for the prediction of amino acid requirements ofgrowing pigs was developed. Comparisons between model outputs and literature values indicated that the model adequately predicts amino acid requirements. During the development of the model, limitations in the literature were identified. Therefore, the following experiments were conducted to provide needed components of the model. Two experiments were conduced to characterize the potential gain in body nitrogen (GBN)of growing pigs. In experiment 1, pigs were grow from weaning to 150 kg to characterize protein and fat growth. In experiment 2, proximate analysis of the whole body of pigs raised to maturity provided estimates of the nitrogen content of the body at maturity (NBmx). The following equation was used to characterize GBN: GBN = KNmx* FFBWaN* ((NBmx-BN)/NBmx). From data colleted above, three relationships were used to describe DE intake. Two exponential equations, containing body weight (BW) or body protein (BP) as variables, were used. Use of BP in place ofBW did not improve the statistical fit of the equation. Calculation ofDE intake from estimated utilization of energy provided values that followed a similar pattern but were consistently lower than observed feed intakes. An experiment was conducted to quantify the effect of energy density on DE intake and growth. Four DE levels (2.9, 3.2, 3.5 and 3.8 Mcal DE/kg) were fed. Increasing DE content resulted in a quadraticresponse (P<.01) for ADG and ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Amino acid; Growing; Mathematical model; Predicao; Requerimento; Requirements.
Thesagro:  Aminoácido; Crescimento; Modelo Matemático; Suíno; Terminação.
Thesaurus Nal:  finishing; prediction; swine.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSA5477 - 1ADDTS - --1998.00812
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Hortaliças.
Data corrente:  23/02/2015
Data da última atualização:  23/02/2015
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  SOARES, D. C.; SILVA, L. R. B.; FONTENELLE, M. R.; LIMA, C. E. P.; LOPES, C. A.; SOUZA, R. B. de; ZANDONADI, D. B.
Afiliação:  D. C. SOARES., Faculdades ICESP/Promove de Brasília, Brasília, DF; L. R. B. SILVA., Faculdades ICESP/Promove de Brasília, Brasília, DF; MARIANA RODRIGUES FONTENELLE, CNPH; CARLOS EDUARDO PACHECO LIMA, CNPH; CARLOS ALBERTO LOPES, CNPH; RONESSA BARTOLOMEU DE SOUZA, CNPH; DANIEL BASILIO ZANDONADI, CNPH.
Título:  Carbono da biomassa microbiana em solos tratados com diferentes bokashis.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  In: JORNADA CIENTÍFICA DA EMBRAPA HORTALIÇAS, 4., 2014, Brasília, DF. Resumos... Brasília: Embrapa Hortaliças, 2014.
Idioma:  Português
Notas:  Resumo 5.
Conteúdo:  Nesse trabalho foi avaliado o Carbono da Biomassa Microbiana (CBM) do solo em vasos tratados com diferentes bokashis (BA, com esterco de ave; BB, com esterco bovino e BC, produzido no CNPH) em dois solos diferentes (um naturalmente infestado com Ralstonia solanacearum coletado em Alexânia e outro artificialmente infestado preparado no CNPH).
Thesagro:  Adubo organico; Carbono; Solo.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/118484/1/5.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Hortaliças (CNPH)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPH39536 - 1UPCRA - DD
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