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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  17/02/2009
Data da última atualização:  27/03/2014
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  MARCELINO-GUIMARÃES, F. C.; GUIMARÃES, M. F. M.; DE-BARROS, E. G.
Afiliação:  FRANCISMAR CORREA MARCELINO-GUIMARÃES, CNPSO; MARTA FONSECA GUIMARÃES, CNPGL; EVERALDO GONÇALVES DE-BARROS, Bioagro/UFV.
Título:  Detection and quantification of Roundup Ready soybean residues in sausage samples by conventional and real-time PCR.
Ano de publicação:  2008
Fonte/Imprenta:  Ciência e Tecnologia de Alimentos, Campinas, v. 28, p. 38-45, 2008. Suplemento.
ISSN:  0101-2061
DOI:  http://dx.doi.org/10.1590/S0101-20612008000500007
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  ABSTRACT: The increasing presence of products derived from genetically modified (GM) plants in human and animal diets has led to the development of detection methods to distinguish biotechnology-derived foods from conventional ones. The conventional and real-time PCR have been used, respectively, to detect and quantify GM residues in highly processed foods. DNA extraction is a critical step during the analysis process. Some factors such as DNA degradation, matrix effects, and the presence of PCR inhibitors imply that a detection or quantification limit, established for a given method, is restricted to a matrix used during validation and cannot be projected to any other matrix outside the scope of the method. In Brazil, sausage samples were the main class of processed products in which Roundup Ready® (RR) soybean residues were detected. Thus, the validation of methodologies for the detection and quantification of those residues is absolutely necessary. Sausage samples were submitted to two different methods of DNA extraction: modified Wizard and the CTAB method. The yield and quality were compared for both methods. DNA samples were analyzed by conventional and real-time PCR for the detection and quantification of Roundup Ready® soybean in the samples. At least 200 ng of total sausage DNA was necessary for a reliable quantification. Reactions containing DNA amounts below this value led to large variations on the expected GM percentage value. In conventional PCR, the detection ... Mostrar Tudo
Thesagro:  Planta Transgênica; Soja.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/100219/1/Detection-and-quantification-of-Roundup-Ready-soybean-residues-in-sausage-samples-by-conventional-and-real-time-PCR.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSO28863 - 1UPCAP - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoMATOS, B. F. de; CELY, M. V. T.; FERREIRA, A. Produção de ácido indol acético por bactérias endofíticas isoladas da semente do híbrido de Urochloa BRS RB 331 IPYPORÃ. In: ENCONTRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIAS AGROSSUSTENTÁVEIS, 3.; JORNADA CIENTÍFICA DA EMBRAPA AGROSSILVIPASTORIL, 8., 2019, Sinop. Resumos... Brasília, DF: Embrapa, 2019. p. 89.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Agrossilvipastoril.
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1.Imagem marcado/desmarcado6050009, IRISH VETERINARY JOURNAL, Irish Veterinary Association, Dublin-Irlanda
Biblioteca(s): Catálogo Coletivo de Periódicos Embrapa; Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Clima Temperado; Embrapa Gado de Corte; Embrapa Gado de Leite; Embrapa Pecuária Sudeste; Embrapa Semiárido; Embrapa Suínos e Aves.
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