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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Acre. |
Data corrente: |
19/08/2003 |
Data da última atualização: |
03/02/2023 |
Tipo da produção científica: |
Comunicado Técnico/Recomendações Técnicas |
Autoria: |
PIMENTEL, F. A.; PACHECO, E. P.; SILVA, M. R. da. |
Afiliação: |
FLAVIO ARAUJO PIMENTEL, CPAF-AC; EDSON PATTO PACHECO, CPAF-AC; MARCOS ROCHA DA SILVA, PESACRE. |
Título: |
Recomendações básicas sobre colheita e secagem de biomassa triturada de pimenta longa (Piper hispidinervum). |
Ano de publicação: |
2000 |
Fonte/Imprenta: |
Rio Branco, AC: Embrapa Acre, 2000. |
Páginas: |
3 p. |
Série: |
(Embrapa Acre. Comunicado técnico, 121). |
ISSN: |
0100-8668 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Neste trabalho são apresentados os resultados de pesquisa sobre colheita e secagem de biomassa de pimenta longa para produção de óleo essencial com alto teor de safrol, utilizando baixo custo de mão-de-obra. |
Palavras-Chave: |
Aceites essenciales; Biomassa triturada; Cosecha; Prácticas de cultivo vegetal; Safrol; Secado. |
Thesagro: |
Colheita; Óleo Essencial; Pimenta Longa; Piper Hispidinervum; Pratica Cultural; Secagem. |
Thesaurus Nal: |
Drying; Essential oils; Harvesting; Piper longum; Plant cultural practices; Safrole. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CPAF-AC/3789/1/comunicado121.pdf
|
Marc: |
LEADER 01295nam a2200385 a 4500 001 1495240 005 2023-02-03 008 2000 bl uuuu u0uu1 u #d 022 $a0100-8668 100 1 $aPIMENTEL, F. A. 245 $aRecomendações básicas sobre colheita e secagem de biomassa triturada de pimenta longa (Piper hispidinervum).$h[electronic resource] 260 $aRio Branco, AC: Embrapa Acre$c2000 300 $a3 p. 490 $a(Embrapa Acre. Comunicado técnico, 121). 520 $aNeste trabalho são apresentados os resultados de pesquisa sobre colheita e secagem de biomassa de pimenta longa para produção de óleo essencial com alto teor de safrol, utilizando baixo custo de mão-de-obra. 650 $aDrying 650 $aEssential oils 650 $aHarvesting 650 $aPiper longum 650 $aPlant cultural practices 650 $aSafrole 650 $aColheita 650 $aÓleo Essencial 650 $aPimenta Longa 650 $aPiper Hispidinervum 650 $aPratica Cultural 650 $aSecagem 653 $aAceites essenciales 653 $aBiomassa triturada 653 $aCosecha 653 $aPrácticas de cultivo vegetal 653 $aSafrol 653 $aSecado 700 1 $aPACHECO, E. P. 700 1 $aSILVA, M. R. da
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Registro original: |
Embrapa Acre (CPAF-AC) |
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URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Suínos e Aves. Para informações adicionais entre em contato com cnpsa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Suínos e Aves. |
Data corrente: |
21/02/2018 |
Data da última atualização: |
21/02/2018 |
Tipo da produção científica: |
Autoria/Organização/Edição de Livros |
Autoria: |
GORAGA, Z. S.; MENGESHA, M.; LIMA, G. J. M. M. de. |
Afiliação: |
ZEMELAK S. GORAGA, Ethiopian Institute of Agricultural Research at DZARC; MAMMO MENGESHA, University of Berlin; GUSTAVO JULIO MELLO M DE LIMA, CNPSA. |
Título: |
Traditional swine production, productivity and managemente in Africa: the case of Ethiopia. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Balti: Éditions Universitaires Européenes, 2017. |
Páginas: |
85 p. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This book provides an overall information on the socio-economic characteristics of swine producers, production systems, feeding, breed features, production and reproductive performance, breeding practice and constraints in the value chain. Our findings presented in this book were compared with the findings of similar studies conducted in different African countries so that the overall information presented in this book can represent the overall image of the swine production and its management practices in Africa. The Average reproductive performances of swine herds for age at first puberty, litter size and gestation length were ranged from 9 ? 10 (months), 8 ? 10 (piglets per farrowing) and 3 to 3.5 (months), respectively. The overall information provided in the book can support designing of community based breeding program which takes into consideration the breed selection criteria of the swine producers and the reproductive performance of the breeds in Africa. Furthermore, the key information generated from this study could support for developing research and development intervention strategies aiming to improve the swine sector and its economic benefit in the continent. |
Thesagro: |
Manejo; Produção animal; Suíno. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01725nam a2200181 a 4500 001 2087999 005 2018-02-21 008 2017 bl uuuu 00u1 u #d 100 1 $aGORAGA, Z. S. 245 $aTraditional swine production, productivity and managemente in Africa$bthe case of Ethiopia.$h[electronic resource] 260 $aBalti: Éditions Universitaires Européenes$c2017 300 $a85 p. 520 $aThis book provides an overall information on the socio-economic characteristics of swine producers, production systems, feeding, breed features, production and reproductive performance, breeding practice and constraints in the value chain. Our findings presented in this book were compared with the findings of similar studies conducted in different African countries so that the overall information presented in this book can represent the overall image of the swine production and its management practices in Africa. The Average reproductive performances of swine herds for age at first puberty, litter size and gestation length were ranged from 9 ? 10 (months), 8 ? 10 (piglets per farrowing) and 3 to 3.5 (months), respectively. The overall information provided in the book can support designing of community based breeding program which takes into consideration the breed selection criteria of the swine producers and the reproductive performance of the breeds in Africa. Furthermore, the key information generated from this study could support for developing research and development intervention strategies aiming to improve the swine sector and its economic benefit in the continent. 650 $aManejo 650 $aProdução animal 650 $aSuíno 700 1 $aMENGESHA, M. 700 1 $aLIMA, G. J. M. M. de
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Registro original: |
Embrapa Suínos e Aves (CNPSA) |
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