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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Algodão. |
Data corrente: |
17/04/2014 |
Data da última atualização: |
09/09/2014 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
QUEIROGA, V. de P.; FREIRE, R. M. M.; GONDIM, T. M. de S.; DÚRAN, J. M. |
Afiliação: |
VICENTE DE PAULA QUEIROGA, CNPA; ROSA MARIA MENDES FREIRE, CNPA; TARCISIO MARCOS DE SOUZA GONDIM, CNPA; José Maria Dúran, UPM, Espanha. |
Título: |
Avaliação da qualidade fisiológica de sementes de algodão submetidas aos métodos de condicionamento hídrico, osmótico e mátrico. |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
In: Congresso Brasileiro do Algodão, 9., 2013, Brasília, DF. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
AVALIAÇÃO; CONDICIONAMENTO HÍDRICO; CONDICIONAMENTO MÁTRICO; CONDICIONAMENTO OSMÓTICO; QUALIDADE FISIOLÓGICA; SEMENTES. |
Thesagro: |
Algodão; Fisiologia Vegetal. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/101250/1/CONDICIONAMENTO-HIDRICO.PDF
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Marc: |
LEADER 00793nam a2200229 a 4500 001 1984808 005 2014-09-09 008 2013 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aQUEIROGA, V. de P. 245 $aAvaliação da qualidade fisiológica de sementes de algodão submetidas aos métodos de condicionamento hídrico, osmótico e mátrico.$h[electronic resource] 260 $aIn: Congresso Brasileiro do Algodão, 9., 2013, Brasília, DF.$c2013 650 $aAlgodão 650 $aFisiologia Vegetal 653 $aAVALIAÇÃO 653 $aCONDICIONAMENTO HÍDRICO 653 $aCONDICIONAMENTO MÁTRICO 653 $aCONDICIONAMENTO OSMÓTICO 653 $aQUALIDADE FISIOLÓGICA 653 $aSEMENTES 700 1 $aFREIRE, R. M. M. 700 1 $aGONDIM, T. M. de S. 700 1 $aDÚRAN, J. M.
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Registro original: |
Embrapa Algodão (CNPA) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Pesca e Aquicultura. Para informações adicionais entre em contato com cnpaf.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Pesca e Aquicultura. |
Data corrente: |
24/01/2022 |
Data da última atualização: |
27/09/2023 |
Tipo da produção científica: |
Autoria/Organização/Edição de Livros |
Autoria: |
HOSONO, A.; ROCHA, C. M. C. da; HONGO, Y. (ed.). |
Afiliação: |
AKIO HOSONO, JAPAN INTERNATIONAL COOPERATION AGENCY RESEARCH INSTITUTE; CARLOS MAGNO CAMPOS DA ROCHA, CNPASA; YUTAKA HONGO, JAPAN INTERNATIONAL COOPERATION AGENCY RESEARCH INSTITUTE. |
Título: |
Development for sustainable agriculture: the brazilian cerrado. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
New York: Palgrave Macmillan, 2016. |
Páginas: |
257 p. |
ISBN: |
978-1-137-43134-9 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Publicado também em português com o título: Desenvolvimento para a agricultura sustentável: o Cerrado brasileiro. |
Conteúdo: |
For the development of Cerrado agriculture, three technological advancements were essential. First, the soil needed to be improved and new crop varieties suited to tropical zones developed. These constitued the core technological innovations needed to develop Cerrado agriculture from practically nothing. Second, new technologies and practices needed to be effectivelly transferred to a large number of medium-sized farms, as family farmers were te mains actors in Cerrado agriculture, rather than the limited number of companies hat are oftecn responsible for launching new industries. Table of contents: Introduction: Development of Cerrado Agriculture (Akio Hosono, Carlos Magno, Yutaka Hongo) Pages 1-7; Technological Innovations That Made Cerrado Agriculture Possible (Akio Hosono, Yutaka Hongo) Pages 11-34; Establishment and Early Development: PRODECER Sets Agricultural Development in the Cerrado on Track (Akio Hosono, Yutaka Hongo) Pages 35-60; Development of Cerrado Agriculture: The Path to Becoming a Major Global Breadbasket (Akio Hosono, Yutaka Hongo) Pages 61-90; The Impact of Cerrado Development: Stable Food Supply and Socially Inclusive Development with Value Chains (Akio Hosono, Yutaka Hongo) Pages 91-113; Cerrado Agriculture and the Environment (Akio Hosono, Yutaka Hongo) Pages 114-136; EMBRAPA: Institutional Building and Technological Innovations Required for Cerrado Agriculture (Eliseu Alves) Pages 139-156; CPAC: A Model for an R&D System for Tropical Agriculture (Elmar Wagner, Wenceslau J. Goedert, Carlos Magno Campos da Rocha) Pages 157-196; Environment-Friendly Land Use of the Cerrado (Edson Eyji Sano) Pages 197-219; PRODECER: An Innovative International Cooperation Program (Roberto Rodrigues) Pages 220-234; Role of CAMPO in PRODECER: A Successful ?Coordination? Model for Agricultural Development (Emiliano Pereira Botelho) Pages 235-249. MenosFor the development of Cerrado agriculture, three technological advancements were essential. First, the soil needed to be improved and new crop varieties suited to tropical zones developed. These constitued the core technological innovations needed to develop Cerrado agriculture from practically nothing. Second, new technologies and practices needed to be effectivelly transferred to a large number of medium-sized farms, as family farmers were te mains actors in Cerrado agriculture, rather than the limited number of companies hat are oftecn responsible for launching new industries. Table of contents: Introduction: Development of Cerrado Agriculture (Akio Hosono, Carlos Magno, Yutaka Hongo) Pages 1-7; Technological Innovations That Made Cerrado Agriculture Possible (Akio Hosono, Yutaka Hongo) Pages 11-34; Establishment and Early Development: PRODECER Sets Agricultural Development in the Cerrado on Track (Akio Hosono, Yutaka Hongo) Pages 35-60; Development of Cerrado Agriculture: The Path to Becoming a Major Global Breadbasket (Akio Hosono, Yutaka Hongo) Pages 61-90; The Impact of Cerrado Development: Stable Food Supply and Socially Inclusive Development with Value Chains (Akio Hosono, Yutaka Hongo) Pages 91-113; Cerrado Agriculture and the Environment (Akio Hosono, Yutaka Hongo) Pages 114-136; EMBRAPA: Institutional Building and Technological Innovations Required for Cerrado Agriculture (Eliseu Alves) Pages 139-156; CPAC: A Model for an R&D System for Tropical Agriculture (Elm... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
Brasil; Cerrados; Companhia de Promoção Agrícola (CAMPO); Embrapa; Japan International Cooperation Agency (JICA); Japão; Memória institucional; Programa de Cooperação Nipo-Brasileira para o Desenvolvimento dos Cerrados (PRODECER). |
Thesagro: |
Agricultura Sustentável; Cerrado; Cooperação Internacional; Desenvolvimento Sustentável. |
Thesaurus NAL: |
Employment; Environmental protection; Food security; Sustainable agriculture; Sustainable development. |
Categoria do assunto: |
-- E Economia e Indústria Agrícola |
Marc: |
LEADER 03117nam a2200373 a 4500 001 2156908 005 2023-09-27 008 2016 bl uuuu 00u1 u #d 020 $a978-1-137-43134-9 100 1 $aHOSONO, A. 245 $aDevelopment for sustainable agriculture$bthe brazilian cerrado. 260 $aNew York: Palgrave Macmillan$c2016 300 $a257 p. 500 $aPublicado também em português com o título: Desenvolvimento para a agricultura sustentável: o Cerrado brasileiro. 520 $aFor the development of Cerrado agriculture, three technological advancements were essential. First, the soil needed to be improved and new crop varieties suited to tropical zones developed. These constitued the core technological innovations needed to develop Cerrado agriculture from practically nothing. Second, new technologies and practices needed to be effectivelly transferred to a large number of medium-sized farms, as family farmers were te mains actors in Cerrado agriculture, rather than the limited number of companies hat are oftecn responsible for launching new industries. Table of contents: Introduction: Development of Cerrado Agriculture (Akio Hosono, Carlos Magno, Yutaka Hongo) Pages 1-7; Technological Innovations That Made Cerrado Agriculture Possible (Akio Hosono, Yutaka Hongo) Pages 11-34; Establishment and Early Development: PRODECER Sets Agricultural Development in the Cerrado on Track (Akio Hosono, Yutaka Hongo) Pages 35-60; Development of Cerrado Agriculture: The Path to Becoming a Major Global Breadbasket (Akio Hosono, Yutaka Hongo) Pages 61-90; The Impact of Cerrado Development: Stable Food Supply and Socially Inclusive Development with Value Chains (Akio Hosono, Yutaka Hongo) Pages 91-113; Cerrado Agriculture and the Environment (Akio Hosono, Yutaka Hongo) Pages 114-136; EMBRAPA: Institutional Building and Technological Innovations Required for Cerrado Agriculture (Eliseu Alves) Pages 139-156; CPAC: A Model for an R&D System for Tropical Agriculture (Elmar Wagner, Wenceslau J. Goedert, Carlos Magno Campos da Rocha) Pages 157-196; Environment-Friendly Land Use of the Cerrado (Edson Eyji Sano) Pages 197-219; PRODECER: An Innovative International Cooperation Program (Roberto Rodrigues) Pages 220-234; Role of CAMPO in PRODECER: A Successful ?Coordination? Model for Agricultural Development (Emiliano Pereira Botelho) Pages 235-249. 650 $aEmployment 650 $aEnvironmental protection 650 $aFood security 650 $aSustainable agriculture 650 $aSustainable development 650 $aAgricultura Sustentável 650 $aCerrado 650 $aCooperação Internacional 650 $aDesenvolvimento Sustentável 653 $aBrasil 653 $aCerrados 653 $aCompanhia de Promoção Agrícola (CAMPO) 653 $aEmbrapa 653 $aJapan International Cooperation Agency (JICA) 653 $aJapão 653 $aMemória institucional 653 $aPrograma de Cooperação Nipo-Brasileira para o Desenvolvimento dos Cerrados (PRODECER) 700 1 $aROCHA, C. M. C. da 700 1 $aHONGO, Y.
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Registro original: |
Embrapa Pesca e Aquicultura (CNPASA) |
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