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Registros recuperados : 12 | |
3. | | SANTOS, L. M.; SOUZA, D. R. M. de; SILVA, A. O. da; SILVA, D. J.; CHAVES, A. R. de M. Aspectos ecofisiológicos em videira fertirrigada com diferentes concentrações de nitrogênio e potássio. In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA SEMIÁRIDO, 10., 2015, Petrolina. Anais... Petrolina: Embrapa Semiárido, 2015. p. 81-86. 1 CD-ROM. (Embrapa Semiárido. Documentos, 264). Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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6. | | SILVA, D. J.; SILVA, A. O. da; BASSOI, L. H.; SOUZA, D. R. M. de; RAMOS, B. D. B.; BARROS, J. Q. Adubação orgânica e fertirrigação potássica em videiras Syrah. I: características químicas do solo. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA DO SOLO, 35., 2015, Natal. O solo e suas múltiplas funções: anais. Natal: Sociedade Brasileira de Ciência do Solo, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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7. | | SOUSA, B. dos S.; BARBOSA, B. D. R.; SOUZA, D. R. M. de; SILVA, A. O. da; BASSOI, L. H.; SILVA, D. J. Distribuição de nitrogênio e potássio em irrigação por gotejamento de videiras cv. Syrah. In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA SEMIÁRIDO, 9., 2014, Petrolina. Anais... Petrolina: Embrapa Semiárido, 2014. p. 123-129. (Embrapa Semiárido. Documentos, 261). Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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10. | | BARROS, J. Q.; LIMA, P. C. P.; ALMEIDA, R. dos S.; SOUZA, D. R. M. de; SILVA, A. O. da; BASSOI, L. H.; BIASOTO, A. C. T.; PEREIRA, G. E.; SILVA, D. J. Efeito de doses de nitrogênio e potássio em atributos de qualidade de uvas Syrah para vinificação. In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA SEMIÁRIDO, 11., 2016, Petrolina. Anais... Petrolina: Embrapa Semiárido, 2016. p. 283-290. (Embrapa Semiárido. Documentos, 271). Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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11. | | BARROS, J. Q.; LIMA, P. C. P.; ALMEIDA, R. dos S.; SOUZA, D. R. M. de; SILVAM A. O. da; BASSOI, L. H.; BIASOTO, A. C. T.; PEREIRA, G. E.; SILVA, D. J. Efeito de doses de nitrogênio e potássio em atributos de qualidade de uvas Syrah para vinificação. In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA SEMIÁRIDO, 11., 2016, Petrolina. Anais... Petrolina: Embrapa Semiárido, 2016. p. 283-290. (Embrapa Semiárido. Documentos, 271). Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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12. | | ARAÚJO, V. J. A. de; FERNANDES, A. R. da F.; LEITE, H. R.; MEDEIROS, J. M. de A.; DANTAS, E. S.; SOUZA, D. R. M. de; NARDELLI, M. J.; CARVALHO, M. das G. X. de. Qualidade do leite de cabra in natura processado em mini-usinas do médio sertão de Cariri paraibano: estudo comparativo. Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes, Juiz de Fora, v. 62, n. 357, p. 430-436, jul./ago., 2007. Edição dos anais do 24o. Congresso Nacional de Laticínios, Juiz de Fora, 2007. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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Registros recuperados : 12 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Soja. |
Data corrente: |
07/12/2012 |
Data da última atualização: |
13/07/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
DROVAL, A. A.; BINNECK, E.; MARIN, S. R. R.; PAIÃO, F. G.; OBA, A.; NEPOMUCENO, A. L.; SHIMOKOMAKI, M. |
Afiliação: |
ADRIANA A. DROVAL, UEL; ELISEU BINNECK, CNPSO; SILVANA REGINA ROCKENBACH MARIN, CNPSO; FERNANDA G. PAIÃO, UEL; A. OBA, UEL; ALEXANDRE LIMA NEPOMUCENO, SRI; MASSAMI SHIMOKOMAKI, UTFPR. |
Título: |
A new single nucleotide polymorphism in the ryanodine gene of chicken skeletal muscle. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
Genetics and Molecular Research, Ribeirão Preto, v. 11, n. 2, p. 821-829, 2012. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Some genes affect meat quality in chickens. We looked for polymorphisms in the Gallus gallus α-RyR gene (homologous to RyR 1) that could be associated with PSE (pale, soft and exudative) meat. Because RyR genes are over 100,000 bp long and code for proteins with about 5000 amino acids, primers were designed to amplify a fragment of hotspot region 2, a region with a high density of mutations in other species. Total blood DNA was extracted from 50 birds, 25 that had PSE meat and 25 normal chickens. The DNA samples were amplified by PCR, cloned, sequenced, and used to identify single nucleotide polymorphisms (SNPs). The amplified fragment of α-RyR was 604 nucleotides in length; 181 nucleotides were similar to two exons from a hypothetical turkey cDNA sequence for α-RyR. A non-synonymous nucleotide substitution (G/A) was identified in at least one of the three sequenced clones obtained from nine animals, six PSE (HAL+) birds and three normal (HAL-) birds; they were heterozygous for this mutation. |
Thesagro: |
Carne; Genética; Mutação; Qualidade. |
Thesaurus NAL: |
Genetics; Meat quality; Mutation. |
Categoria do assunto: |
S Ciências Biológicas |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/71833/1/new.single.gmr.11.2.2012.pdf
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Marc: |
LEADER 01771naa a2200277 a 4500 001 1941757 005 2017-07-13 008 2012 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aDROVAL, A. A. 245 $aA new single nucleotide polymorphism in the ryanodine gene of chicken skeletal muscle. 260 $c2012 520 $aSome genes affect meat quality in chickens. We looked for polymorphisms in the Gallus gallus α-RyR gene (homologous to RyR 1) that could be associated with PSE (pale, soft and exudative) meat. Because RyR genes are over 100,000 bp long and code for proteins with about 5000 amino acids, primers were designed to amplify a fragment of hotspot region 2, a region with a high density of mutations in other species. Total blood DNA was extracted from 50 birds, 25 that had PSE meat and 25 normal chickens. The DNA samples were amplified by PCR, cloned, sequenced, and used to identify single nucleotide polymorphisms (SNPs). The amplified fragment of α-RyR was 604 nucleotides in length; 181 nucleotides were similar to two exons from a hypothetical turkey cDNA sequence for α-RyR. A non-synonymous nucleotide substitution (G/A) was identified in at least one of the three sequenced clones obtained from nine animals, six PSE (HAL+) birds and three normal (HAL-) birds; they were heterozygous for this mutation. 650 $aGenetics 650 $aMeat quality 650 $aMutation 650 $aCarne 650 $aGenética 650 $aMutação 650 $aQualidade 700 1 $aBINNECK, E. 700 1 $aMARIN, S. R. R. 700 1 $aPAIÃO, F. G. 700 1 $aOBA, A. 700 1 $aNEPOMUCENO, A. L. 700 1 $aSHIMOKOMAKI, M. 773 $tGenetics and Molecular Research, Ribeirão Preto$gv. 11, n. 2, p. 821-829, 2012.
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Registro original: |
Embrapa Soja (CNPSO) |
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