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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  28/02/2013
Data da última atualização:  18/05/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  MARTINO, H. S. D.; TOMAZ, P. A.; MORAES, E. A.; CONCEIÇÃO, L. S. da; OLIVEIRA, D. da S.; QUEIROZ, V. A. V.; RODRIGUES, J. A. S.; PIROZI, M. R.; PINHEIRO SANT'ANA, H. M.; RIBEIRO, S. M. R.
Afiliação:  VALERIA APARECIDA VIEIRA QUEIROZ, CNPMS; JOSE AVELINO SANTOS RODRIGUES, CNPMS.
Título:  Chemical characterization and size distribution of sorghum genotypes for human consumption.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  Revista do Instituto Adolfo Lutz, São Paulo, v. 71, n. 2, p. 337-344, 2012.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The purpose of this paper was to evaluate the approximate composition, size distribution, minerals and vitamin E isomers concentrations in eight sorghum genotypes available for human consumption. The protein concentration of samples ranged from 8.57 to 11.59%, lipids from 1.24 to 3.07% and carbohydrates from 57.3 to 64.7%. The total dietary fiber varied from 9.13% to 15.09%. Sorghum genotytes flours were characterized as hard grain and of coarse granulometry, which are the relevant aspects for developing food products. Soghum genotypes were considered as sources of iron, phosphorus, magnesium and zinc. The ? and ?-tocopherol isomers were determined in sorghum genotypes grain and flour, and ?-tocopherol was predominant. In conclusion, sorghum genotypes evidenced to be as relevant sources of dietary fiber, iron, phosphorus, magnesium and zinc. Furthermore, the sorghum genotypes were classified as hard grain, suitable for formulating bakery products.
Thesagro:  Sorghum bicolor; Valor nutritivo.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMS25085 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Cerrados.
Data corrente:  11/03/2003
Data da última atualização:  06/03/2013
Autoria:  OLIVEIRA, M. C. de; RIBEIRO, J. F.; RIOS, M. N. da S.; REZENDE, M. E.
Título:  Enraizamento de estacas para producao de mudas de especies nativas de matas de galeria.
Ano de publicação:  2001
Fonte/Imprenta:  Planaltina, DF: Embrapa Cerrados, 2001.
Páginas:  4 p.
Série:  (Embrapa Cerrados. Recomendacao Tecnica, 41).
Idioma:  Português
Conteúdo:  Fatores que afetam o enraizamento; Planta-matriz; Tipo de estaca; Época de coleta dos ramos; Substâncias químicas utilizadas para enraizamento; Substrato sugerido; Ambiente de enraizamento; Espécie com potencial de enraizamento.
Palavras-Chave:  Brasil; Cuttings; Indigenous organisms; Mata de galeria; Planta nativa; Propagacao vegetal: Metodo de estaquia; Riparian vegetation; Staking.
Thesagro:  Cerrado; Enraizamento; Espécie Nativa; Estaca; Muda; Produção.
Thesaurus NAL:  plant propagation.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CPAC-2010/23084/1/rectec-41.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAC23084 - 1UMTFL - --CRI6235CRI6235
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