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Registros recuperados : 8,628 | |
62. | | COSTA, N. P.; FRANÇA NETO, J. B.; KRZYZANOWSKI, F. C.; HENNING, A. A.; PEREIRA, J. E. Avaliação de metodologia alternativa para o teste de tetrazólio em sementes de soja. Informativo ABRATES, Curitiba, v. 7, n. 1/2, p. 195, jul; /ago. 1997. Número especial, ref. 323. Edição do X Congresso Brasileiro de Sementes, 1997. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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64. | | VEIGA, A. D.; ROCHA, O. C.; GUERRA, A. F.; BARTHOLO, G. F.; RODRIGUES, G. C.; CARVALHO, W. P. de; SILVA, T. P. da; SILVA, E. R. da. Agronomic performance and adaptability of arabic coffee resistant to leaf rust in the Central Brazilian Savanna. Coffee Science, Lavras, v. 13, n. 1, p. 41-52, 2018. p. 41-52 Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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68. | | AMORIM, R. M.; BORGES, A. S.; SAITO, M. E.; FERREIRA, P. T.; LUCAS, G. M.; MENDES, L. C.; KOHAYAGAWA, A. Avaliação da glutationa reduzida (GSH) no sangue estocado de ovinos. In: CONGRESSO LATINOAMERICANO DE BUIATRIA, 11.; CONGRESSO BRASILEIRO DE BUIATRIA, 5.; CONGRESSO NORDESTINO DE BUIATRIA, 3., 2003, Salvador. Sanidade, base da economia pecuária: programa final: livro de resumos. Salvador: Associação Brasileira de Buiatria, 2003. p. 41. ref. 090. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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73. | | CHAGAS, E.; ARAÚJO, A. P.; TEIXEIRA, M. G.; GUERRA, J. G. M. Decomposição e liberação de nitrogênio, fósforo e potássio de resíduos da cultura do feijoeiro. Revista Brasileira de Ciência do Solo, Viçosa, v. 31, n. 4, p. 723-729, ago. 2007. Parceria: IDAF; UFRRJ. Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia. |
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77. | | FARIA, S. M.; FRANCO, A. A.; MENANDRO, M. S.; JESUS, R. M. de; BAITELLO, J. B.; AGUIAR, O. T. de; DOBEREINER, J. Levantamento da nodulcao de leguminosas florestais nativas na regiao Sudeste do Brasil. Pesquisa Agropecuaria Brasileira, Brasilia, v.19, s/n, p. 143-153, jun. 1984. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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79. | | CHAGAS, C. da S.; PEREIRA, N. R.; BHERING, S. B.; CARVALHO JUNIOR, W. de; GONCALVES, A. O.; AGLIO, M. L. D.; AMORIN, A. M.; LOPES, C. H. L.; RODRIGUES, R. S.; SILVA, N. C. L. e. Levantamento pedológico do município de Figueirão: Zoneamento agroecológico do estado do Mato Grosso do Sul. In: CHAGAS, C. da S.; PEREIRA, N. R.; BHERING, S. B.; CARVALHO JUNIOR, W. de; GONCALVES, A. O.; AGLIO, M. L. D.; AMORIN, A. M.; LOPES, C. H. L.; RODRIGUES, R. S.; SILVA, N. C. L. e Levantamento agroecológico do município de Figueirão: zoneamento agroecológico do Estado do Mato Grosso do Sul. Rio de Janeiro: Embrapa Solos; Campo Grande: SEPROTUR, 2009. 41 p. Possui 1 mapa color. 41 p. Biblioteca(s): Embrapa Solos. |
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Registros recuperados : 8,628 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria Tropical. Para informações adicionais entre em contato com cnpat.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Algodão; Embrapa Alimentos e Territórios; Embrapa Instrumentação. |
Data corrente: |
05/10/2023 |
Data da última atualização: |
15/01/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
MORAIS, J. P. S.; ROSA, M. de F.; BRITO, E. S. de; FIGUEIREDO, M. C. B. de. |
Afiliação: |
JOAO PAULO SARAIVA MORAIS, CNPA; MORSYLEIDE DE FREITAS ROSA, CNPAT; EDY SOUSA DE BRITO, CNAT; MARIA CLEA BRITO DE FIGUEIREDO, CNPAT. |
Título: |
Sustainable Pickering Emulsions with Nanocellulose: Innovations and Challenges. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
Foods, v. 12, 3599, 2023. |
Páginas: |
25 p. |
DOI: |
https://doi.org/10.3390/foods12193599 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Abstract: The proper mix of nanocellulose to a dispersion of polar and nonpolar liquids creates emulsions stabilized by finely divided solids (instead of tensoactive chemicals) named Pickering emulsions.
These mixtures can be engineered to develop new food products with innovative functions, potentially more eco-friendly characteristics, and reduced risks to consumers. Although cellulose-based
Pickering emulsion preparation is an exciting approach to creating new food products, there are many legal, technical, environmental, and economic gaps to be filled through research. The diversity of different types of nanocellulose makes it difficult to perform long-term studies on workers? occupational health, cytotoxicity for consumers, and environmental impacts. This review aims to identify some of these gaps and outline potential topics for future research and cooperation. Pickering emulsion research is still concentrated in a few countries, especially developed and emerging countries, with low levels of participation from Asian and African nations. There is a need for the development of scaling-up technologies to allow for the production of kilograms or liters per hour of products. More research is needed on the sustainability and eco-design of products. Finally, countries must approve a regulatory framework that allows for food products with Pickering emulsions to be put on the market. |
Palavras-Chave: |
Nanocellulose; Pickering emulsions; Regulatory issues; Sustainability. |
Categoria do assunto: |
-- X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
LEADER 02076naa a2200229 a 4500 001 2157122 005 2024-01-15 008 2023 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.3390/foods12193599$2DOI 100 1 $aMORAIS, J. P. S. 245 $aSustainable Pickering Emulsions with Nanocellulose$bInnovations and Challenges.$h[electronic resource] 260 $c2023 300 $a25 p. 520 $aAbstract: The proper mix of nanocellulose to a dispersion of polar and nonpolar liquids creates emulsions stabilized by finely divided solids (instead of tensoactive chemicals) named Pickering emulsions. These mixtures can be engineered to develop new food products with innovative functions, potentially more eco-friendly characteristics, and reduced risks to consumers. Although cellulose-based Pickering emulsion preparation is an exciting approach to creating new food products, there are many legal, technical, environmental, and economic gaps to be filled through research. The diversity of different types of nanocellulose makes it difficult to perform long-term studies on workers? occupational health, cytotoxicity for consumers, and environmental impacts. This review aims to identify some of these gaps and outline potential topics for future research and cooperation. Pickering emulsion research is still concentrated in a few countries, especially developed and emerging countries, with low levels of participation from Asian and African nations. There is a need for the development of scaling-up technologies to allow for the production of kilograms or liters per hour of products. More research is needed on the sustainability and eco-design of products. Finally, countries must approve a regulatory framework that allows for food products with Pickering emulsions to be put on the market. 653 $aNanocellulose 653 $aPickering emulsions 653 $aRegulatory issues 653 $aSustainability 700 1 $aROSA, M. de F. 700 1 $aBRITO, E. S. de 700 1 $aFIGUEIREDO, M. C. B. de 773 $tFoods$gv. 12, 3599, 2023.
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Registro original: |
Embrapa Instrumentação (CNPDIA) |
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Origem |
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Registro |
Volume |
Status |
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Registros recuperados : 909 | |
61. | | 0904410, INDICADORES ECONOMICOS RS, Fundacao de Economia e Estatistica, Porto Alegre-RS Biblioteca(s): Catálogo Coletivo de Periódicos Embrapa; Embrapa Clima Temperado; Embrapa Trigo. | |
62. | | 5150999, INTSOY NEWSLETTER, International Soybean Program, Urbana-IL Biblioteca(s): Catálogo Coletivo de Periódicos Embrapa; Embrapa Soja; Embrapa Trigo. | |
63. | | 6050007, IRISH FORESTRY, Society of Irish Foresters/Royal Dublin Society, Dublin-Irlanda Biblioteca(s): Catálogo Coletivo de Periódicos Embrapa; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Cerrados; Embrapa Florestas. | |
64. | | 3000035, JAPANESE JOURNAL OF VETERINARY SCIENCE, Japanese Society of Veterinary Science, Tokyo-Japao Biblioteca(s): Catálogo Coletivo de Periódicos Embrapa; Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Gado de Corte; Embrapa Suínos e Aves. | |
67. | | 5150405, LABORATORY ANIMAL SCIENCE, American Association for Laboratory Animal Science, Joliet-IL Biblioteca(s): Catálogo Coletivo de Periódicos Embrapa; Embrapa Gado de Corte; Embrapa Gado de Leite; Embrapa Pantanal; Embrapa Suínos e Aves. | |
69. | | 2650180, PERFUMERY AND ESSENTIAL OIL RECORD, W.R. Little John-G.E M.Press, London-Inglaterra Biblioteca(s): Catálogo Coletivo de Periódicos Embrapa; Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Amazônia Oriental. | |
70. | | 5151066, PHYSIOLOGICAL AND MOLECULAR PLANT PATHOLOGY, Academic Press, Orlando-FL Biblioteca(s): Catálogo Coletivo de Periódicos Embrapa; Embrapa Algodão; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Cerrados; Embrapa Clima Temperado; Embrapa Florestas; Embrapa Mandioca e Fruticultura; Embrapa Meio Ambiente; Embrapa Semiárido; Embrapa Soja; Embrapa Trigo; Embrapa Uva e Vinho. MenosCatálogo Coletivo de Periódicos Embrapa; Embrapa Algodão; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Cerrados; Embrapa Clima Temperado; Embrapa Florestas; Embrapa Mandioca e Fruticultura; Embrapa Meio Ambiente... Mostrar Todas | |
73. | | 2650341, RUBBER STATISTICAL BULLETIN, Secretariat of the International Rubber Study Group, London-Inglaterra Biblioteca(s): Catálogo Coletivo de Periódicos Embrapa; Embrapa Acre. | |
74. | | 0901686, SABER ELETRONICA, Editora Saber Ltda., Sao Paulo-SP Biblioteca(s): Catálogo Coletivo de Periódicos Embrapa; Embrapa Instrumentação. | |
75. | | 5151464, SEED INDUSTRY JOURNAL, Freiberg Publishing Company, Cedar Fallas-NE Biblioteca(s): Catálogo Coletivo de Periódicos Embrapa; Embrapa Mandioca e Fruticultura; Embrapa Semiárido; Embrapa Soja; Embrapa Trigo. | |
76. | | 0900568, SELLOWIA; ANAIS BOTANICOS DO HERBARIO BARBOSA RODRIGUES, Instituto Brasileiro de Desenvolvimento Florestal "Herbario Barbosa Rodrigues"-IBDF, Itajai-SC Biblioteca(s): Catálogo Coletivo de Periódicos Embrapa; Embrapa Acre; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Cerrados; Embrapa Florestas; Embrapa Mandioca e Fruticultura; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Pantanal; Embrapa Rondônia; Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho. MenosCatálogo Coletivo de Periódicos Embrapa; Embrapa Acre; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Cerrados; Embrapa Florestas; Embrapa Mandioca e Fruticultura; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Pantanal... Mostrar Todas | |
77. | | 5150544, SOUTH DAKOTA FARM AND HOME RESEARCH, Agricultural Experiment Stationistate University. South Dakota, Brookinge-SD Biblioteca(s): Catálogo Coletivo de Periódicos Embrapa; Embrapa Mandioca e Fruticultura; Embrapa Soja. | |
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