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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Soja; Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
04/01/2000 |
Data da última atualização: |
23/04/2012 |
Autoria: |
CARRÃO-PANIZZI, M. C.; BELÉIA, A. D. P.; KITAMURA, K.; OLIVEIRA, M. C. N. |
Título: |
Effects of genetics and environment on isoflavone content of soybean from different regions of Brazil. |
Ano de publicação: |
1999 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, v. 34, n. 10, p. 1787-1795, out. 1999. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The effects of genetics and environmental factors on isoflavone content of soybean (Glycine max L.) cultivars grown in different locations in Brazil in 1993/94 were evaluated. Seeds of different cultivars were analised by high performance liquid chromatography (HPLC). In Rio Grande do Sul (RS), Parana (PR), and Mato Grosso do Sul (MS) States, a significant difference in the isoflavone total content average of the cultivars IAS 5 and FT-Abyara (163.9, 116.4 and 79.5 mg/100 g, respectively) was observed. In general, IAS 5 contained higher isoflavone than FT-Abyara. Cultivars IAS 5 and FT-Abyara grown at Vacaria, RS (28 G. 30' S latitude) with temperature average of 19 graus C., had the highest isoflavone concentrations (218.7 and 163.8 mg/100 g, respectively). In Palotina, PR (24 G 27' S latitude), where temperature average was 24 graus C, the isoflavone concentrations were 105.9 and 86.8 mg/100 g, respectiverly. The lowest isoflavone contents were observed for FT-Estrela and FT-Cristalina, (27.6 and 46.5 mg/100 g, respectively) at Rondonopolis, MT (16 G 20' S latitude), where the temperature was 27 graus C. |
Palavras-Chave: |
Crop location; Daidzina; Genistina; HPLC; Locais de cultivo. |
Thesagro: |
Glycine Max; Soja. |
Thesaurus Nal: |
daidzin; genistin. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CNPSO/19641/1/pab97351ing.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/AI-SEDE/16556/1/pab97351ing.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Soja (CNPSO) |
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Status |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Roraima. |
Data corrente: |
05/07/2018 |
Data da última atualização: |
05/07/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
COSTA, K. A.; SMIDERLE, O. J.; GOMES, H. H. S.; SOUZA, A. G.; GIANLUPPI, V. |
Afiliação: |
OSCAR JOSE SMIDERLE, CPAF-Roraima; VICENTE GIANLUPPI, CPAF-Roraima. |
Título: |
Produção e germinação de sementes de sete genótipos de Soja no cerrado de Roraima. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE SOJA, 8., 2018, Goiânia. Inovação, tecnologias digitais e sustentabilidade da soja: anais. Brasília, DF: Embrapa, 2018. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Fabáceas; Germinação de sementes. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/179434/1/CBSoja-2018prodKelli.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Roraima (CPAF-RR) |
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