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Registros recuperados : 36 | |
21. | | ARAUJO NETO, S. E. de; HAFLE, O. M.; GURGEL, F. de L.; MENEZES, J. B.; SILVA, G. G. da. Qualidade e vida util pos-colheita de melancia Crimson Sweet, comercializada em Mossoro. Revista Brasileira de Engenharia Agricola e Ambiental, Campina Grande, v.4, n.2, p.235-239, maio/ago. 2000. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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22. | | SILVA, G. G. da; PRACA, E. F.; GOMES JUNIOR, J.; ROCHA, R. H. C.; COSTA, M. L. da. Caracterizacao fisica e quimica de tamarindo (Tamarindus indica L.) emdiferentes estadios de maturacao Revista Brasileira de Fruticultura, v.22, n.2, p.291-293, Jaboticabal-SP, 2000 Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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24. | | ARAUJO NETO, S. E. de; HAFLE, O. M.; GURGEL, F. de L.; MENEZES, J. B.; SILVA, G. G. da. Vida util pos-colheita de melancias Crinsom Sweet produzidas em Mossoro RN. Horticultura Brasileira, Brasilia, v.18, p.852-854, jul. 2000. Suplemento. Trabalho apresentado no 40. Congresso Brasileiro de Olericultura, 2000. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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25. | | MENEZES, J. B.; GOMES JUNIOR, J.; PRACA, E. F.; ARAUJO NETO, S. E. de; SIMOES, A. do N.; SILVA, G. G. da. Armazenamento de melao Piel de Sapo hibrido Imara sob condicoes ambiente. Horticultura Brasileira, Brasilia, v.17, n.3, p.301, nov. 1999. Resumo. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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26. | | MORAES, A. B. L.; XAVIER, A. C. R.; SILVA, G. G. da; MUNIZ, E. N.; MUNIZ, A. V. C. da S.; PAGANI, A. A. C. Efeito da microencapsulação nos compostos bioativos do cambuí (Myrciaria tenella). In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 24.; CONGRESSO DO INSTITUTO NACIONAL DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE FRUTOS TROPICAIS, 4., 2014, Aracaju. Inovação e sustentabilidade em ciência e tecnologia de alimentos: resumos. Aracaju: SBCTA, 2014. Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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27. | | SERRA JÚNIOR, L. da S.; MICHELS, I. L.; CEZAR, I. M.; COSTA, F. P.; SILVA, S. K. da; SILVA, G. G. da. Marketing de lugares: um estudo caso de Mato Grosso do Sul. Revista de Desenvolvimento Econômico, v.14, n.25, p.75-83, 2012. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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28. | | TETILA, E. C.; MACHADO, B. B.; SILVA, G. G. da; PISTORI, H.; BELETE, N. A. de S.; TETILA, J. Q. da S.; BARBEDO, J. G. A. Um sistema de visão computacional para reconhecimento de doenças da soja usando VANTs: resultados preliminares. Revista Caribeña de Ciencias Sociales, v. 12, n. 3, p. 1275-1292, 2023. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital. |
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29. | | OLIVEIRA, A. P. de; OLIVEIRA, M. R. T. de; BARBOSA, J. A.; SILVA, G. G. da; NOGUEIRA, D. H.; MOURA, M. F. de; BRAZ, M. do S. S. Rendimento e qualidade de raízes de batata-doce adubada com níveis de uréia. Horticultura Brasileira, Brasília, DF, v. 23, n. 4, p. 925-928, out./dez. 2005. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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30. | | MORAIS, P. L. D. de; SILVA, G. G. da; MENEZES, J. B.; MAIA, F. E. N.; DANTAS, D. J.; SALES JUNIOR, R. Pós-colheita de mamão híbrido UENF/Caliman 01 cultivado no Rio Grande do Norte. Revista Brasileira de Fruticultura, Jaboticabal, v. 29, n. 3, p. 666-670, dez. 2007. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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31. | | SILVA, G. G. da; SOUZA, P. A. de; MORAIS, P. L. D. de; SANTOS, E. C. dos; MOURA, R. D.; MENEZES, J. B. Caracterização do fruto de ameixa silvestre (Ximenia americana L.) Revista Brasileira de Fruticultura, Jaboticabal, v.30, n. 2, p. 311-314, mar. 2008. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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32. | | ROCHA, R. H. C.; MENEZES, J. B.; MORAIS, E. A. de; SILVA, G. G. da; AMBROSIO, M. M. de Q.; ALVEZ, M. Z. Uso do indice de degradacao de amido na determinacao da maturidade da manga 'Tommy Atkins' Revista Brasileira de Fruticultura, Jaboticabal, SP, v.23, n.2, p.302-305, 2001 Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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33. | | SILVA, G. G. DA; BRAGA, L. E. O.; OLIVEIRA, E. C. S. DE; TINTI, S. V.; CARVALHO, J. E. de; LAZARINI, J. G.; ROSALEN, P. L.; DIONISIO, A. P.; RUIZ, A. L. T. G. Cashew apple byproduct: Gastroprotective effects of standardized extract. Journal of Ethnopharmacology, v. 269, 113744, 6 April 2021. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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34. | | SILVA, G. G. DA; TORRE, A. D.; BRAGA, L. E. DE O.; BACHIEGA, P.; TINTI, S. V.; CARVALHO, J. E. DE; DIONISIO, A. P.; RUIZ, A. L. T. G. Yellow-colored extract from cashew by product: nonclinical safety assessment. Regulatory Toxicology and Pharmacology, [New York], v. 115, artigo 104699, 7 p., Aug. 2020. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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35. | | SOUSA, J. M. S.; ABREU, F. A. P. de; RUIZ, A. L. T. G.; SILVA, G. G. DA; MACHADO, S. L.; GARCIA, C. P. G.; OIRAM FILHO, F.; WURLITZER, N. J.; FIGUEIREDO, E. A. T. DE; MAGALHÃES, F. E. A.; MUNIZ, C. R.; ZOCOLO, G. J.; DIONISIO, A. P. Cashew apple (Anacardium occidentale L.) extract from a by-product of juice processing: assessment of its toxicity, antiproliferative and antimicrobial activities. Journal of Food Science and Technology, 2020. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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36. | | SOUSA, J. M. S.; ABREU, F. A. P. de; RUIZ A. L. T. G.; SILVA, G. G. DA; MACHADO, S. L.; GARCIA, C. P. G.; OIRAM FILHO, F.; WURLITZER, N. J.; FIGUEIREDO, E. A. T. DE; MAGALHAES, F. E. A.; MUNIZ, C. R.; ZOCOLO, G. J.; DIONISIO, A. P. Cashew apple (Anacardium occidentale L.) extract from a byproduct of juice processing: assessment of its toxicity, antiproliferative and antimicrobial activities. Journal of Food Science and Technology, v. 58, n. 2, p. 764-776, 2021. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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Registros recuperados : 36 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
24/08/2018 |
Data da última atualização: |
25/02/2019 |
Autoria: |
SANTOS, P. R. dos; COSTA, K. D. da S.; NASCIMENTO, M. R.; LIMA, T. V.; SOUZA, Y. P.; COSTA, A. F. da; SILVA, J. W. da. |
Afiliação: |
Paulo Ricardo dos Santos, Universidade Estadual do Norte Fluminense Darcy Ribeiro/Centro de Ciências e Tecnologias Agropecuárias; Kleyton Danilo da Silva Costa, Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia de Alagoas; Maxwel Rodrigues Nascimento, Universidade Estadual do Norte Fluminense Darcy Ribeiro/Centro de Ciências e Tecnologias Agropecuárias; Thalyson Vasconcelos Lima, Universidade Federal Rural de Pernambuco - UFRPE/Departamento de Agronomia; Yure Pequeno de Souza, Universidade Estadual do Norte Fluminense Darcy Ribeiro/Centro de Ciências e Tecnologias Agropecuárias; Antonio Félix da Costa, Instituto Agronômico de Pernambuco; José Wilson da Silva, Universidade Federal Rural de Pernambuco - UFRPE/Departamento de Agronomia. |
Título: |
Simultaneous selection for yield, stability, and adaptability of carioca and black beans. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 53, n. 6, p. 736-745, June, 2018. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Título em português: Seleção simultânea de feijões de tipo carioca e preto quanto à produtividade, estabilidade e adaptabilidade. |
Conteúdo: |
The objective of this work was to determine the efficiency of a simultaneous selection for yield, stability, and adaptability of bean genotypes of the carioca and black groups. In the 2016 harvest, two experiments were carried out in the state of Pernambuco, Brazil: one for the carioca group, with 20 genotypes, in the municipalities of Caruaru, Arcoverde, and Belém de São Francisco; and the other for the black group, with 12 genotypes, in the municipalities of Caruaru and Arcoverde. The parameters were estimated by mixed models, and selection was performed by the harmonic mean of the relative performance of genetic values, using three strategies: selection based on the predicted genetic value, without interaction; selection based on the predicted genetic value, considering each location; and simultaneous selection for grain yield, stability, and adaptability. The environments affected the phenotypic expression of the carioca bean genotypes, indicating specific adaptation. The average heritability for grain yield showed high values for black bean genotypes, which is a favorable condition for selection, and low values for carioca bean genotypes. The black bean genotypes CNFP 15684, 'BRS Esteio', CNFP 15678, CNFP 15697, CNFP 15695, and 'IPR Uirapuru' show the best performances in the studied environments, simultaneously considering grain yield, adaptability, and stability. |
Palavras-Chave: |
Genotype x environment interaction; Interação genótipo x ambiente; Mixed models; Modelos mistos; REML/Blup. |
Thesagro: |
Phaseolus Vulgaris. |
Thesaurus NAL: |
Heritability. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/181933/1/Simultaneous-selection-for-yield-stability-and-adaptability.pdf
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Marc: |
LEADER 02413naa a2200289 a 4500 001 2094517 005 2019-02-25 008 2018 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSANTOS, P. R. dos 245 $aSimultaneous selection for yield, stability, and adaptability of carioca and black beans.$h[electronic resource] 260 $c2018 500 $aTítulo em português: Seleção simultânea de feijões de tipo carioca e preto quanto à produtividade, estabilidade e adaptabilidade. 520 $aThe objective of this work was to determine the efficiency of a simultaneous selection for yield, stability, and adaptability of bean genotypes of the carioca and black groups. In the 2016 harvest, two experiments were carried out in the state of Pernambuco, Brazil: one for the carioca group, with 20 genotypes, in the municipalities of Caruaru, Arcoverde, and Belém de São Francisco; and the other for the black group, with 12 genotypes, in the municipalities of Caruaru and Arcoverde. The parameters were estimated by mixed models, and selection was performed by the harmonic mean of the relative performance of genetic values, using three strategies: selection based on the predicted genetic value, without interaction; selection based on the predicted genetic value, considering each location; and simultaneous selection for grain yield, stability, and adaptability. The environments affected the phenotypic expression of the carioca bean genotypes, indicating specific adaptation. The average heritability for grain yield showed high values for black bean genotypes, which is a favorable condition for selection, and low values for carioca bean genotypes. The black bean genotypes CNFP 15684, 'BRS Esteio', CNFP 15678, CNFP 15697, CNFP 15695, and 'IPR Uirapuru' show the best performances in the studied environments, simultaneously considering grain yield, adaptability, and stability. 650 $aHeritability 650 $aPhaseolus Vulgaris 653 $aGenotype x environment interaction 653 $aInteração genótipo x ambiente 653 $aMixed models 653 $aModelos mistos 653 $aREML/Blup 700 1 $aCOSTA, K. D. da S. 700 1 $aNASCIMENTO, M. R. 700 1 $aLIMA, T. V. 700 1 $aSOUZA, Y. P. 700 1 $aCOSTA, A. F. da 700 1 $aSILVA, J. W. da 773 $tPesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF$gv. 53, n. 6, p. 736-745, June, 2018.
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Registro original: |
Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
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