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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  08/01/2007
Data da última atualização:  02/05/2019
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  CARVALHO, A. P. de; SANTOS, H. G. dos; GOMES, I. A.; OLIVEIRA, J. B. de; LUMBRERAS, J. F.; ANJOS, L. H. C. dos; COELHO, M. R.; JACOMINE, P. T. K.; FASOLO, P. J.; CUNHA, T. J. F.; OLIVEIRA, V. A. de.
Afiliação:  TONY JARBAS FERREIRA CUNHA, CPATSA.
Título:  Classificação dos solos até o 4° Nível Categórico.
Edição:  2. ed.
Ano de publicação:  2006
Fonte/Imprenta:  In: SANTOS, H. G. dos; JACOMINE, P. K. T.; ANJOS, L. H. C. dos; OLIVEIRA, V. A. de; OLIVEIRA, J. B. de; COELHO, M. R.; LUMBRERAS, J. F.; CUNHA, T. J. F. (Ed.). Sistema brasileiro de classificação de solos. 2. ed. Rio de Janeiro: Embrapa Solos, 2006.
Páginas:  cap. 4, p. 93-100.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Chave para a identificação das classes de solos; Chave para as ordens: Organossolos, Neossolos, Vertissolos, Espodossolos, Planossolos, Gleissolos; Chernossolos; Cambissolos; Plintossolos; Luvissolos; Nitossolos; Argissolos.
Palavras-Chave:  Classificação; Ordem.
Thesagro:  Identificação; Solo.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/196845/1/Classificacao-dos-Solos-ate-o-4-Nivel-Categorico.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATSA34552 - 1UPCPL - PP631.44S237s
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Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  29/11/2021
Data da última atualização:  29/11/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  TUTIDA, Y. H.; MONTES, J. H.; BORSTNEZ, K. K.; SIQUEIRA, H. A.; GÜTHS, M. F.; MOREIRA, F.; PERIPOLLI, V.; IRGANG, R.; MORÉS, N.; BIANCHI, I.; KICH, J. D.
Afiliação:  IFC/Araquari; IFC/Araquari; IFC/Araquari; IFC/Araquari; IFC/Araquari; IFC/Araquari; IFC/Araquari; RENATO IRGANG, UFSC; NELSON MORÉS; IVAN BIANCHI, IFC/Araquari; JALUSA DEON KICH, CNPSA.
Título:  Effects of in feed removal of antimicrobials in comparison to other prophylactic alternatives in growing and finishing pigs.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Arquivo Brasileiro de Medicina Veterinária e Zootecnia, v. 73, n. 6, p. 1381-1390, 2021.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: The utilization of antimicrobials in animal production, causes selection of resistant bacteria. The objective of this study was to compare the utilization of alternatives in association with preventive antibiotic therapy in swine feed during the growing and finishing phases. 1,045 animals were used from 60 to 190 days of age and were subjected to six treatments with 16 repetitions as follows: 1) antibiotic free; 2) antibiotics; 3) prebiotic; 4) probiotic; 5) essential oils; and 6) organic acid. Animals were weighted, and clinical history was recorded including mortality and diarrhea. At the abattoir, pneumonia index and gastric ulcers were investigated. The cost for each treatment was discussed. No difference between treatments were observed (P>0.05) regarding feed conversion rate (2.64±0.03), overall average weight gain (107.06±0.9kg), average daily weight gain (856.49±7.7g) and carcass weight (92.4±0.7kg). The application injectable drugs in animals presenting clinical symptoms, represented US$ 0.56/intervention, without difference between the treatments (P>0.05). Furthermore, independently of the treatment, high frequency of pneumonia was observed (>0.90). No difference for the degree of gastric ulcer nor feces consistency were observed (P>0.05). The utilization of antibiotic therapy and alternatives to antibiotics in feed did not produce benefits to the production indices and sanitary performances of the animals. Resumo: A utilização de antimicrobianos na produ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Antimicrobials; Antimicrobianos; Probióticos.
Thesagro:  Ácido Orgânico; Controle Microbiano; Óleo Essencial; Suinocultura.
Thesaurus NAL:  Essential oils; Organic acids and salts; Prebiotics; Probiotics.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/228230/1/final9815.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSA22247 - 1UPCAP - DD
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