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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Gado de Corte.
Data corrente:  29/09/2011
Data da última atualização:  23/09/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  ÍTAVO, C. C. B. F.; MORAIS, M. G.; COSTA, C.; ÍTAVO, L. C. V.; FRANCO, G. L.; SILVA, J. A. da; REIS, F. A.
Afiliação:  Universidade Federal do Mato Grosso do Sul; Universidade Federal do Mato Grosso do Sul; Universidade Estadual Paulista, Botucatu, SP; Universidade Católica Dom Bosco; Universidade Federal do Mato Grosso do Sul, Campo Grande, MS.; Universidade Federal do Mato Grosso do Sul - Campo Grande, MS.; FERNANDO ALVARENGA REIS, CNPC.
Título:  Addition of propolis or monensin in the diet: behavior and productivity of lambs in feedlot.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  Animal Feed Science and Technology, v. 165, n. 3/4, p. 161-166, 2011.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This study assessed the behavior and the productive performance of lambs finished in feedlot receiving diets added with green propolis, brown propolis or monensin sodium. The experiment used a randomized block design that compared weight gain of 32 male lambs aged four months among four dietary treatments: (1) control, non-enriched diet; (2) with green propolis; (3) with brown propolis; and (4) with monensin sodium. The basic diet provided to all the groups was a total mixed ration (TMR) with a forage:concentrate ratio of 50:50, in which Tifton 85 (Cynodon spp.) grass was used as roughage feed and the concentrate was based on soybean meal, corn meal and minerals. The green propolis diet decreased rumination and increased resting time. The diets provided similar feeding rate (g/min).DM and aNDF intake (g/kg of body weight and g/kg of metabolic weight) were higher in the control treatment. Although the control group had the highest weight gain, the highest feed conversion and feed efficiency were found in lambs fed brown propolis and monensin sodium. Technically, brown propolis can substitute monensin sodium as a dietary additive for feedlot lambs. However, complementary studies are needed to identify the best levels of brown propolis to add to these diets.
Palavras-Chave:  Comportamento alimentar; Monensina sódica.
Thesagro:  Anti-helmíntico; Confinamento; Cordeiro; Hábito alimentar; Nutrição Animal; Ovino; Própolis.
Thesaurus Nal:  Sheep.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC24675 - 1UPCAP - DD
CNPGC14206 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroenergia.
Data corrente:  15/03/2019
Data da última atualização:  18/11/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  VICTOR, P. A.; GONCALVES, S. B.; MACHADO, F.
Afiliação:  Priscilla Araújo Victor, UnB; SILVIA BELEM GONCALVES, CNPAE; Fabricio Machado, UnB.
Título:  Styrene/Lignin-Based polymeric composites obtained through a sequential Mass-Suspension polymerization process.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Journal of Polymers and the Environment, v. 26, p. 1755-1774, 2018.
Idioma:  Português
Conteúdo:  A modified sequential mass-suspension polymerization was employed to ensure adequate dispersion of lignin into the monomeric phase. Due to its complex macromolecular structure and low compatibility with styrene, eucalyptus wood-extracted lignin, via a modified Kraft method, was esterified with methacrylic anhydride to ensure organic phase homogeneity into the reaction medium. Infrared spectroscopy showed a decrease in the hydroxyl band, a characteristic of natural lignin (3200?3400 cm−1) and an increase in the characteristic ester band (1720?1740 cm−1) whereas nuclear magnetic resonance measurements exhibited intense peaks in the range from 1.7 to 2.05 ppm (?CH3) and 5.4 to 6.2 ppm (=CH2), related to methacrylic anhydride. Comparatively, the esterified lignin also displayed an increase of its glass transition temperature for 98 °C, related to natural lignin, whose Tg was determined to be equal to 91 °C. Styrene/lignin-based polymers exhibited higher average molar masses in comparison to the values observed for polystyrene synthesized with similar amounts of benzoyl peroxide, due to the ability of lignin to act as a free-radical scavenger. Composites obtained with styrene and natural or esterified lignin were successfully synthesized, presenting regular morphology and proper lignin dispersion. Based on a very simple polymerization system, it is possible to enhance the final properties of polystyrene through the incorporation of lignin, which represents an importan... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Compósitos poliméricos; Polimerização sequencial; Polymer composites.
Thesaurus NAL:  Lignin; Styrene.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/194298/1/SILVIA-Victor2018-Article-StyreneLignin-BasedPolymericCo.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroenergia (CNPAE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAE3441 - 1UPCAP - DD
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