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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sudeste. |
Data corrente: |
20/12/2022 |
Data da última atualização: |
20/12/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
GAMA, M. A. S. da; GOTTSCHALK, L. M. F.; WILHELM, A. E.; OLIVEIRA, A. H.; BORGES, C. A. V.; PAULA, T. A.; FÉLIX, S. B.; FERREIRA, M. A.; ANTONIASSI, R. |
Afiliação: |
MARCO ANTONIO SUNDFELD DA GAMA, CPPSE; LEDA MARIA FORTES GOTTSCHALK, CTAA; ALLAN EDUARDO WILHELM, CTAA; AGNELLI HOLANDA OLIVEIRA, CTAA; CRISTIANO AMANCIO VIEIRA BORGES, CNPGL; TALITA A. PAULA, UFRPE; SILAS B. FÉLIX, UFRPE; MARCELO A. FERREIRA, UFRPE; ROSEMAR ANTONIASSI, CTAA. |
Título: |
Total phenolic content in milk from cows fed cactus (Opuntia stricta) cladodes as a partial substitute for sorghum silage in soybean oil-supplemented diets. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 28., 2022. Anais... [Online]: SBCTA; Embrapa, 2022. Evento online. |
Páginas: |
5 p. |
ISBN: |
978-65-5465-011-3 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Cactus cladodes (CC) contain numerous polyphenols (PP) with potential health benefits. We recently showed that associating CC with soybean oil (SO) in cows' diet markedly increased the cis-9, trans-11 CLA content in milk, probably through modulation of rumen microbiota by PP. Here, we investigated whether feeding CC to cows in our previous study increases total phenolic content (TFC) in milk. Twelve cows were used in a two-period study: a) Baseline (BL): all cows received a diet composed of sorghum silage (SS) and a concentrate without SO for 14 d; b) Treatment: cows received the following SO-supplemented diets for 21 d (n=4/group): Control: diet containing only SS as forage; CC1: CC replaced half of SS; CC2: same diet as in CC1, but CC and the concentrate were fed separately from SS. Milk samples were collected on the last day of BL period and weekly during treatment period, and were analysed for TFC using the Folin-Ciocalteu method. TFC numerically increased (P > 0.05) by 31% and 7.7% in CC1 and CC2 as compared to control (0.273 ± 0.03, 0.225 ± 0.03, and 0.209 ± 0.03 mg GAE/g of milk, respectively) at the end of treatment period. Cactus feeding promoted a moderate increase in milk TFC, which is expected to improve the nutraceutical value of milk. |
Palavras-Chave: |
Cactus cladodes; Cis 9; Nutraceutical value of milk; Rumen microbiota; Total phenolic content; Trans 11 CLA. |
Thesaurus Nal: |
Forage; Polyphenols. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1150073/1/TotalPhenolicContent.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE) |
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URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Meio Ambiente. Para informações adicionais entre em contato com cnpma.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio Ambiente. |
Data corrente: |
16/02/2018 |
Data da última atualização: |
16/02/2018 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
ANGELOTTI, F.; GHINI, R.; BETTIOL, W. |
Afiliação: |
FRANCISLENE ANGELOTTI, CPATSA; RAQUEL GHINI, CNPMA; WAGNER BETTIOL, CNPMA. |
Título: |
Como o aumento da temperatura interfere nas doenças de plantas? |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
In: BETTIOL, W.; HAMADA, E.; ANGELOTTI, F.; AUAD, A. M.; GHINI, R. (Ed.). Aquecimento global e problemas fitossanitários. Brasília, DF: Embrapa, 2017. |
Páginas: |
p. 116-146. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Cenários de aumento de temperatura; Interferência da temperatura no ciclo das relações patógeno-hospedeiro; Efeito direto da temperatura nos patógenos; Efeito na sobrevivência; Efeito na distribuição geográfica; Efeito nos hospedeiros; Efeito na resistência genética; Efeito da temperatura nas interações dos hospedeiros com insetos vetores. |
Thesagro: |
Clima; Doença de planta; Hospedeiro; Temperatura. |
Thesaurus NAL: |
Climate change; Plant diseases and disorders. |
Categoria do assunto: |
H Saúde e Patologia |
Marc: |
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Embrapa Meio Ambiente (CNPMA) |
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