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Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  25/11/2010
Data da última atualização:  30/11/2012
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  CÁRCEL, J. A.; NOGUEIRA, R. I.; ROSSELLÓ, C.; MARIANO, E. S.; BLASCO, M.; MULET, A.
Afiliação:  JUAN A. CÁRCEL, ASPA GROUP; REGINA ISABEL NOGUEIRA, CTAA; C. ROSSELLÓ, UNIVERSITY OF ILLES BALEARS; E. S. MARIANO, ASPA GROUP; M. BLASCO, PARQUE TECNOLÓGICO DE VALENCIA; A. MULET, ASPA GROUP.
Título:  Influence on olive leaves (Olea Europaea, var. Serrana) antioxidant extraction kinetics of ultrasound assisted drying.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  Defect and Diffusion Forum, v. 297-301, p. 1077-1082, 2010.
DOI:  10.4028/www.scientific.net/DDF.297-301.1077
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The olive crop has a great importance in the economy of Spain. Every year during the pruning of the olive trees a significant quantity of leaves are cut and discarded. It is known that these leaves constitute a source of antioxidant compounds and its processing would provide an added value to this raw material. Antioxidant compounds may be damaged when drying, the previous process to extraction. Thus, the goal of this work was to study the influence of the high intensity ultrasound applied during the drying of olive leaves on the kinetic of extraction of antioxidants compounds. From the parameters identified from Naik model, it can be concluded that the application of high intensity ultrasound during drying reduced the antioxidant activity of extracts at the equilibrium but increased the initial extraction kinetic compared to conventional hot air drying. This last aspect could have high interest to the antioxidant extraction from an industrial scale point of view.
Palavras-Chave:  Cinética; Folha de oliveira; Transferência de massa.
Thesagro:  Olea Europaea; Secagem; Ultrassom.
Thesaurus Nal:  Antioxidant activity; Kinetics; Mass transfer; Ultrasonics.
Categoria do assunto:  W Química e Física
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA10561 - 1UPCAP - PP2010/0202010.00278
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1.Imagem marcado/desmarcadoDIAS, F. R. T.; MATSUURA, M. I. da S. F.; BARIONI, L. G.; FASIABEN, M. do C. R.; MOREIRA, J. M. M. A. P.; SENA, A. L. dos S.; SANTOS, J. C. dos; COSTA, F. P.; LAMPERT, V. do N.; OLIVEIRA, P. P. A.; PEDROSO, A. de F. Beef cattle CO2-e emission intensity as a product of performance ratios. In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON GREENHOUSE GASES IN AGRICULTURE, 2., 2016, Campo Grande, MS. Proceedings... Brasília, DF: Embrapa, 2016. p. 37-41 (Embrapa Gado de Corte. Documentos, 216).
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Gado de Corte; Embrapa Pantanal.
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