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Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  28/11/2022
Data da última atualização:  07/12/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  CUNHA JÚNIOR, P. C.; OLIVEIRA, L. DE S. DE; BLANCO, J. C.; SILVA, M. T. DE C.; GÁLVEZ, S. G. L.; ROSENTHAL, A.; FERREIRA, E. H. DA R.
Afiliação:  PAULO CEZAR DA CUNHA JÚNIOR, UFRRJ; LORENA DE SÁ DE OLIVEIRA, UFRRJ; JAQUELINE COSTA BLANCO, UFRRJ; MARIÁ TOLEDO DE CARVALHO SILVA, UFRRJ; SANDRA GUADALUPE LAGUNES GÁLVEZ; AMAURI ROSENTHAL, CTAA; ELISA HELENA DA ROCHA FERREIRA, UFRRJ.
Título:  Elaboration, characterization, and probiotic viability of synbiotic non-dairy drink based on coconut.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Ciência Rural, v. 53, n. 3, e20210723, p. 1-5, 2023.
Idioma:  Inglês
Notas:  Elaboração, caracterização e viabilidade probiótica de bebida simbiótica não-láctea a base de coco.
Conteúdo:  Coconut is a fruit grown in more than 80 countries owing to its outstanding nutritional and biological value and it is an important crop for the food industry” por “Coconut is a fruit grown in more than 80 countries and owing to its outstanding nutritional and biological value and it is an important crop for the food industry. Thus, developing new coconut-based products is attractive to explore the benefits provided by microorganisms and improve the nutritional and bioactive composition of coconut products, such as by preparing fermented beverages. This study developed and characterize a drink based on dry coconut with the prebiotic fructooligosaccharide fermented by the probiotic Lactobacillus casei. The drink was formulated, filtered, fermented, matured, and stored under refrigeration (4 °C) for 28 days; it was evaluated for its physical, chemical, antioxidant, and microbiological characteristics. Compared to the standard non-fermented sample during storage, the fermented drink showed significant variations (P < 0.05) in instrumental color, acidity, and pH, while changes in soluble solids and stability index were observed after 7 days of storage. Regarding the chemical composition, all parameters varied significantly after fermentation. The total phenolic compound content and antioxidant capacity increased significantly after fermentation. Significant reductions were observed (P < 0.05) in the viability of Lactobacillus casei after exposure to gastrointestinal tract condit... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Bebida fermentada não-láctea; Non-dairy fermented drink; Novos produtos; Prebióticos; Probióticos.
Thesagro:  Bebida; Fermentação; Tecnologia de Alimento.
Thesaurus Nal:  Food technology; Lactobacillus casei; New products; Prebiotics; Probiotics.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA15393 - 1UPCAP - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.
Data corrente:  23/08/2016
Data da última atualização:  27/03/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  LACERDA, T. S.; CAETANO, A. R.; FACO, O.; FARIA, D. A. de; McMANUS, C. M.; LOBO, R. N. B.; SILVA, K. de M.; PAIVA, S. R.
Afiliação:  Thaísa Sant'Anna Lacerda, Universidade de Brasília (UnB) - Brasília, DF, Brazil; ALEXANDRE RODRIGUES CAETANO, Cenargen; OLIVARDO FACO, CNPC; Concepta M. McManus, Universidade de Brasília (UnB) - Brasília, DF, Brazil; RAIMUNDO NONATO BRAGA LOBO, CNPC; KLEIBE DE MORAES SILVA, CNPC; SAMUEL REZENDE PAIVA, SRI.
Título:  Single marker assisted selection in Brazilian Morada Nova hair sheepcommunity-based breeding program.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  Small Ruminant Research, v. 139, p. 15-19, June, 2016.
DOI:  http://dx.doi.org/10.1016/j.smallrumres.2016.04.009
Idioma:  Inglês
Português
Conteúdo:  Abstract: Morada Nova hair sheep show traits desirable for lamb production especially in extensive production systems in Northeastern Brazil, representing an important genetic resource for producing lamb in semi-arid climates in Brazil and elsewhere. Performance testing has been carried out annually with this breed since 2008. In the present study, Morada Nova sheep from two Brazilian states: Ceará (140 animals) and São Paulo (112 animals) were genotyped for a SNP associated with litter size, which is almost only found in Brazilian locally adapted sheep breeds (FecGE). The total observed frequency of FecGE was 0.65, while an increased number of observed heterozygotes was also observed (?2 = 7.274, p< 0.01). No significant FecGE allele frequency differences were observed (p = 0.3708) in 139 performance-tested rams classified as Elite/Superior or Regular/Inferior in the states of Ceará and São Paulo. Considering that litter size has been shown to positively affect farm profitability in medium to high input systems, we suggest that inclusion of FecGE genotyping information in future selection indexes estimated with basis on performance test data, fine-tuned to regional production systems may contribute to increase profitability gains observed in the Morada Nova community-based breeding program.
Palavras-Chave:  GDF9; Performance testing; Raça Morada nova; Recurso genético animal; Teste de desempenho.
Thesagro:  Genética animal; Ovino.
Thesaurus NAL:  Animal genetic resources; Reproductive performance; Sheep.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/180086/1/1-s2.0-S0921448816300979-main.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia (CENARGEN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CENARGEN36443 - 1UPCAP - DDSP 20922SP 20922
CNPC31279 - 1UPCAP - DD
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