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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
03/08/2017 |
Data da última atualização: |
03/08/2017 |
Autoria: |
SILVA, T. C. da; ROCHA, J. D'A. M.; MOREIRA, P.; SIGNOR, A.; BOSCOLO, W. R. |
Afiliação: |
Thiberio Carvalho da Silva, Universidade Estadual do Oeste do Paraná; Joana D’Arc Mauricio Rocha, Universidade Estadual do Oeste do Paraná; Pedro Moreira, Universidade Estadual do Oeste do Paraná; Altevir Signor, Universidade Estadual do Oeste do Paraná; Wilson Rogerio Boscolo, Universidade Estadual do Oeste do Paraná. |
Título: |
Fish protein hydrolysate in diets for Nile tilapia post-larvae. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 52, n. 7, p. 485-492, jul. 2017. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Título em português: Hidrolisado proteico de peixe em dietas para pós-larvas de tilápia-do-nilo. |
Conteúdo: |
The objective of this work was to determine the apparent digestibility coefficient (ADC) of crude protein, crude energy, fat, and dry matter of fish protein hydrolysate (FPH), made of by-products of Nile tilapia (Oreochromis niloticus) and whole sardines (Cetengraulis edentulus), and to evaluate the productive performance and muscle fiber growth of Nile tilapia post-larvae. Two trials were conducted, the first one to determine the digestibility in 120 fingerlings (70.0±2.0 g), and the second one to evaluate the productive performance of 375 post-larvae, with three days of age, which were distributed in 25 aquaria with 30 L of useful volume. Five diets were prepared based on vegetable ingredients, to which fish were included at 0, 2, 4, 6, and 8% FPH. For the evaluation of muscle growth, eight fish of each experimental unit were used. The ADC values found were: 98.29% for dry matter; 99.28% for crude protein; and 99.13% for gross energy. The best zootechnical response for the productive performance resulted from the treatment with the inclusion of fish hydrolysate at 4.75%. The diets affected the frequency of the muscle fiber diameters, mainly the growth by hyperplasia. FPH can be efficiently used, and its inclusion at 4.75% is indicated in the diets for Nile tilapia in the post-larvae stage. |
Palavras-Chave: |
Peptídeos. |
Thesagro: |
Digestibilidade; Farinha de peixe; Nutrição animal; Oreochromis niloticus; Piscicultura. |
Thesaurus Nal: |
Cetengraulis edentulus. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/162366/1/Fish-protein-hydrolysate.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
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Biblioteca |
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Classificação |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sudeste. |
Data corrente: |
17/12/2014 |
Data da última atualização: |
19/12/2023 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
MORENO, R. V.; TANAKA, E. V.; GONÇALVES, T. C.; PAÇÓ, A. L.; GIGLIOTI, R.; RABELO, M. D.; NICODEMO, M. L. F.; GUSMAO, M. R.; PEZZOPANE, J. R. M.; THOLON, P.; CHAGAS, A. C. de S.; OLIVEIRA, M. C. de S. |
Afiliação: |
RENATA VIEIRA MORENO, GRADUAÇÃO EM BIOLOGIA/; ELIANE VALE TANAKA, ALUNA DE GRADUAÇÃO EM CIENCIA BIOLOGICA-UNICEP/SÃO CARLOS, SP; THUANE CAROLINE GONÇALVES, GRADUAÇÃO EM CIÊNCIAS BIOLÓGICA-UNICEP/SÃO CARLOS, SP; ANA LUIZA PAÇÓ, DOURANDO EM ZOOTECNIA-UNESP/JABOTICABAL; RODRIGO GIGLIOTI, PÓS-DOUTORANDO EM ZOOTECNIA UNESP/JABOTICABAL; MARCIO DIAS RABELO, CPPSE; MARIA LUIZA FRANCESCHI NICODEMO, CPPSE; MARCOS RAFAEL GUSMAO, CPPSE; JOSE RICARDO MACEDO PEZZOPANE, CPPSE; PATRICIA THOLON, CPPSE; ANA CAROLINA DE SOUZA CHAGAS, CPPSE; MARCIA CRISTINA DE SENA OLIVEIRA, CPPSE. |
Título: |
Análise de infecção por parasitas gastrintestinais em bovinos criados em sistema convencional e silvipastoril. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
In: JORNADA CIENTÍFICA - EMBRAPA SÃO CARLOS, 6., 2014, São Carlos, SP. Anais... São Carlos: Embrapa Instrumentação: Embrapa Pecuária Sudeste, 2014. p. 114. |
Série: |
(Embrapa Instrumentação. Documentos, 57) |
ISSN: |
1518-7179 |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Editores técnicos: João de Mendonça Naime, Caue Ribeiro, Maria Alice Martins, Elaine Cristina Paris, Paulino Ribeiro Villas Boas, Ladislau Marcelino Rabello. |
Palavras-Chave: |
Análise de infecção; Bovinos; ILPF; Parasita; Parasitas gastrintestinais; Sistema convencional; Sistema silvipastoril. |
Thesagro: |
Criação. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/114018/1/PROCI-2014.00142.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE) |
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