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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  19/06/2018
Data da última atualização:  28/08/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  HIDALGO CHÁVEZ, D. W.; ASCHERI, J. L. R.; MARTINS, A.; CARVALHO, C. W. P. de; BERNARDO, C.; TELES, A.
Afiliação:  Davy William Hidalgo Chávez, UFRRJ; JOSE LUIS RAMIREZ ASCHERI, CTAA; Amanda Mattos Dias Martins, UFRRJ; CARLOS WANDERLEI PILER DE CARVALHO, CTAA; Cristiany Oliveira Bernardo, UFRRJ; Aline Soares Cascaes Teles, UFRRJ.
Título:  Sorghum, an alternative cereal for gluten-free product.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Revista Chilena de Nutricion, Santiago, CL, v. 45, n. 2, p 169-177, 2018.
Idioma:  Inglês
Notas:  Review Article.
Conteúdo:  There is a growing demand for health foods, indicated by the number of searches including the terms celiac disease and gluten free products. Most information is designed not only for celiac and gluten intolerant patients, but by others interested in obtaining additional health benefits from foods. Sorghum has been recently recognized as a cereal with functional properties, able to improve human health, but still of low direct human consumption. This review aims to illustrate the publication trends relating to sorghum for gluten free products and celiac disease. The scientific literature available in databases from the last twenty years was used. We perceived the need for further sensorial studies in order to understand the consumer expectations of gluten free products, considering the large varieties of colored sorghum grains that could be used to prepare different gluten free products. Keywords: Meta-analysis; Antioxidant capacity; Sensorial analysis; Gluten free products.
Thesagro:  Análise Organoléptica; Antioxidante; Tecnologia de Alimento.
Thesaurus Nal:  Antioxidants; Food technology; Sensory evaluation.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/178732/1/Chavez2018-Sorghum-an-alternative-cereal-for-gluten-free-product.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA14170 - 1UPCAP - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agrobiologia. Para informações adicionais entre em contato com cnpab.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agrobiologia; Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.
Data corrente:  18/12/2023
Data da última atualização:  18/12/2023
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  JAMES, E. K.; FARIA, S. M. de; HUGHE, C. E.; VENTER, S. N.; AMETSITSI, G. K. D.; ARDLEY, J.; BEUKES, C. W.; CARDOSO, D.; CHAN, A.; CHIMPHANG, S.; REIS JUNIOR, F. B. dos; GEHLO, H. S.; ROSS, E.; KOENEN, E. J. M.; LIMA, H. de C.; MALUK, M.; MAVIMA, L.; DE MEYER, S. E.; MUASYA, M.; PRIN, Y.; RINGELBERG, J. J.; SIMON, M. F.; SPRENT, J. I.; STEENKAMP, E.; TAK, N.; YOUNG, P. W.; ZARTMANN, C.
Afiliação:  EUAN K. JAMES, JAMES HUTTON INSTITUTE; SERGIO MIANA DE FARIA, CNPAB; COLIN E. HUGHE, UNIVERSITY OF ZURICH; STEPHANUS N. VENTER, UNIVERSITY OR PRETORIA; GEORGE K. D. AMETSITSI, RESEARCH INSTITUTE OF GHANA; JULIE ARDLEY, MURDOCH UNIVERSITY; CHRIZELLE W. BEUKES, JAMES HUTTON INSTITUTE; DOMINGOS CARDOSO, INSTITUTO DE PESQUISAS JARDIM BOTÂNICO DO RIO DE JANEIRO; ANNIE CHAN, UNIVERSITY OF PRETORIA; SAMSON CHIMPHANG, UNIVERSITY OF CAPE TOWN; FABIO BUENO DOS REIS JUNIOR, CPAC; HUKAM S. GEHLO, UNIVERSITY, JOD HPUR; EDUARDO GROSS, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE SANTA CRUZ; ERIK J. M. KOENEN, UNIVERSITY OF ZURICH; HAROLDO C. DE LIMA, INSTITUTO DE PESQUISAS JARDIM BOTÂNICO DO RIO DE JANEIRO; MARTA MALUK, JAMES HUTTON INSTITUTE; LAZARUS MAVIMA, UNIVERSITY OF PRETORIA; SOFE E. DE MEYER, MURDOCH UNIVERSITY; MUTHAMA MUASYA, UNIVERSITY OF CAPE TOWN; YVES PRIN, CIRAD; JENS J. RINGELBERG, UNIVERSITY OF ZURICH; MARCELO FRAGOMENI SIMON, Cenargen; JANET I. SPRENT, UNIVERSITY OF DUNDEE; EMMA STEENKAMP, UNIVERSITY OF PRETORIA; NISHA TAK, JAI NARAIN VYAS UNIVERSITY; PETER W. YOUNG, UNIVERSITY OF YORK; CHARLES ZARTMANN, INPA.
Título:  What can the diversity of nodulation phenotypes and rhizobial symbionts in the caesalpinioideae tell us about the evolution of the legume-rhizobium symbiosis?
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL LEGUME CONFERENCE, 8., 2023, Pirenópolis. Integrating knowledge on the legume family: [abstracts]. Pirenópolis: [s.n.], 2023.
Idioma:  Inglês
Thesagro:  Fixação de Nitrogênio; Mimosa.
Thesaurus NAL:  Nodulation.
Categoria do assunto:  S Ciências Biológicas
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agrobiologia (CNPAB)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CENARGEN39342 - 1UPCRA - DD
CNPAB42206 - 1UPCRA - DD
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