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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
26/09/2018 |
Data da última atualização: |
07/02/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
PEREIRA, P. H. B.; PEREIRA, G. A.; SANTOS, E. M; ARAUJO, G. G. L. de; CESAR NETO, J. M.; OLIVEIRA, J. S. de; ALVES, J. P.; PERAZZO, A. F. |
Afiliação: |
PEDRO HENRIQUE BORBA PEREIRA, Universidade Federal da Paraíba, Areia, Paraíba; GILDENIA ARAÚJO PEREIRA, Universidade Federal da Paraíba, Areia, Paraíba; EDSON MAURO SANTOS, Universidade Federal da Paraíba, Areia, Paraíba; GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA; JOSÉ MARIA CESAR NETO, Universidade Federal da Paraíba, Areia, Paraíba; JULIANA SILVA DE OLIVEIRA, Universidade Federal da Paraíba, Areia, Paraíba; JOYCE PEREIRA ALVES, Universidade Federal da Paraíba, Areia, Paraíba; ALEXANDRE FERNANDES PERAZZO, Universidade Federal da Paraíba, Areia, Paraíba. |
Título: |
Quantificação de microrganismos em silagem de palma forrageira cv. miúda (Nopalea cochenillifera Salm Dyck) com diferentes inoculantes. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 55.; CONGRESSO BRASILEIRO DE ZOOTECNIA, 28., 2018, Goiânia, GO. Construindo saberes, formando pessoas e transformando a produção animal. Goiânia, GO: Sociedade Brasileira de Zootecnia: Associação Brasileira de Zootecnistas, 2018. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
It was aimed, quantitatively, the presence of lactic acid bacterias (LAB), enterobacterias (ENT) and molds/yeasts (MY) with different inoculants of palm silage. The experimental desing used was completely randomizes. The treatments were: control (without inoculant); five higher lactic cultures lactic acid producers (GP21; GP22; GP23; GP24 and GP31) and five major producers of acetic acid (GP1; GP2; GP3; GP4; GP5 and GP15) with three replicates per treatment. There was influence (P>0,05) of LAB in all the treatments, but there was no effect (P>0,05) for ENT and MY. The presence of LAB in the treatments indicates a greater conservation of nutritional components of silage, providing greater stability. It is concludes that, the utilization of inoculants of cultures of lactic acid and acetic acid in palm silage cv. Miúda, occurs greater quantitative presence of lactic acid bacterias (LAB) when compared with the presence enterobacterias (ENT) and molds/yeasts (MY) improving the quality of silage. |
Palavras-Chave: |
Ácido acético; Conservação de silagem. |
Thesagro: |
Ácido Lático; Nopalea Cochenillifera; Palma Forrageira; Produção Animal; Silagem. |
Thesaurus Nal: |
Animal production; Grass silage. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/183567/1/Gherman-2.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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Volume |
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URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
21/12/2016 |
Data da última atualização: |
14/02/2017 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
LAGO, L. O.; NICOLLI, K. P.; BIASOTO, A. C. T.; CAMARÃO. E. B.; ZINI, C. A.; WELKE, J. E. |
Afiliação: |
LAURA OLIVEIRA LAGO; KARINE PRIMIERI NICOLLI; ALINE TELLES BIASOTO MARQUES, CPATSA; ELINA BASTOS CARAMÃO; CLAUDIA ALCARAZ ZINI; JULIANE ELISA WELKE. |
Título: |
Influence of stage of ripeness and time of maceration of Syrah grapes on levels of toxic compounds in wines. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
In: WORLD VINE AND WINE CONGRESS, 39.; GENERAL ASSEMBLY OF THE OIV, 14., 2016, Bento Gonçalves. Vitiviniculture: technological advances to market challenges: abstracts. Bento Gonçalves: International Organisation of Vine and Wine, 2016. |
Descrição Física: |
1 Pen drive. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The aim of this study was to evaluate the influence of ripeness stage and time of maceration of Syrah grapes on the levels of six toxic compounds (formaldehyde, acetaldehyde, ethyl carbamate, furan, furfural and acrolein) formed during the vinification. |
Palavras-Chave: |
Vitivinicultura. |
Thesagro: |
Maturação; Uva; Vinho. |
Thesaurus NAL: |
Grapes. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/152136/1/Artigo-19.pdf
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Marc: |
LEADER 01107nam a2200241 a 4500 001 2059042 005 2017-02-14 008 2016 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aLAGO, L. O. 245 $aInfluence of stage of ripeness and time of maceration of Syrah grapes on levels of toxic compounds in wines. 260 $aIn: WORLD VINE AND WINE CONGRESS, 39.; GENERAL ASSEMBLY OF THE OIV, 14., 2016, Bento Gonçalves. Vitiviniculture: technological advances to market challenges: abstracts. Bento Gonçalves: International Organisation of Vine and Wine$c2016 300 $c1 Pen drive. 520 $aThe aim of this study was to evaluate the influence of ripeness stage and time of maceration of Syrah grapes on the levels of six toxic compounds (formaldehyde, acetaldehyde, ethyl carbamate, furan, furfural and acrolein) formed during the vinification. 650 $aGrapes 650 $aMaturação 650 $aUva 650 $aVinho 653 $aVitivinicultura 700 1 $aNICOLLI, K. P. 700 1 $aBIASOTO, A. C. T. 700 1 $aCAMARÃO. E. B. 700 1 $aZINI, C. A. 700 1 $aWELKE, J. E.
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