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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoDONADON, J. R.; CHAVES, G. de C. C.; BORSATO, A. V.; CANDIDO, J. C.; CAMPOS, R. P. Elaboração e avaliação de doce cristalizado de bocaiuva. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 24., 2016, São Luis. Fruticultura: fruteiras nativas e sustentabilidade. São Luis, MA: SBF, 2016. Não paginado.

Biblioteca(s): Embrapa Pantanal.

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2.Imagem marcado/desmarcadoDONADON, J. R.; CHAVES, G. de C. C.; BORSATO, A. V.; CANDIDO, C. J.; CAMPOS, R. P. Processo de obtenção e avaliação química de doce cristalizado de bocaiuva. In: SEMINÁRIO INTERNACIONAL DE AGROECOLOGIA DA AMÉRICA DO SUL, 2.; JORNADA INTERNACIONAL DE EDUCAÇÃO DO CAMPO, 1.; SEMINÁRIO DE AGROECOLOGIA DE MATO GROSSO DO SUL, 6; ENCONTRO DE PRODUTORES AGROECOLÓGICOS DE MATO GROSSO DO SUL, 5.; SEMINÁRIO DE SISTEMAS AGROFLORESTAIS EM BASES AGROECOLÓGICAS DE MATO GROSSO DO SUL, 2., 2016, Dourados. Agroecologia e soberania alimentar: saberes em busca do bem viver: anais. Dourados: UFGD, 2016. Não paginado. Agroecol 2016. 1 CD-ROM. Publicado também em: Cadernos de Agroecologia, v. 11, n. 2, 2016.

Biblioteca(s): Embrapa Pantanal.

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Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Corte.
Data corrente:  07/12/2023
Data da última atualização:  07/12/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  CASAGRANDA, Y. G.; WISNIEWSKA-PALUSZAK, J.; PALUSZAK, G.; MORES, G. DE V.; DAL MORO, L.; MALAFAIA, G. C.; AZEVEDO, D. B. DE; ZHANG, D.
Afiliação:  YASMIN GOMES CASAGRANDA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE MATO GROSSO DO SUL; JOANNA WISNIEWSKA-PALUSZAK, POZNAN UNIVESRSITY OF LIFE SCIENCES; GRZEGORZ PALUSZAK, UNIVERSITY OF WARSAW; GIANA DE VARGAS MORES, ATITUS EDUCAÇÃO-BUSINESS SCHOOL; LEILA DAL MORO, ATITUS EDUCAÇÃO-BUSINESS SCHOOL; GUILHERME CUNHA MALAFAIA, CNPGC; DENISE BARROS DE AZEVEDO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE MATO GROSSO DO SUL; DEBIN ZHANG, HUAZHONG AGRICULTURAL UNIVERSITY.
Título:  Emergent research themes on sustainability in the beef cattle industry in Brazil: an integrative literature review.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Sustainability, v. 15, e4670, 2023.
DOI:  https://doi.org/10.3390/su15054670
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract - Brazil is one of the world’s biggest beef producers and its largest exporter. However, beef cattle ranching is a leading cause of deforestation and habitat conversion in the Brazilian Amazon, which challenges sustainable development. We adopted the triple bottom line (TBL) as a guiding theory of sustainability and assumed the necessity of a production system-specific approach. Based on an integrative literature analysis, we aimed to assess sustainability pillars in beef cattle production. The Web of Science, Scopus and Science Direct databases were searched for studies on mitigating the adverse impacts of beef cattle production before the COVID-19 pandemic outbreak. We found 108 references in these databases, 46 of which met the criteria for eligibility assessment, and ten studies were selected for textual cluster analysis and thematic synthesis. The review shows emergent research themes on sustainability in beef cattle production. It also elaborates a conceptual model of the sustainability pillars in the technique, science, and social aspects of the beef cattle sector that may guide the managerial and political strategies for the beef cattle supply chain in Brazil and other emerging markets. This study indicates that sustainable beef cattle development requires new digital technologies and ideas about sustainable supply chain management, which provides human, environmental, and animal welfare.
Thesagro:  Desenvolvimento Sustentável; Gado de Corte.
Thesaurus NAL:  Animal welfare; Beef cattle; Sustainable development.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1159281/1/Emergent-research-themes-sustainability-2023.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Corte (CNPGC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPGC17946 - 1UPCAP - DD
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