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Registros recuperados : 7 | |
2. | | CANTELLI, K. C.; GRABOSKI, A. M.; RIGO, A.; COLET, R.; STEFFENS, J.; CARRÃO-PANIZZI, M. C.; STEFFENS, C.; ZENI, J. Caracterização físico-química, microbiológica e análise sensorial de conserva de brotos de soja. Brazilian Journal of Development, v. 6, n. 8, p. 58928-58940, Aug. 2020. Biblioteca(s): Embrapa Trigo. |
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3. | | CANTELLI, K. C.; STEFFENS, C.; ZENI, J.; ZAKRZEVSKI, C. A.; KIEDIS, J. L.; CARRÃO-PANIZZI, M. C. Desenvolvimento de um equipamento para produção de brotos de soja. In: INTERNATIONAL CONGRESS OF MANAGEMENT, TECHNOLOGY AND INNOVATION, 5., 2019, Erechim. Anais...Erechim, RS: CONIGI: URI, 30 out. 2019. Biblioteca(s): Embrapa Trigo. |
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5. | | HAMAN, D.; TONKIEL, K. F.; MATTHIENSEN, A.; ZENI, J.; VALDUGA, E.; PAROUL, N.; STEFFENS, C.; TONIAZZO, G.; CANSIAN, R. Ultrasound use for listeria monocytogenes attached cells removal from industrial brine injection needles. Italian Journal of Food Sciences, v. 30, p. 662-672, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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6. | | COSTA, R. J. da; MALOZ, M. P.; SARTORI, D.; ANHAYA, J.; ZENI, J.; TREICHEL, H.; OLIVEIRA, D.; CANSIAN, R.; ANTUNES, O.; OESTREICHER, E. G. Extração e avaliação da atividade de hidrólise e esterificação de lipase de semente de trigo. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 21.; SEMINÁRIO LATINO AMERICANO E DO CARIBE DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 15., 2008, Belo Horizonte. Ciência e inovação para o desenvolvimento sustentável. Belo Horizonte: SBCTA, 2008. 3 p. CD-0207 5023_2.doc Biblioteca(s): Embrapa Trigo. |
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7. | | SCHERER, G. C. R. da S.; COLET, R.; CAVALHEIRO, D.; STEFFENS, C.; VALDUGA, E.; CARRÃO-PANIZZI, M. C.; STEFFENS, J.; ZENI, J. Properties of tofu coagulated with Cardoon flower (Cynara Cardunculus L.) Research, Society and Development, v. 10, n. 16, e207101623576, 2021. Biblioteca(s): Embrapa Trigo. |
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Registros recuperados : 7 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Suínos e Aves. Para informações adicionais entre em contato com cnpsa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Suínos e Aves. |
Data corrente: |
18/12/2018 |
Data da última atualização: |
22/01/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
HAMAN, D.; TONKIEL, K. F.; MATTHIENSEN, A.; ZENI, J.; VALDUGA, E.; PAROUL, N.; STEFFENS, C.; TONIAZZO, G.; CANSIAN, R. |
Afiliação: |
URI/Erechim; URI/Erechim; ALEXANDRE MATTHIENSEN, CNPSA; URI/Erechim; URI/Erechim; URI/Erechim; URI/Erechim; URI/Erechim; URI/Erechim. |
Título: |
Ultrasound use for listeria monocytogenes attached cells removal from industrial brine injection needles. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Italian Journal of Food Sciences, v. 30, p. 662-672, 2018. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Abstract: This work aimed at studying methods for Listeria monocytogenes attached cells removal from food industry equipment. In order to verify possible contamination points, a tracking was carried out in food products and equipment surfaces (brine injection needles) by swab. Brine injection needles were defined as a study due to their higher contamination potential. L. monocytogenes adhesion after 6 h contact with needles was observed. Minimum bactericidal concentration (MBC) of peracetic acid on L. monocytogenes attached cells was 0.06 and 0.24% with 6 and 24 h contact with bacteria, respectively. 75% power (700 W) and 14 min exposure ultrasound treatment showed a 3.25 Log CFU microbial load reduction in injection needles. The combination of ultrasound and peracetic acid showed an MBC reduction from 0.24 to 0.03%, hence, it may be recommended for meat industry application. |
Palavras-Chave: |
Sanitização. |
Thesagro: |
Desinfecção; Equipamento Industrial; Indústria Alimentícia; Listeria Monocytogenes. |
Thesaurus NAL: |
Equipment; Food industry; Sanitizers; Spoilage microorganisms. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01824naa a2200325 a 4500 001 2101942 005 2019-01-22 008 2018 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aHAMAN, D. 245 $aUltrasound use for listeria monocytogenes attached cells removal from industrial brine injection needles.$h[electronic resource] 260 $c2018 520 $aAbstract: This work aimed at studying methods for Listeria monocytogenes attached cells removal from food industry equipment. In order to verify possible contamination points, a tracking was carried out in food products and equipment surfaces (brine injection needles) by swab. Brine injection needles were defined as a study due to their higher contamination potential. L. monocytogenes adhesion after 6 h contact with needles was observed. Minimum bactericidal concentration (MBC) of peracetic acid on L. monocytogenes attached cells was 0.06 and 0.24% with 6 and 24 h contact with bacteria, respectively. 75% power (700 W) and 14 min exposure ultrasound treatment showed a 3.25 Log CFU microbial load reduction in injection needles. The combination of ultrasound and peracetic acid showed an MBC reduction from 0.24 to 0.03%, hence, it may be recommended for meat industry application. 650 $aEquipment 650 $aFood industry 650 $aSanitizers 650 $aSpoilage microorganisms 650 $aDesinfecção 650 $aEquipamento Industrial 650 $aIndústria Alimentícia 650 $aListeria Monocytogenes 653 $aSanitização 700 1 $aTONKIEL, K. F. 700 1 $aMATTHIENSEN, A. 700 1 $aZENI, J. 700 1 $aVALDUGA, E. 700 1 $aPAROUL, N. 700 1 $aSTEFFENS, C. 700 1 $aTONIAZZO, G. 700 1 $aCANSIAN, R. 773 $tItalian Journal of Food Sciences$gv. 30, p. 662-672, 2018.
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Registro original: |
Embrapa Suínos e Aves (CNPSA) |
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