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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  15/04/2019
Data da última atualização:  15/04/2019
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  NUNES, G. H. F.; MARTINS, J. L. A.; SOUSA, F. M. L.; AGUIAR, F. M.; CARVALHO, K. S.; DANTAS, C. L.; RESENDE, J. P. V.; VALICENTE, F. H.
Afiliação:  Gabriel H. F. Nunes, Universidade Federal de São João del-Rei; Jéssica L. A. Martins, Universidade Federal de São João del-Rei; Fernando M. L. Souza, Universidade Federal de São João del-Rei; Frederick M. Aguiar, Universidade Federal de São João del-Rei; Karine S. Carvalho, Universidade Federal de São João del-Rei; Caio L. Dantas, Universidade Federal de São João del-Rei; Joaquim P.V. Resende, Universidade Federal de São João del-Rei; FERNANDO HERCOS VALICENTE, CNPMS.
Título:  Eficiência de Baculovirus (HearNPV) no controle de Helicoverpa armigera (Lepidoptera: Noctuidae) em diferentes concentrações.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ENTOMOLOGIA, 27.; CONGRESSO LATINO-AMERICANO DE ENTOMOLOGIA, 10., 2018, Gramado. Saúde, ambiente e agricultura: anais. Gramado: SEB, 2018.
Páginas:  p. 1623.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Poliedros; Vírus entomopatogênicos.
Thesagro:  Controle Biológico.
Categoria do assunto:  O Insetos e Entomologia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/195891/1/Eficiencia-baculovirus.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMS28816 - 1UPCRA - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Clima Temperado. Para informações adicionais entre em contato com cpact.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado.
Data corrente:  28/12/2023
Data da última atualização:  28/12/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 3
Autoria:  RAPHAELLI, C. DE O.; GUERRA, D.; PEREIRA, E. DOS S.; VINHOLES, J. DA R.; CAMARGO, T. M.; SCHWARZ, S. F.; SILVA, M. A. S. DA; VIZZOTTO, M.; ZAVAREZE, E. DA R.; NORA, L.
Afiliação:  CHIRLE DE OLIVEIRA RAPHAELLI, UNIVERSIDADE FEDERAL DE PELOTAS; DIVANILDE GUERRA, UNIVERSIDADE ESTADUAL DO RIO GRANDE DO SUL; ELISA DOS SANTOS PEREIRA, UNVIERSIDADE FEDERAL DE PELOTAS; JULIANA DA ROCHA VINHOLES; TAIANE MOTA CAMARGO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE PELOTAS; SERGIO FRANCISCO SCHWARZ, UNIVERSIDADE FEDERAL DO RIO GRANDE DO SUL; MAGNÓLIA APARECIDA SILVA DA SILVA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO RIO GRANDE DO SUL; MARCIA VIZZOTTO FOSTER, CPACT; ELESSANDRA DA ROSA ZAVAREZE, UNIVERSIDADE FEDERAL DE PELOTAS; LEONARDO NORA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE PELOTAS.
Título:  Fruits, seeds and leaves of guabijuzeiro (Myrcianthes pungens (O. Berg) D. Legrand): characteristics, uses and health benefts.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Journal of Food Science and Technology, 2023.
Páginas:  18 p.
ISSN:  0975-8402
DOI:  https://doi.org/10.1007/s13197-023-05822-z
Idioma:  Inglês
Notas:  Published: 01 September 2023.
Conteúdo:  Native fruit trees have potential for use in the food and pharmaceutical industries, which is widely used in folk medicine. Guabiju, known as guabijuzeiro (Myrcianthes pungens (O. Berg) D. Legrand) is a perennial tree that belongs to the family Myrtaceae, occurring in Brazil from São Paulo to Rio Grande do Sul, and other countries like Uruguay, Bolivia, Paraguay and Argentina. This species demonstrates great commercial potential regarding the consumption of its fresh fruit or industrialized. Due to its importance is necessary to develop studies aimed at characterization (phenotypic, propagative, reproductive, chemical and nutritional), uses and applications. However, the available information has never been systematized and in this sense the objective of this review is to compile information about the species to guide further research. Regarding morphology, the guabijuzeiro is a semi-deciduous tree species, with propagation is carried out mainly through seeds and vegetative. Regarding reproductive aspects, there is a lack of studies that assess the mode of reproduction. The fruit can be consumed fresh or processed as ice cream, juice, freeze-dried or dehydrated. It is sweet and slightly acidic, low in calories, high in carbohydrates, essential fatty acids, calcium and potassium. Both the fruit, the seed and the leaves have high levels of bioactive compounds and high antioxidant capacity. The fruit pulp stands out for its carotenoids and phenolic compounds and the peel is ric... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Brazilian fruits; Fruta nativa.
Thesagro:  Fruticultura; Guabiju; Recurso Genético.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Clima Temperado (CPACT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPACT22750 - 1UPCAP - DD
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