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Registros recuperados : 42 | |
1. | | ZANINE, A. de M.; DIAS, P. F.; SOUTO, S. M.; COSTA, J. R. Análise multivariada e de regressão da matéria seca e nutrientes acumulados nas raízes de gramíneas forrageiras, sob efeito de adubação nitrogenada na forma de chorume bovino. Pasturas Tropicales, Cali, v. 27, n. 1, p. 13-20, abr. 2005. Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia. |
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2. | | ZANINE, A. de M.; DIAS, P. F.; SOUTO, S. M.; COSTA, J. R. da. Métodos de análise multivariada aplicados na avaliação de gramíneas forrageiras tropicais adubadas com chorume bovino. Revista Universidade Rural, Série Ciência da Vida, Seropédica, RJ, v. 26, n. 1, p. 42-50, jan./jul. 2006. Parceria: UFV; PESAGRO. Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia. |
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6. | | PARENTE, H. N.; ZANINE, A. de M.; SANTOS, E. M.; FERREIRA, D. de J.; OLIVEIRA, J. S. de. Comportamento ingestivo de ovinos em pastagem de tifton-85 (Cynodon ssp) na Região Nordeste do Brasil. Revista Ciência Agronômica, Fortaleza, v. 38, n. 2, p. 210-215, 2007. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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7. | | ZANINE, A. de M.; DIAS, P. F.; FERREIRA, D. de J.; ALMEIDA, J. C. C.; SOUTO, S. M. Composição química-bromatológica de gramíneas dos gêneros Ditaria e Cynodon sob efeito de diferentes doses de nitrogênio na forma de chorume bovino. Pasturas Tropicales, Cali, v. 26, n. 1, p. 15-18, abr. 2004. Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia. |
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8. | | PENA, K. da S.; NASCIMENTO JÚNIOR, D.; SILVA, S. C.; EUCLIDES, V. P. B.; ZANINE, A. de M. Características morfogênicas, estruturais e acúmulo de forragem do capim-tanzânia submetido a duas alturas e três intervalos de corte. Revista Brasileira de Zootecnia, v.38, n.11, p. 2127-2136, nov. 2009. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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9. | | ZANINE, A. M.; DIAS, P. F.; PINTO, L. F. B.; SOUTO, S. M.; FERREIRA, D. J.; ALMEIDA, J. C. Efeito de diferentes doses de chorume bovino no pH e composição mineral de um planossolo cultivado com gramíneas dos gêneros Cynodon e Digitaria. Pasturas Tropicales, Cali, v. 26, n. 2, p. 37-41, 2003. Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia. |
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10. | | PARENTE, H. N.; SANTOS, E. M.; ZANINE, A. de M.; OLIVEIRA, J. S.; FERREIRA, D. de J. Hábito de pastejo de caprinos da raça Saanen em pastagem de tifton 85 (Cynodon ssp). Revista da Faculdade de Zootecnia, Veterinária e Agronomia, Uruguaiana, v. 12, n. 1, p. 143-155. 2005. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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11. | | ZANINE, A. de M.; DIAS, P. F.; SOUTO, S. M.; FERREIRAT, D. de J.; SANTOS, E. M.; PINTO, L. F. B. Avaliação do capim-tanzânia (Panicum maximum) por meio de métodos de análise multivariada. Revista Brasileira de Saúde e Produção Animal, Salvador, v. 9, n. 1, p. 120-130, jan./mar. 2008. Parceria: UFV; PESAGRO-EES; ESALQ. Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia. |
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12. | | DIAS, P. F.; SOUTO, S. M.; PEREIRA, B. M.; LIZIEIRE, R. S.; ZANINE, A. de M.; SCHIMIDT, L. T.; FRANCO, A. A. Sobrevivência de estacas de gliricidia (Gliricidia sepium) como moirão vivo. Pasturas Tropicales, Cali, v. 26, n. 2, p. 55-62, 2004. Stakes of Gliricidia sepium as supprt of fences. Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia. |
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13. | | PARENTE, H. N.; MACHADO, T. M. M.; CARVALHO, F. C.; GARCIA, R.; ROGÉRIO, M. C. P.; BARROS, N. N.; ZANINE, A. M. Desempenho produtivo de ovinos em confinamento alimentados com diferentes dietas. Arquivo Brasileiro de Medicina Veterinária e Zootecnia, Belo Horizonte, v. 61, n. 2, p. 460-466, abr. 2009. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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14. | | PARENTE, H. N.; MACHADO, T. M. M.; CARVALHO, F. C. de; GARCIA, R.; ROGÉRIO, M. C. P.; BARROS, N. N.; ZANINE, A. de M. Desempenho de ovinos confinados submetidos a diferentes dietas. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 43., 2006, João Pessoa. Produção animal em biomas tropicais: anais dos simpósios. João Pessoa: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2006. 4 f. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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15. | | DIFANTE, G. dos S.; NASCIMENTO JÚNIOR, D. do; SILVA, S. C da; EUCLIDES, V. P. B.; ZANINE, A. de M.; ADESSE, B. Dinâmica do perfilhamento do capim-marandu cultivado em duas alturas e três intervalos de corte. Revista Brasileira de Zootecnia, v. 37, n. 2, p. 189-196, fev. 2008. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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16. | | ZANINE, A. de M.; VIEIRA, B. R.; FERREIRA, D. de J.; VIEIRA, A. J. M.; SILVEIRA, M. C. T. da; SIVA, W. L. da; CECON, P. R. Ingestive behavior of steers on pastures of Brachiaria brizantha and Cynodon dactylon. Ciencia e Investigación Agraria, Santiago, v. 43, n. 2, p. 295-304, 2016. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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17. | | MEDEIROS, L. F. D.; VIEIRA, D. H.; QUINTANILHA, J. R.; CIDREIRA, R. G.; LUNA, M. C. M.; ZANINE, A. de M.; MACEDO JUNIOR, G. de L. Estimativa da tolerancia ao calor em caprinos. Revista Brasileira de Medicina Veterinaria, Rio de Janeiro, v. 24, n. 1, p. 30-35, 2002. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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18. | | SCHIMIDT, L. T.; DIAS, P. F.; SOUTO, S. M.; ROSSIELLO, R. O. P.; ZANINE, A. de M.; MACEDO JÚNIOR, G. de L.; PEREIRA, B. M. Efeitos de doses de N de chorume e épocas de coleta no desenvolvimento do capim Tanzânia. Revista Ciência Agronômica, Fortaleza, v. 34, n. 1, p. 69-74, 2003. Effects of N doses of from slurry and sampling dates in Tanzania grass development. Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia. |
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19. | | COSTA, E. C. B.; ARAUJO, G. G. L. de; OLIVEIRA, J. S.; SANTOS, E. M.; PEREIRA, A. F. P. G. A.; SANTOS, F. N. S.; ZANINE, A. M. Effect of various salt concentrations on the ruminal parameters of goats. South African Journal of Animal Science, v. 50, n. 4, 635-642, 2020. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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20. | | PARENTE, H. N.; MACHADO, T. M. M.; CARVALHO, F. C. de; GARCIA, R.; ROGÉRIO, M. C. P.; BATISTA, A. S. M.; BARROS, N. N.; ZANINE, A. de M. Rendimento e avaliação de carcaça de ovinos confinados submetidos a diferentes dietas. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 43., 2006, João Pessoa. Produção animal em biomas tropicais: anais dos simpósios. João Pessoa: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2006. 4 f. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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Registros recuperados : 42 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
05/10/2022 |
Data da última atualização: |
13/01/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
SANTOS, D, dos; ARAUJO, G. G. L. de; SANTOS, E. M.; OLIVEIRA, J. de; LAMBAIS, E.; LAMBAIS, G.; NAGAHAMA, H.; ZANINE, A.; SANTOS, F. N.; SOARES, R.; SOBRAL, G.; JUSTINO, E.; LEMOS, M.; OLIVEIRA, C. J. de. |
Afiliação: |
DAIANE DOS SANTOS, Federal University of Paraíba, Areia, PB; GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA; EDSON MAURO SANTOS, Federal University of Paraíba, Areia, PB; JULIANA DE OLIVEIRA, Federal University of Paraíba, Areia, PB; ÉRICA LAMBAIS, INSA; GEORGE LAMBAIS, INSA; HIDEO NAGAHAMA, UNIVASF; ANDERSON ZANINE, Federal University of Maranhão, Chapadinha, MA; FRANCISCO NAYSSON SANTOS, Federal University of Maranhão, Chapadinha, MA; RAFAEL SOARES, Federal University of Paraíba, Areia, PB; GILBERTO SOBRAL, Federal University of Paraíba, Areia, PB; EVANDRA JUSTINO, Federal University of Paraíba, Areia, PB; MATEUS LEMOS, Federal University of Paraíba, Areia, PB; CELSO JOSÉ DE OLIVEIRA, Federal University of Paraíba, Areia, PB. |
Título: |
Bacterial community and chemical composition of mixed fresh cactus forage and buffel grass hay during aerobic exposure. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Agronomy, v. 12, n. 8, 1927, Ago. 2022. |
DOI: |
https://doi.org/10.3390/agronomy12081927 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The chemical composition of cactus forage becomes a favorable culture medium for accelerated microbial activity when exposed to air, as it contains high content of non-fiber carbohydratesand water. Thus, the aim of this study was to evaluate the bacterial community dynamics of different mixtures, using fresh forage of cactus and buffel grass hay as a function of the period of exposure to air. The experimental design used was a 5 × 5 factorial completely randomized (five levels of cactus forage × five times of exposure to air), with five replications. The peak of Escherichia coli population growth was after 16.06 h of exposure to air, observed in treatments of 90% and 100% cactus forage. There was an increase in microbial richness and uniformity of all treatments after six hours. The most abundant genera were Weissella, Lactobacillus, Bacteroides, Pseudomonas, Sphingobacterium, and Sphingomonas. The diet with 100% cactus forage showed a predominance of Weissella, Lactobacillus, and Leuconostoc. With 20% cactus forage, there was a greater apparent abundance of Pseudomonas, Sphingomonas, and Sphingobacterium. Aerobic exposure of mixtures of cactus forage with buffel grass hay increases the proliferation of microorganisms with pathogenic potential in the diet. Aerobic exposure of mixtures of cactus forage with buffel grass hay increases the proliferation of microorganisms with pathogenic potential in the diet. Therefore, an exposure period of fewer than six hours with 20% cactus forage is recommended to minimize levels of E. coli. Avoiding negative effects of the multiplication of pathogenic microorganisms on animal and human health MenosThe chemical composition of cactus forage becomes a favorable culture medium for accelerated microbial activity when exposed to air, as it contains high content of non-fiber carbohydratesand water. Thus, the aim of this study was to evaluate the bacterial community dynamics of different mixtures, using fresh forage of cactus and buffel grass hay as a function of the period of exposure to air. The experimental design used was a 5 × 5 factorial completely randomized (five levels of cactus forage × five times of exposure to air), with five replications. The peak of Escherichia coli population growth was after 16.06 h of exposure to air, observed in treatments of 90% and 100% cactus forage. There was an increase in microbial richness and uniformity of all treatments after six hours. The most abundant genera were Weissella, Lactobacillus, Bacteroides, Pseudomonas, Sphingobacterium, and Sphingomonas. The diet with 100% cactus forage showed a predominance of Weissella, Lactobacillus, and Leuconostoc. With 20% cactus forage, there was a greater apparent abundance of Pseudomonas, Sphingomonas, and Sphingobacterium. Aerobic exposure of mixtures of cactus forage with buffel grass hay increases the proliferation of microorganisms with pathogenic potential in the diet. Aerobic exposure of mixtures of cactus forage with buffel grass hay increases the proliferation of microorganisms with pathogenic potential in the diet. Therefore, an exposure period of fewer than six hours with 20% cactus... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
Comunidade bacteriana. |
Thesagro: |
Aerobiose; Cacto; Capim Buffel; Composição Química; Escherichia Coli; Forragem; Nopalea Cochenillifera; Palma Forrageira. |
Thesaurus NAL: |
Aerobiosis; Escherichia; Forage; Forage grasses. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1147143/1/Bacterial-Community-and-Chemical-Composition-of-Mixed-2022.pdf
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Marc: |
LEADER 02901naa a2200445 a 4500 001 2147143 005 2023-01-13 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.3390/agronomy12081927$2DOI 100 1 $aSANTOS, D, dos 245 $aBacterial community and chemical composition of mixed fresh cactus forage and buffel grass hay during aerobic exposure.$h[electronic resource] 260 $c2022 520 $aThe chemical composition of cactus forage becomes a favorable culture medium for accelerated microbial activity when exposed to air, as it contains high content of non-fiber carbohydratesand water. Thus, the aim of this study was to evaluate the bacterial community dynamics of different mixtures, using fresh forage of cactus and buffel grass hay as a function of the period of exposure to air. The experimental design used was a 5 × 5 factorial completely randomized (five levels of cactus forage × five times of exposure to air), with five replications. The peak of Escherichia coli population growth was after 16.06 h of exposure to air, observed in treatments of 90% and 100% cactus forage. There was an increase in microbial richness and uniformity of all treatments after six hours. The most abundant genera were Weissella, Lactobacillus, Bacteroides, Pseudomonas, Sphingobacterium, and Sphingomonas. The diet with 100% cactus forage showed a predominance of Weissella, Lactobacillus, and Leuconostoc. With 20% cactus forage, there was a greater apparent abundance of Pseudomonas, Sphingomonas, and Sphingobacterium. Aerobic exposure of mixtures of cactus forage with buffel grass hay increases the proliferation of microorganisms with pathogenic potential in the diet. Aerobic exposure of mixtures of cactus forage with buffel grass hay increases the proliferation of microorganisms with pathogenic potential in the diet. Therefore, an exposure period of fewer than six hours with 20% cactus forage is recommended to minimize levels of E. coli. Avoiding negative effects of the multiplication of pathogenic microorganisms on animal and human health 650 $aAerobiosis 650 $aEscherichia 650 $aForage 650 $aForage grasses 650 $aAerobiose 650 $aCacto 650 $aCapim Buffel 650 $aComposição Química 650 $aEscherichia Coli 650 $aForragem 650 $aNopalea Cochenillifera 650 $aPalma Forrageira 653 $aComunidade bacteriana 700 1 $aARAUJO, G. G. L. de 700 1 $aSANTOS, E. M. 700 1 $aOLIVEIRA, J. de 700 1 $aLAMBAIS, E. 700 1 $aLAMBAIS, G. 700 1 $aNAGAHAMA, H. 700 1 $aZANINE, A. 700 1 $aSANTOS, F. N. 700 1 $aSOARES, R. 700 1 $aSOBRAL, G. 700 1 $aJUSTINO, E. 700 1 $aLEMOS, M. 700 1 $aOLIVEIRA, C. J. de 773 $tAgronomy$gv. 12, n. 8, 1927, Ago. 2022.
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