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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  31/08/2017
Data da última atualização:  25/09/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  JAEGER, S. R.; FISZMAN, S.; REIS, F.; CHHEANG, S. L.; KAMA, K.; PINEAU, B.; DELIZA, R.; ARES, G.
Afiliação:  Sara R. Jaeger, The New Zealand Institute for Plant & Food Research Ltd; Susana Fiszman, Instituto de Agroquímica y Tecnología de Alimentos (IATA-CSIC), Spain; Felipe Reis, UFRRJ; Sok L. Chheang, The New Zealand Institute for Plant & Food Research Ltd. New Zealand; Karrie Kama, The New Zealand Institute for Plant & Food Research Ltd., New Zealand; Benedicte Pineau, The New Zealand Institute for Plant & Food Research Ltd., New Zealand; ROSIRES DELIZA, CTAA; Gastón Ares, Facultad de Química, Universidad de la República, Uruguay.
Título:  Influence of evoked contexts on hedonic product discrimination and sensory characterizations using CATA questions.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Food Quality and Preference, n. 56, p. 138-148, 2017.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This research contributes new understanding of the role of consumption context. 12 studies involving 1727 consumers were conducted as central location tests (CLT). Using between-subjects experimental designs, the influence of evoked contexts relative to control condition for hedonic responses and sensory product characterization using check-all-that-apply (CATA) questions was evaluated. Contexts were evoked by asking consumers to think of the last time they ate/drank the focal product category or by imagining a specific consumption situation where product consumption would take place (e.g., breakfast on a weekend morning). In half of the studies, consumers were asked to provide a description of the consumption context they imagined. There was no consistent trend in the results regarding the influence of evoked context of hedonic responses. Effects were seen in a minority of studies, but not consistently showing differences in mean scores or changes in sample discrimination. The type of context that was evoked (last time ate/drank vs. specific situation) did not systematically influence the results, although the use of a description phase during context evocation was detrimental to hedonic sample discrimination. In all the studies where participants were asked to describe the context they imagined, hedonic discrimination was inferior to that achieved under no evoked context. Sensory responses to CATA questions were highly similar under evoked and no evoked context and suggest... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  CATA; Consumer profiling; Consumer research; Context; Sensory characterization.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA13714 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  02/12/2015
Data da última atualização:  27/06/2023
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  BARRETO, D. K.; SALIMENTA, A. P. S.; DIAS, J. A.; LOPES, L. B.; ZAFALON, L. F.; DANTAS, T. V. M.; LANGE, C. C.
Afiliação:  DEIVIDY KELLVY BARRETO, Universidade Presidente Antônio Carlos, Juiz de Fora - MG.; ALESSANDRA PEREIRA SANT'ANNA SALIMENA, Universidade Federal de Lavras - Lavras, SP.; JULIANA ALVES DIAS, CPAF-RO; LUCIANO BASTOS LOPES, CPAMT; LUIZ FRANCISCO ZAFALON, CPPSE; TANIA VALESKA MEDEIROS D SIMOES, CPATC; CARLA CHRISTINE LANGE, CNPGL.
Título:  Pesquisa de genes relacionados à produção de cápsula e biofilme em staphylococcus aureus isolados de leite bovino
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE QUALIDADE DO LEITE, 6., 2015, Curitiba. Anais... Curitiba: CBQL, 2015
Páginas:  p. 69
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Gado de leite.
Thesagro:  Isolamento; Staphylococcus Aureus.
Thesaurus NAL:  genes.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/134543/1/ZAFALON2.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPPSE23168 - 1UPCRA - DDPROCI-2015.00104BAR2015.00104
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