Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Trigo.
Data corrente:  08/02/2017
Data da última atualização:  21/12/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  STRIEDER, M. L.; PIRES, J. L. F.; DE MORI, C.; CAIERÃO, E.; MARSARO JÚNIOR, A. L.; PEREIRA, P. R. V. da S.; COSTAMILAN, L. M.; BERTAGNOLLI, P. F.; MACIEL, J. L. N.; GUARIENTI, E. M.; CARRÃO-PANIZZI, M. C.; DALMAGO, G. A.; FOLONI, J. S. S.; SANTOS, H. P. dos; FAÉ, G. S.; SILVA JÚNIOR, J. P. da; SANTI, A.; CUNHA, G. R. da; VARGAS, L.; PASINATO, A.; VIEIRA, V. M.; CARAFFA, M.; RIFFEL, C. T.; ALMEIDA, J. L. de; SPADER, V.; FOSTIM, M. L.; STOETZER, A.; MÜLLER, A.; PAGANELLA, F.; AIRES, R. F.
Afiliação:  MÉRCIO LUIZ STRIEDER, CNPT; JOÃO LEONARDO FERNANDES PIRES, CNPT; CLAUDIA DE MORI, CPPSE; EDUARDO CAIERÃO, CNPT; ALBERTO LUIZ MARSARO JÚNIOR, CNPT; PAULO ROBERTO VALLE DA SILVA PEREIRA, CNPT; LEILA MARIA COSTAMILAN, CNPT; PAULO FERNANDO BERTAGNOLLI, CNPT; JOÃO LEODATO NUNES MACIEL, CNPT; ELIANA MARIA GUARIENTI, CNPT; MERCEDES CONCÓRDIA CARRÃO PANIZZI, CNPT; GENEI ANTONIO DALMAGO, CNPT; JOSÉ SALVADOR SIMONETI FOLONI; HENRIQUE PEREIRA DOS SANTOS, CNPT; GIOVANI STEFANI FAÉ, CNPT; JOSÉ PEREIRA DA SILVA JÚNIOR, CNPT; ANDERSON SANTI, CNPT; GILBERTO ROCCA DA CUNHA, CNPT; LEANDRO VARGAS, CNPT; ALDEMIR PASINATO, CNPT; VLADIRENE MACEDO VIEIRA, CNPT; MARCOS CARAFFA; CINEI TERESINHA RIFFEL; JULIANO LUIZ DE ALMEIDA; VITOR SPADER; MARCOS LUIZ FOSTIM; ALFRED STOETZER; ALEXANDRE MÜLLER; FABIANO PAGANELLA; ROGÉRIO FERREIRA AIRES.
Título:  Antecipação da semeadura da soja e a viabilidade da sucessão trigo/cevada-soja no sul do Brasil.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  In: REUNIÃO DE PESQUISA DE SOJA DA REGIÃO SUL, 41., Passo Fundo, 2016. Atas e resumos... Passo Fundo: Universidade de Passo Fundo, 2016.
Páginas:  p. 165-171.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Soybean; Sucessão de cultura.
Thesagro:  Cevada; Soja; Trigo.
Thesaurus Nal:  Barley; Wheat.
Categoria do assunto:  A Sistemas de Cultivo
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/169685/1/CNPT-ID43940.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Trigo (CNPT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPT43940 - 1UPCAA - DD
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Suínos e Aves. Para informações adicionais entre em contato com cnpsa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  05/10/2015
Data da última atualização:  18/03/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  GOPINGER, E.; ZIEGLER, V.; CATALAN, A. A. da S.; KRABBE, E. L.; ELIAS, M. C.; XAVIER, E. G.
Afiliação:  EDENILSE GOPINGER, UFPel; VALMOR ZIEGLER, UFPel; AIANE APARECIDA DA SILVA CATALAN, UFPel; EVERTON LUIS KRABBE, CNPSA; MOACIR CARDOSO ELIAS, UFPel; EDUARDO GONÇALVES XAVIER.
Título:  Whole rice bran stabilization using a short chain organic acid mixture
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  Journal of Stored Products Research, v. 61, p. 108-113, 2015.
DOI:  http://dx.doi.org/10.1016/j.jspr.2015.01.003
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Rice bran stabilization reduces normal peroxidase, lipoxygenase and auto-oxidation enzymatic activities. Depending on the stabilization treatment, lipolytic enzymes may be reversibly inhibited through partial or permanent denaturation. For effective rice bran stabilization, the treatment should inactivate the lipolytic enzymes and minimize decomposition of bioactive components. The objective of this study was to evaluate the effects of an acetic and propionic acid mixture on the proximal composition, colorimetric profile, gross energy, lipid acid and lipid oxidation products (K232, K270) in rice bran during storage. Whole rice bran treated with organic acids and stored for 120 days exhibited lower quality. However, no major proximal composition alterations were observed during storage or related to organic acid use. Furthermore, organic acids yielded the highest gross energy values, lower lipid acidity increases, less primary (K232) and secondary (K270) lipid oxidation product formation, and maintenance of the yellow color (value ?b?) after storage for 120 days. This study shows that applying an acetic and propionic acid mixture conserves the bran well, which primarily supports its use for treating animal feed.
Palavras-Chave:  Animal nutriton; Estabilização do farelo de arroz; Racion; Stabilization.
Thesagro:  Ácido orgânico; Alimento animal; Arroz; Farelo.
Thesaurus NAL:  Acid value; Feeds; Organic acids and salts; Peroxidation; Rice bran; Storage conditions.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSA20259 - 1UPCAP - DD
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional