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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Trigo. |
Data corrente: |
08/02/2017 |
Data da última atualização: |
21/12/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
STRIEDER, M. L.; PIRES, J. L. F.; DE MORI, C.; CAIERÃO, E.; MARSARO JÚNIOR, A. L.; PEREIRA, P. R. V. da S.; COSTAMILAN, L. M.; BERTAGNOLLI, P. F.; MACIEL, J. L. N.; GUARIENTI, E. M.; CARRÃO-PANIZZI, M. C.; DALMAGO, G. A.; FOLONI, J. S. S.; SANTOS, H. P. dos; FAÉ, G. S.; SILVA JÚNIOR, J. P. da; SANTI, A.; CUNHA, G. R. da; VARGAS, L.; PASINATO, A.; VIEIRA, V. M.; CARAFFA, M.; RIFFEL, C. T.; ALMEIDA, J. L. de; SPADER, V.; FOSTIM, M. L.; STOETZER, A.; MÜLLER, A.; PAGANELLA, F.; AIRES, R. F. |
Afiliação: |
MÉRCIO LUIZ STRIEDER, CNPT; JOÃO LEONARDO FERNANDES PIRES, CNPT; CLAUDIA DE MORI, CPPSE; EDUARDO CAIERÃO, CNPT; ALBERTO LUIZ MARSARO JÚNIOR, CNPT; PAULO ROBERTO VALLE DA SILVA PEREIRA, CNPT; LEILA MARIA COSTAMILAN, CNPT; PAULO FERNANDO BERTAGNOLLI, CNPT; JOÃO LEODATO NUNES MACIEL, CNPT; ELIANA MARIA GUARIENTI, CNPT; MERCEDES CONCÓRDIA CARRÃO PANIZZI, CNPT; GENEI ANTONIO DALMAGO, CNPT; JOSÉ SALVADOR SIMONETI FOLONI; HENRIQUE PEREIRA DOS SANTOS, CNPT; GIOVANI STEFANI FAÉ, CNPT; JOSÉ PEREIRA DA SILVA JÚNIOR, CNPT; ANDERSON SANTI, CNPT; GILBERTO ROCCA DA CUNHA, CNPT; LEANDRO VARGAS, CNPT; ALDEMIR PASINATO, CNPT; VLADIRENE MACEDO VIEIRA, CNPT; MARCOS CARAFFA; CINEI TERESINHA RIFFEL; JULIANO LUIZ DE ALMEIDA; VITOR SPADER; MARCOS LUIZ FOSTIM; ALFRED STOETZER; ALEXANDRE MÜLLER; FABIANO PAGANELLA; ROGÉRIO FERREIRA AIRES. |
Título: |
Antecipação da semeadura da soja e a viabilidade da sucessão trigo/cevada-soja no sul do Brasil. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
In: REUNIÃO DE PESQUISA DE SOJA DA REGIÃO SUL, 41., Passo Fundo, 2016. Atas e resumos... Passo Fundo: Universidade de Passo Fundo, 2016. |
Páginas: |
p. 165-171. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Soybean; Sucessão de cultura. |
Thesagro: |
Cevada; Soja; Trigo. |
Thesaurus Nal: |
Barley; Wheat. |
Categoria do assunto: |
A Sistemas de Cultivo |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/169685/1/CNPT-ID43940.pdf
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Marc: |
LEADER 01564nam a2200541 a 4500 001 2063199 005 2017-12-21 008 2016 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSTRIEDER, M. L. 245 $aAntecipação da semeadura da soja e a viabilidade da sucessão trigo/cevada-soja no sul do Brasil.$h[electronic resource] 260 $aIn: REUNIÃO DE PESQUISA DE SOJA DA REGIÃO SUL, 41., Passo Fundo, 2016. Atas e resumos... Passo Fundo: Universidade de Passo Fundo$c2016 300 $ap. 165-171. 650 $aBarley 650 $aWheat 650 $aCevada 650 $aSoja 650 $aTrigo 653 $aSoybean 653 $aSucessão de cultura 700 1 $aPIRES, J. L. F. 700 1 $aDE MORI, C. 700 1 $aCAIERÃO, E. 700 1 $aMARSARO JÚNIOR, A. L. 700 1 $aPEREIRA, P. R. V. da S. 700 1 $aCOSTAMILAN, L. M. 700 1 $aBERTAGNOLLI, P. F. 700 1 $aMACIEL, J. L. N. 700 1 $aGUARIENTI, E. M. 700 1 $aCARRÃO-PANIZZI, M. C. 700 1 $aDALMAGO, G. A. 700 1 $aFOLONI, J. S. S. 700 1 $aSANTOS, H. P. dos 700 1 $aFAÉ, G. S. 700 1 $aSILVA JÚNIOR, J. P. da 700 1 $aSANTI, A. 700 1 $aCUNHA, G. R. da 700 1 $aVARGAS, L. 700 1 $aPASINATO, A. 700 1 $aVIEIRA, V. M. 700 1 $aCARAFFA, M. 700 1 $aRIFFEL, C. T. 700 1 $aALMEIDA, J. L. de 700 1 $aSPADER, V. 700 1 $aFOSTIM, M. L. 700 1 $aSTOETZER, A. 700 1 $aMÜLLER, A. 700 1 $aPAGANELLA, F. 700 1 $aAIRES, R. F.
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Registro original: |
Embrapa Trigo (CNPT) |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Suínos e Aves. |
Data corrente: |
05/10/2015 |
Data da última atualização: |
18/03/2016 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
GOPINGER, E.; ZIEGLER, V.; CATALAN, A. A. da S.; KRABBE, E. L.; ELIAS, M. C.; XAVIER, E. G. |
Afiliação: |
EDENILSE GOPINGER, UFPel; VALMOR ZIEGLER, UFPel; AIANE APARECIDA DA SILVA CATALAN, UFPel; EVERTON LUIS KRABBE, CNPSA; MOACIR CARDOSO ELIAS, UFPel; EDUARDO GONÇALVES XAVIER. |
Título: |
Whole rice bran stabilization using a short chain organic acid mixture |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Stored Products Research, v. 61, p. 108-113, 2015. |
DOI: |
http://dx.doi.org/10.1016/j.jspr.2015.01.003 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Rice bran stabilization reduces normal peroxidase, lipoxygenase and auto-oxidation enzymatic activities. Depending on the stabilization treatment, lipolytic enzymes may be reversibly inhibited through partial or permanent denaturation. For effective rice bran stabilization, the treatment should inactivate the lipolytic enzymes and minimize decomposition of bioactive components. The objective of this study was to evaluate the effects of an acetic and propionic acid mixture on the proximal composition, colorimetric profile, gross energy, lipid acid and lipid oxidation products (K232, K270) in rice bran during storage. Whole rice bran treated with organic acids and stored for 120 days exhibited lower quality. However, no major proximal composition alterations were observed during storage or related to organic acid use. Furthermore, organic acids yielded the highest gross energy values, lower lipid acidity increases, less primary (K232) and secondary (K270) lipid oxidation product formation, and maintenance of the yellow color (value ?b?) after storage for 120 days. This study shows that applying an acetic and propionic acid mixture conserves the bran well, which primarily supports its use for treating animal feed. |
Palavras-Chave: |
Animal nutriton; Estabilização do farelo de arroz; Racion; Stabilization. |
Thesagro: |
Ácido orgânico; Alimento animal; Arroz; Farelo. |
Thesaurus NAL: |
Acid value; Feeds; Organic acids and salts; Peroxidation; Rice bran; Storage conditions. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Suínos e Aves (CNPSA) |
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