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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Meio-Norte; Embrapa Roraima.
Data corrente:  13/11/1998
Data da última atualização:  15/12/2011
Autoria:  MANDARINO, I.; SAITO, F.; PEIXOTO, H.
Título:  Tratamento de graos para armazenamento.
Ano de publicação:  1985
Fonte/Imprenta:  Brasilia: SENAR, 1985.
Páginas:  31 p.
Série:  (SENAR. Serie Aprender a Fazer, 14).
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  FormacÆo profissional; GrÆo.
Thesagro:  Armazenamento; Formação Profissional; Grão; Tratamento.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio-Norte (CPAMN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAF-RR11343 - 1ADDFL - --SEMENTES - 026SEME - 026
CPAMN3911 - 1ADDFL - PPFOL 769/981998.00769
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  30/11/2020
Data da última atualização:  16/08/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  MIRANDA, M.; SUN, X.; FERENCE, C.; PLOTTO, A.; BAI, J.; WOOD, D.; ASSIS, O. B. G. de; FERREIRA, M. D.
Afiliação:  ODILIO BENEDITO GARRIDO DE ASSIS, CNPDIA; MARCOS DAVID FERREIRA, CNPDIA.
Título:  Nano- and Micro- Carnauba Wax Emulsions versus Shellac Protective Coatings on Postharvest Citrus Quality.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Journal of the American Society for Horticultural Science,v. 146, n. 1, 2021.
Páginas:  40-49
ISSN:  0003-1062
DOI:  https://doi.org/10.21273/JASHS04972-20
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Coatings are generally applied to fruit as microemulsions, but nanoemulsions are still experimental. ‘Nova’ mandarins (Citrus reticulata) were coated with shellac or carnauba (Copernica cerifera) microemulsions or an experimental carnauba nanoemulsion; these were compared with an uncoated control during storage for 7 days at 20 °C. Coatings were also tested on ‘Unique’ tangors (C. reticulata × C. sinensis) stored for 14 days at 10 °C followed by a simulated marketing period of 7 days at 20 °C. Fruit quality evaluations included weight loss, gloss, soluble solids (SS), titratable acidity (TA), pH, SS/TA ratio, internal CO2, O2, fruit juice ethanol, and other aroma volatile content. Sensory visual shine and tangerine (C. reticulata) flavor rank tests after storage were conducted, followed by an off-flavor rating. The carnauba waxes resulted in less weight loss compared with the uncoated control and shellac coating during both experiments. There were no differences in gloss measurements of ‘Nova’ mandarins; however, shellac-coated fruit ranked highest for shine in a sensory test. For ‘Unique’ tangors, initially, shellac showed the highest gloss (shine) measurement; however, at the end of storage, the nanoemulsion exhibited the highest gloss, although it was not different from that of the microemulsion. Similarly, after storage, the nanoemulsion ranked highest for visual shine, although it was not different from that of the microemulsion. There were only minor differences in SS,... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Aroma volatiles; Mandarin; Tangor.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/218376/1/P-Nano-and-Micro-Carnauba-Wax-Emulsions.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPDIA17668 - 1UPCAP - DDPROCI.20/1392020/0148
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