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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.
Data corrente:  23/10/2017
Data da última atualização:  26/01/2018
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  URBEN, A. F.; CORREIA, M. J.
Afiliação:  ARAILDE FONTES URBEN, Cenargen; MARCOS JOSÉ CORREIA, UFRPE.
Título:  Biologia, morfologia, fisiologia e reprodução de cogumelos.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  In: URBEN, A. F. (Ed.). Produção de cogumelos por meio de tecnologia chinesa modificada: biotecnologia e aplicações na agricultura e na saúde. 3. ed. rev. e ampl. Brasília, DF: Embrapa, 2017.
Páginas:  p. 17-48.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Biology.
Thesagro:  Biologia vegetal; Cogumelo comestível; Fisiologia vegetal; Morfologia vegetal.
Thesaurus Nal:  edible fungi; Mushrooms; Plant anatomy; Plant physiology.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia (CENARGEN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CENARGEN36982 - 1UPCPL - PP635.8U72p
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Meio Ambiente. Para informações adicionais entre em contato com cnpma.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Meio Ambiente.
Data corrente:  20/06/2022
Data da última atualização:  20/06/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  PIRES, D. C.; BEZERRA, G. A.; WATANABE, A. L.; BUGLIONE NETO, C. C.; BICUDO, A. J. de A.; HISANO, H.
Afiliação:  DARA CRISTINA PIRES, UEMS; GABRIEL ARTUR BEZERRA, UEMS; ANDRÉ LUIZ WATANABE, Itaipu Binacional; CELSO CARLOS BUGLIONE NETO, Itaipu Binacional; ÁLVARO JOSÉ DE ALMEIDA BICUDO, UFPR; HAMILTON HISANO, CNPMA.
Título:  Optimal dietary protein level for pacu Piaractus mesopotamicus juveniles reared in biofloc system.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Aquaculture, v. 556, article 738274, 2022.
ISSN:  0044-8486
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.aquaculture.2022.738274
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: This study evaluated the effects of dietary protein levels on growth performance, hematological and biochemical parameters, carcass and fillet yields, somatic indexes, and body chemical composition of pacu juveniles reared in a biofloc system over a 60-day period. Five isoenergetic (13.4 MJ kg−1 DE) experimental diets were formulated with increasing crude protein (CP) levels (194, 232, 278, 316, and 359 g kg-1). Three hundred fish weighing an average of 3.16 ± 0.3 g were randomly distributed in 20 experimental tanks (50 L) at the rate of 15 fish per replicate and fed experimental diets until apparent satiation four times a day. The experimental design was completely randomized with five treatments and four replicates. Weight gain (WG), thermal growth coefficient (TGC), protein productive value (PPV), and fillet yield (FY) showed quadratic effect (P < 0.05) as protein levels increased. Feed consumption (FC) and carcass yield (CY) showed a linear growth (P < 0.05), while protein efficiency ratio (PER) decreased linearly (P < 0.05) as protein levels increased. The hematological and biochemical parameters did not differ between treatments (P > 0.05), except for the hematocrit. However, blood parameters remained at normal range for this species. The optimal dietary protein level was estimated at 310 g kg-1 CP (about 268 g kg-1 DP) for the best growth of pacu juveniles reared in the biofloc system.
Palavras-Chave:  Sistema biofloco.
Thesagro:  Aquicultura; Nutrição Animal; Pacu; Proteína.
Thesaurus NAL:  Aquaculture; Aquaculture systems; Biofloc technology; Dietary protein; Microbial proteins; Piaractus mesopotamicus.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio Ambiente (CNPMA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMA17182 - 1UPCAP - DD
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