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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoVOLLÚ, R. E.; MOTA, F. F. da; GOMES, E. A.; SELDIN, L. Cyclodextrin production and genetic characterization of cyclodextrin glucanotranferase of Paenibacillus graminis. Biotechnology Letters, Dordrecht, v. 30, n. 5, p. 929-935, 2008.

Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo.

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2.Imagem marcado/desmarcadoVOLLÚ, R. E.; BLANK, A. F.; SELDIN, L.; COELHO, M. R. R. Molecular diversity of nitrogen-fixing bacteria associated with chrysopogon zizanioides (L.) Roberty (vetiver). an assential oil producer plant. Plant Soil, v. 356, p. 101-111, 2012. 11 p.

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.

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3.Imagem marcado/desmarcadoMATTOS, B. B.; MARRIEL, I. E.; OLIVEIRA-PAIVA, C. A.; SOUZA, F. A. de; COELHO, A. M.; VOLLU, R. E. Impacto do uso sementes de milho tratadas com fungos micorrízicos e bactérias diazotróficas na comunidade fúngica do solo em consórcio milho-braquiária. In: CONGRESSO NACIONAL DE MILHO E SORGO, 30.; SIMPÓSIO SOBRE LEPDÓPTEROS COMUNS A MILHO, SOJA E ALGODÃO, 1., 2014, Salvador. Eficiência nas cadeias produtivas e o abastecimento global: resumos expandidos. Sete Lagoas: Associação Brasileira de Milho e Sorgo, 2014. 1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo.

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4.Imagem marcado/desmarcadoMONTEIRO, J. M; VOLLÚ, R. E.; COELHO, M. R. R.; FONSECA, A.; GOMES NETO, S. C.; SELDIN, L. Bacterial communities within the rhizosphere and roots of vetiver (Chrysopogon zizanioides (L.) Roberty) sampled at different growth stages. European Journal of Soil Biology, v. 47, p. 236-242, 2011.

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5.Imagem marcado/desmarcadoMATEUS, J. R.; MARQUES, J. M.; DAL RIO, I.; VOLLÚ, R. E.; COELHO, M. R. R.; SELDIN, L. C. Response of the microbial community associated with sweet potato (Ipomoea batatas) to Bacillus safensis and Bacillus velezensis strains. Antonie van Leeuwenhoek, v. 112, n. 4, p. 501-512.

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6.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, T. F. da; COELHO, M. R. R.; VOLLÚ, R. E.; GOULART, F. R. de V.; ALVIANO, D. S.; ALVIANO, C. S.; SELDIN, L. Bacterial community associated with the trunk latex of Hancornia speciosa Gomes (Apocynaceae) grown in the northeast of Brazil. Antonie van Leeuwenhoek, v. 99, p. 523-532, 2011.

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7.Imagem marcado/desmarcadoLACERDA, J. R. M.; MARQUES, J. M.; VOLLÚ, R. E.; GOULART, F. R. V.; ALVIANO, C. S.; COELHO, M. R. R. Influence of two antimicrobial substance-producing Bacillus strains in the microbial community present in the rhizosphere and root of weet potato (ipomoea batatas) In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA, 28., 2015, Florianópolis. Resumos. Florianópolis: Sociedade Brasileira de Microbiologia, 2015.

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8.Imagem marcado/desmarcadoFERREIRA, D. A. F. da; COTTA, S. R.; VOLLÚ, R. E.; JURELEVICIUS, D. A. de; MARQUES, J. M.; MARRIEL, I. E.; SELDIN, L. Endophytic microbial community in two transgenic maize genotypes and in their near-isogenic non-transgenic maize genotype. BMC Microbiology, v. 14, n. 332, p. 1-9, 2014.

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9.Imagem marcado/desmarcadoLACERDA, J. R. M. de; JOANA, M. M.; VOLLÚ, R. E.; SILVA, T. F. da; SOUZA, P. M. de; GOULART, F. R. de V.; ALVIANO, C. S.; COELHO, M. R. R.; SELDIN, L. Efeito da introdução de Bacillus sp. na comunidade microbiana da rizosfera e raiz de batata-doce (Ipomoea batatas) In: REUNIÃO LATINOAMERICANA DE RIZOBIOLOGIA, 27., 2016, Londrina. Fortalecendo as parcerias Sul-Sul: anais. Curitiba: SBCS-NEPAR, 2016. p. 210

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10.Imagem marcado/desmarcadoVOLLÚ, R. E.; COTTA, S. R.; JURELEVICIUS, D.; LEITE, D. C. de A.; PARENTE, C. E. T.; MALM, O.; MARTINS, T. C.; RESENDE, A. V. de; MARRIEL, I. E.; SELDIN, L. Response of the bacterial communities associated with maize rhizosphere to poultry litter as an organomineral fertilizer. Frontiers in Environmental Science, v. 6, article 118, 2018.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agrobiologia.
Data corrente:  18/10/2018
Data da última atualização:  14/11/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  MATEUS, J. R.; MARQUES, J. M.; DAL RIO, I.; VOLLÚ, R. E.; COELHO, M. R. R.; SELDIN, L. C.
Afiliação:  UFRJ; UFPA; UFRJ; UFRJ; MARCIA REED RODRIGUES COELHO, CNPAB; UFRJ.
Título:  Response of the microbial community associated with sweet potato (Ipomoea batatas) to Bacillus safensis and Bacillus velezensis strains.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Antonie van Leeuwenhoek, v. 112, n. 4, p. 501-512.
ISSN:  1572-9699
DOI:  https://doi.org/10.1007/s10482-018-1181-y
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Sweet potato is a subsistence crop cultivated worldwide. Although it is generally considered tolerant to different diseases, it is quite susceptible to the fungus Plenodomus destruens that causes foot-rot disease. Plant growth-promoting bacteria associated with sweet potato remain poorly studied, but some Bacillus strains may have potential as biological control agents. Here, we evaluate the persistence of two bacterial strains?Bacillus safensis T052-76 and Bacillus velezensis T149-19?in pot experiments and assess their impact on indigenous bacterial and fungal communities associated with sweet potato. Numbers of cells of both strains introduced into pots remained stable in the rhizosphere of sweet potato over the 180-day experiment. Denaturing gradient gel electrophoresis based on the rrs gene encoding bacterial 16S rRNA and the fungal ribosomal internal transcribed spacer region showed that bands corresponding to the introduced strains were not detected in plant endosphere. PERMANOVA and non-metric multidimensional scaling statistical analyses showed that: (1) strain T052-76 altered the structure of the indigenous bacterial community (rhizosphere and soil) more than strain T149-19; (2) T052-76 slightly altered the structure of the indigenous fungal community (rhizosphere and soil) and (3) strain T149-19 did not disturb the fungal community. Our results demonstrate the stability of both Bacillus strains in the sweet potato rhizosphere and, apart from the influence of B. saf... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Bacillus safensis; Bacillus velezensis; Microbial community.
Thesaurus NAL:  Sweet potatoes.
Categoria do assunto:  S Ciências Biológicas
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agrobiologia (CNPAB)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAB40905 - 1UPCAP - DD
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