Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 5
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoCAVALCANTE, A. C. R.; SILVA, R. G. da; CÂNDIDO, M. J. D.; ANGERER, J. P. Relationship between rainfall and annual forage biomass to build a forage-balance guarantee system in Brazilian semiarid. In: INTERNATIONAL GRASSLAND CONGRESS, 23., 2015, New Delhi. Sustainable use of grassland resources for forage production, biodiversity and environmental protection: Extended abstracts. Nova Delhi: ICAR-Indian Grassland and Fodder Research Institute, 2015. 3 f. Paper ID: 896

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.

Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
2.Imagem marcado/desmarcadoLEITE, E. R.; STUTH, J. W.; LYONS, R. K.; ANGERER, J. P. Using near infrared spectroscopy to monitor nutritional status of free-ranging goats. Sheep and Goat, Wool and Mohair, Texas, p. 35-40, Sept. 1992. PR-4934.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.

Visualizar detalhes do registroAcesso restrito ao objeto digitalImprime registro no formato completo
3.Imagem marcado/desmarcadoLEITE, E. R.; STUTH, J. W.; LYONS, R. K.; ANGERER, J. P.; McKOWN, C. D.; KAPES, E. D. Effects of brush level on diet quality and nutrients balance of free-ranging goats. In: STUTH, J.W. La Capita Research Urea: 192 consolidated progess report. College Station: Texas A & M University, 1992. p. 20-22.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
4.Imagem marcado/desmarcadoLEITE, E. R.; STUTH, J. W.; LYONS, R. K.; ANGERER, J. P.; McKOWN, C. D.; KAPES, E. D. NIRS equations for predicting diet quality of free-ranging goats. In: STUTH, J. W. (ed.). La Copita research area: 1992 consolidated progress report. Texas: Texas A & M University: Texas Agricultural Extension Service, 1993. p. 17-19.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
5.Imagem marcado/desmarcadoCÂNDIDO, M. J. D.; MARANHÃO, S. R.; ANGERER, J. P.; CAVALCANTE, A. C. R.; SILVA., V. J. da; SILVA, R. G. da. Stabilized Forage Guarantee System: defi ning a forage storage capacity to stabilize livestock production in vulnerable ecosystems. Revista Ciência Agronômica, v. 55, e20218317, 2024.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.

Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 5
Primeira ... 1 ... Última






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Instrumentação. Para informações adicionais entre em contato com cnpdia.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  27/10/2021
Data da última atualização:  20/06/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  LOBO, R. R.; CORREIA, B. S. B.; PEÑA-BERMÚDEZ, Y. A.; VINCENZI, R.; SILVA, C. M. da; PANOSSO, L. L.; COLNAGO, L. A.; CARDOSO, D. R.; BERNDT, A.; PINHEIRO, R. S. B.; BUENO, I. C. da S.; FACIOLA, A. P.
Afiliação:  LUIZ ALBERTO COLNAGO, CNPDIA; ALEXANDRE BERNDT, CPPSE.
Título:  Effects of dietary inclusion of yerba mate (Ilex paraguariensis) extract on lamb muscle metabolomics and physicochemical properties in meat.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Journal of Animal Science, v. 99, n. 9, 2021.
Páginas:  1-14
DOI:  https://doi.org/10.1093/jas/scab244
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This study aimed to evaluate the effect of dietary yerba mate (Ilex paraguariensis) extract (YME) on muscle metabolomics and physicochemical properties of lamb meat. Thirty-six uncastrated male lambs (90 old) were fed experimental diets, which treatments consisted of 0%, 1%, 2%, and 4% inclusion of YME. Animals were fed for 50 d before slaughter. Muscle and meat samples were collected for metabolomics and meat quality analysis, respectively. The experiment was carried out in a randomized block design and analyzed using orthogonal contrasts. There was a quadratic effect of YME inclusion in tenderness (P < 0.05) and a positive linear effect on meat lightness (P < 0.05). No qualitative changes (P > 0.05) on individual metabolites were observed; however, changes in the qualitative metabolic profile were observed, showing that animals fed 1% and 2% of YME have a greater concentration of desirable endogenous muscle antioxidants, with direct impact on metabolic pathways related to beta-alanine metabolism and glutathione metabolism. Therefore, YME dietary supplementation up to 2% of the diet to lambs had little to no effects on the majority of meat quality traits evaluated; moreover, 4% of YME, inclusion negatively affected feed intake and meat quality traits.
Palavras-Chave:  Instrumental meat quality; Natural additive; Tenderness.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPDIA17896 - 1UPCAP - DDPROCI.21/1432021/147
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional