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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio Ambiente. |
Data corrente: |
03/09/2012 |
Data da última atualização: |
20/12/2012 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
HASHIMOTO, J. C.; PASCHOAL, J. A. R.; QUEIROZ, S. C. do N. de; FERRACINI, V. L.; ASSALIN, M. R.; REYES, F. G. R. |
Afiliação: |
JULIANA CAMPOS HASHIMOTO, UNICAMP; JONAS AUGUSTO RIZZATO PASCHOAL, UNICAMP; SONIA CLAUDIA DO N DE QUEIROZ, CNPMA; VERA LUCIA FERRACINI, CNPMA; MARCIA REGINA ASSALIN, CNPMA; FELIX GUILLERMO REYES REYES, UNICAMP. |
Título: |
A simple method for the determination of malachite green and leucomalachite green residues in fish by a modified QuEChERS extraction and LC/MS/MS. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of AOAC International, Arlington, v. 95, n. 3, p. 913-922, 2012. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
A simple method using HPLC/MS/MS was developed and validated to determine residues of malachite green (MG) and leucomalachite green (LMG) in fish fillet. A modified QuEChERS (Quick, Easy, Cheap, Effective, Rugged, and Safe) technique was used to perform the sample preparation. The optimal extraction and cleanup conditions were established using an experimental design. The validation parameters obtained to determine both MG and LMG complied with the requirements established by regulatory agencies for the presence of such substances in fish, which establish that the method must attain, at least, a minimum required performance limit of 2 ng/g. The accuracy values ranged etween 95 and 107%, and the precision values were lower than 11.2%. The method was used in the analysis of tilapia samples (n = 20) commercialized in Campinas, SP, Brazil. None of the samples presented detectable levels of MG or LMG residues. |
Thesagro: |
Análise química; Cromatografia; Resíduo químico; Tilápia; Toxicologia de alimento. |
Thesaurus Nal: |
Chemical residues; Liquid chromatography; Mass spectrometry; Tilapia (Cichlidae). |
Categoria do assunto: |
H Saúde e Patologia |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Meio Ambiente (CNPMA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
Data corrente: |
04/06/2020 |
Data da última atualização: |
04/06/2020 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
VIDAL, C. B. M.; HOHENFELD, C. S.; DIAMANTINO, M. S. A. S.; OLIVEIRA, S. A. S. de. |
Afiliação: |
CRISTIANA BOMFIM MOREIRA VIDAL, UFRB; CAMILA SANTIAGO HOHENFELD, UEFS; MARIA SELMA ALVES SILVA DIAMANTINO; SAULO ALVES SANTOS DE OLIVEIRA, CNPMF. |
Título: |
Detecção da atividade enzimática extracelular de patógenos associados à podridão radicular de mandioca (Manihot esculenta Crantz). |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
In: JORNADA CIENTÍFICA EMBRAPA MANDIOCA E FRUTICULTURA, 13., 2019. Foco e valor : resumos. Cruz das Almas, BA: Embrapa Mandioca e Fruticultura,2019. 119 p. il. |
Idioma: |
Português |
Thesagro: |
Mandioca. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/213709/1/ANAIS-2019-Ainfo-54.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF) |
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