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Registros recuperados : 12 | |
1. | | BRABO, M. F.; VERAS, G. C.; PAIVA, R. S.; FUJIMOTO, R. Y. Aproveitamento Aquícola dos Grandes Reservatórios Brasileiros. BRABO, M. F.; VERAS, G. C.; PAIVA, R. S. FUJIMOTO, R. Y. Aproveitamento Aquícola dos Grandes Reservatórios Brasileiros. Revista Científica de Pesca, Aquicultura e Limnologia, São Paulo, v. 40, n. 1, p. 121-134, 2014. Disponível em: . Acesso em: 05 fev. 2014. Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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2. | | BRABO, M. F.; CAMPELO, D. A. V.; VERAS, G. C.; PAIVA, R. S.; FUJIMOTO, R. Y. A experiência de parques aquícolas no reservatório da Usina Hidrelétrica de Tucuruí, Amazônia, Brasil. Acta of Fisheries and Aquatic Resources, v. 1, n. 5, p. 52-58, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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3. | | BRABO, M. F.; FLEXA, C. E.; VERAS, G. C.; PAIVA, R. S.; FUJIMOTO, R. Y. Viabilidade econômica da piscicultura em tanques-rede no reservatório da usina hidrelétrica de Tucurí, Estado do Pará. Informações Econômicas, São Paulo, v. 43, n. 3, maio/jun. 2013. Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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4. | | FROTA, M. da; CARVALHO, G.; CARNEIRO, M. S.; LIMA NETO, A.; VERAS, G.; RIMÁ, F.; SILVA, F. da; COSTA, R. Avaliação do desempenho de produtos de cruzamentos entre Curraleiro Pé-duro e raças comerciais em sistemas silvipastoril e em pleno sol. In: SIMPÓSIO DE RECURSOS GENÉTICOS PARA A AMÉRICA LATINA E CARIBE, 10., 2015, Bento Gonçalves. Recursos genéticos no século 21: de Vavilov a Svalbard. Anais... [s.l.]: Sociedade Brasileira de Recursos Genéticos, 2015. Autoria: FROTA, M. [i.e. N. L.] da, MARCILIO [i.e. NILTON LOPES ] DA FROTA; CARVALHO, G. [i.e. M. C.], GERALDO [i.e. MAGELA CORTES] CARVALHO; LIMA NETO, A. [i.e. F.], ANISIO [i.e. FERREIRA] LIMA NETO. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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5. | | CORRÊA, C. B.; VERAS, G. C.; SILVA, G. P. S. da; BRABO, M. F.; SILVA, E. M. Performance, body composition, and physiological response of tambaqui fed diet with green tea extract. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 53, n. 5, p. 540-546, maio, 2018. Titulo em português: Desempenho, composição corporal e respostas fisiológicas de tambaqui alimentados com dietas com extrato de chá-verde. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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6. | | BRABO, M. F.; FERREIRA, L. de A.; VERAS, G. C.; CINTRA, I. H. A.; PAIVA, R. S.; FUJIMOTO, R. Y. Proposta de indicadores de sustentabilidade para parques aquícolas continentais: avaliação de um empreendimento na Amazônia. Revista Brasileira de Ciências Agrárias, Recife, v. 10, n. 2, p. 315-321, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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8. | | VERAS, G. C.; SALARO, A. L.; ZUANON, J. A. S.; CARNEIRO, A. P. S.; CAMPELO, D. A. V.; MURGAS, L. D. S. Growth performance and body composition of giant trahira fingerlings fed diets with different protein and energy levels. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 45, n. 9, p. 1021-1027, set. 2010 Título em português: Crescimento e composição corporal de alevinos de trairão alimentados com diferentes níveis de proteína e energia nas dietas. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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9. | | VERAS, G. M. C.; CAVALCANTE FILHO, M. F. C.; SOUSA, J. M.; NEVES, W. C.; SOUSA JÚNIOR, A.; CONDE JÚNIOR, A. M.; BESSA, L. C. Idade fetal estimada pelo crescimento ósseo, através de exames radiográficos, em caprinos (capra hircus) Sem Raça Definida. Revista Brasileira de Reprodução Animal, Belo Horizonte, v. 27, n. 3, p. 495-496, 2003. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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10. | | RAMOS, S. E.; CARVALHO A. F. S. de; CASTRO, T. F. D.; VASCONCELOS, A. C. N.; VERAS, G. C.; MOURÃO JÚNIOR, C. A.; MURGAS, L. D. S. Cannibalism, growth performance, and body composition of giant trahira juveniles under different photoperiods. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 53, n. 6, p. 664-672, June, 2018. Título em português: Canibalismo, desempenho de crescimento e composição corporal de juvenis de trairão em diferentes fotoperíodos. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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12. | | CARVALHO, G. M. C.; LIMA NETO, A. F.; FROTA, M. N. L. da; SOUSA, V. R. de; CARNEIRO, M. S. de S.; VÉRAS, G. M. C.; COSTA, R. N. M.; AZEVEDO, D. M. M. R. O uso de bovinos Curraleiro Pé-duro em cruzamentos para produção de carne de boa qualidade no trópico quente - Fase 1. In: CONGRESSO NORDESTINO DE PRODUÇÃO ANIMAL, 10., 2015, Teresina. [Anais...]. Teresina: Sociedade Nordestina de Produção Animal, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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Registros recuperados : 12 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
15/08/2018 |
Data da última atualização: |
25/02/2019 |
Autoria: |
CORRÊA, C. B.; VERAS, G. C.; SILVA, G. P. S. da; BRABO, M. F.; SILVA, E. M. |
Afiliação: |
Carline Barroso Corrêa, Universidade Federal do Pará - UFPA/Instituto de Estudos Costeiros/Faculdade de Engenharia de Pesca; Galileu Crovatto Veras, Universidade Federal do Pará - UFPA/Instituto de Estudos Costeiros/Faculdade de Engenharia de Pesca; Giselle Paula Silva da Silva, Universidade Federal do Pará - UFPA/Instituto de Estudos Costeiros/Faculdade de Engenharia de Pesca; Marcos Ferreira Brabo, Universidade Federal do Pará - UFPA/Instituto de Estudos Costeiros/Faculdade de Engenharia de Pesca; Evaldo Martins Silva, Universidade Federal do Pará - UFPA/Instituto de Estudos Costeiros/Faculdade de Engenharia de Pesca. |
Título: |
Performance, body composition, and physiological response of tambaqui fed diet with green tea extract. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 53, n. 5, p. 540-546, maio, 2018. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Titulo em português: Desempenho, composição corporal e respostas fisiológicas de tambaqui alimentados com dietas com extrato de chá-verde. |
Conteúdo: |
The objective of this work was to evaluate the performance, body composition, and physiological state of tambaqui (Colossoma macropomum) fingerlings fed diets containing different levels of green tea (Camellia sinensis) extract (GTE). A completely randomized design was used with five treatments, different levels of GTE (0.00, 0.05, 0.30, 0.55, and 0.80 g kg-1) and three replicates. The diets were offered to fingerlings twice a day, for 90 days. The increase of dietary GTE levels promoted a positive quadratic effect on body lipids, hepatic lipids, retention of body lipids, glucose, and total triglycerides, and the minimum values of these variables were estimated with 0.61, 0.54, 0.73, 0.60, and 0.30g kg-1 GTE in the diet, respectively. There was a negative quadratic effect of the extract on body protein and hemoglobin with the increased GTE dietary level, and the maximum values of these variables were estimated with 0.59 and 0.46 g kg-1 GTE dietary level, respectively. Total cholesterol levels showed a linear reduction with increased GTE dietary level. The inclusion of GTE in the diet, although not affecting performance, decreases body and hepatic fat; reduces the levels of total cholesterol, triglycerides, and glucose; and promotes the increase of body protein of tambaqui fingerlings, improving fish health conditions, during cultivation, and the quality of the final product. |
Palavras-Chave: |
Extrato de planta; Lipid reduction; Redução de lipídeo. |
Thesagro: |
Colossoma Macropomum; Fitoterapia; Flavonóide. |
Thesaurus NAL: |
Camellia sinensis; Flavonoids; Phytotherapy; Plant extracts. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/181466/1/Performance-body-composition-and-physiological.pdf
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Marc: |
LEADER 02433naa a2200301 a 4500 001 2094139 005 2019-02-25 008 2018 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aCORRÊA, C. B. 245 $aPerformance, body composition, and physiological response of tambaqui fed diet with green tea extract.$h[electronic resource] 260 $c2018 500 $aTitulo em português: Desempenho, composição corporal e respostas fisiológicas de tambaqui alimentados com dietas com extrato de chá-verde. 520 $aThe objective of this work was to evaluate the performance, body composition, and physiological state of tambaqui (Colossoma macropomum) fingerlings fed diets containing different levels of green tea (Camellia sinensis) extract (GTE). A completely randomized design was used with five treatments, different levels of GTE (0.00, 0.05, 0.30, 0.55, and 0.80 g kg-1) and three replicates. The diets were offered to fingerlings twice a day, for 90 days. The increase of dietary GTE levels promoted a positive quadratic effect on body lipids, hepatic lipids, retention of body lipids, glucose, and total triglycerides, and the minimum values of these variables were estimated with 0.61, 0.54, 0.73, 0.60, and 0.30g kg-1 GTE in the diet, respectively. There was a negative quadratic effect of the extract on body protein and hemoglobin with the increased GTE dietary level, and the maximum values of these variables were estimated with 0.59 and 0.46 g kg-1 GTE dietary level, respectively. Total cholesterol levels showed a linear reduction with increased GTE dietary level. The inclusion of GTE in the diet, although not affecting performance, decreases body and hepatic fat; reduces the levels of total cholesterol, triglycerides, and glucose; and promotes the increase of body protein of tambaqui fingerlings, improving fish health conditions, during cultivation, and the quality of the final product. 650 $aCamellia sinensis 650 $aFlavonoids 650 $aPhytotherapy 650 $aPlant extracts 650 $aColossoma Macropomum 650 $aFitoterapia 650 $aFlavonóide 653 $aExtrato de planta 653 $aLipid reduction 653 $aRedução de lipídeo 700 1 $aVERAS, G. C. 700 1 $aSILVA, G. P. S. da 700 1 $aBRABO, M. F. 700 1 $aSILVA, E. M. 773 $tPesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF$gv. 53, n. 5, p. 540-546, maio, 2018.
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Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
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