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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Corte.
Data corrente:  22/11/2017
Data da última atualização:  27/11/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  AGUSTINHO, D. M.; NOGUEIRA, S. F.; GREGO, C. R.; SILVA, G. B. S. da; ALMEIDA, R. G. de; MACEDO, M. C. M.
Afiliação:  DANILO MIGUEL AGUSTINHO, BOLSISTA CNPM; SANDRA FURLAN NOGUEIRA, CNPM; CELIA REGINA GREGO, CNPM; GUSTAVO BAYMA SIQUEIRA DA SILVA, CNPM; ROBERTO GIOLO DE ALMEIDA, CNPGC; MANUEL CLAUDIO MOTTA MACEDO, CNPGC.
Título:  Discriminação de sistemas de produção da pecuária por meio de séries temporais de EVI.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE SENSORIAMENTO REMOTO, 18., 2017, Santos. Anais... Santos: Inpe, 2017.
Páginas:  p. 6936-6942.
Idioma:  Português
Conteúdo:  The aim of this study was to evaluate the Enhanced Vegetation Index (EVI) variation between crop-livestock integration (iLP) and extensive (EXT) systems, as well as between crop-forest-livestock integration systems (iLPF) with 14 and 22 m of trees spacing. For EVI values extraction from each production system, 33 images were used between April 2013 and October 2016, 24 in dry periods, between April and September, and 9 in rainy periods, between October and March. For iLP x EXT, in the rainy periods a difference between 8 of the 9 evaluated dates (88.9%) was observed. In 7 of these 8 dates, the iLP presented higher EVI values than the EXT (87.5%). In the dry periods, the difference occurred in 18 of the 24 dates (75%). In 10 of the 18 dates, the iLP presented mean values of EVI greater than the EXT (55.6%). For ILP14 x iLPF22, rainfall periods differed in 7 of the 9 dates (77.8%). Of the 7 dates, in 4 of them, the iLPF14 had EVI values higher than the iLPF22 (57.1%). In dry periods, the difference occurred in 22 of the 24 dates (91.6%). Of the 22 dates, in 19 of them, the iLPF14 had EVI values higher than the iLPF22 (86.4%). In the whole period, discrimination between the iLP x EXT and iLPF14 x iLPF22 systems was observed in 78.8% and 87.9% of the analyzed dates, respectively.
Palavras-Chave:  Índice de vegetação; Séries temporais; Sistemas integrados de pecuária.
Thesagro:  Sensoriamento Remoto.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Corte (CNPGC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGC16957 - 1UPCPC - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  24/05/2016
Data da última atualização:  06/09/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  BONFIM, J. M.; MARTINS, T. P.; EGITO, A. S. do; SOARES, M. B.; VASCONCELOS, A. M.
Afiliação:  Joice Melo Bonfim, Universidade Estadual Vale do Acaraú (UVA) - Sobral, CE, Brasil; Thays Paulina Martins, Pós-graduação - UVA - Sobral, CE, Brasil; ANTONIO SILVIO DO EGITO, CNPC; Manoel Barbosa Soares, Pós-graduação - Instituto de Química, UFG, Goiânia, GO, Brasil; Angela Maria Vasconcelos, UVA - Sobral, CE, Brasil.
Título:  Composição bromatológica do soro de leite bovino proveniente do processo de fabricação do queijo Mozarela.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO NORDESTINO DE PRODUÇÃO ANIMAL, 10., 2015, Teresina. [Anais...]. Teresina: Sociedade Nordestina de Produção Animal, 2015. 3 f.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Resumo: Objetivou-se avaliar a composição bromatológica do soro de leite bovino derivado da fabricação do queijo mozarela. Foram coletadas três amostras de 500 mL diretamente do tanque de uma fábrica de beneficiamento de queijo tipo mozarela na cidade de Damolândia em Goiás. Foram realizadas análises de matéria seca, umidade, matéria orgânica, cinzas e proteína bruta. O resultado para proteína bruta foi baixo, porém o tipo processamento usado na produção do queijo pode ter influenciado nesse resultado. [Chemical composition of bovine whey derived of processing of mozzarella cheese]. Abstract: The aim of experiment was to evaluate the Chemical composition of bovine whey derived of processing of mozzarella cheese. Three samples of 500 mL were collected in tank of a factory's processing of mozzarella cheese localized on Damolândia city, Goias. The analisys dry matter, moisture, organic matter, ash and crude protein were realized. Low results of crude protein was observed, however the kind of processing of cheese can influenced in this result.
Palavras-Chave:  Cheese; Milk products; Processing.
Thesagro:  Bovino; Mozarela; Processamento; Queijo; Soro de leite; Subproduto.
Thesaurus NAL:  Byproducts.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/143324/1/CNPC-2015-Composicao-bromatologica.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPC31083 - 1UPCAA - DD
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