Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  08/01/2014
Data da última atualização:  17/01/2019
Tipo da produção científica:  Folder/Folheto/Cartilha
Título:  Projeto uvas-passas brasileiras: matéria-prima e processamento.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2013.
Descrição Física:  1 folder.
Idioma:  Português
Notas:  Responsabilidade técnica: Félix Emílio Prado Cornejo, Reginaldo Teodoro de Souza, Patrícia Ritschel, João Dimas Garcia Maia, Regina Isabel Nogueira, Daniela D. de Grandi Castro Freitas, Alexandre Hoffmann, José Fernando da Silva Protas e mauro Celso Zanus.
Palavras-Chave:  Avaliação sensorial; Matéria-prima; Secagem de uva.
Thesagro:  Análise organoléptica; Passa; Pesquisa; Processamento; Uva; Viticultura.
Categoria do assunto:  --
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/140366/1/projeto-uvas-passas-brasileiras.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/97777/1/FD-0036.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPUV14797 - 1UMTFD - PPFD00129CNPUVFD00129
CNPUV14797 - 2UMTFD - DDFD00129FD00129
CTAA12078 - 1UPCFD - PPFD 00362013.00002
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Arroz e Feijão. Para informações adicionais entre em contato com cnpaf.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  16/11/2010
Data da última atualização:  10/12/2010
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  ZEID, M.; YU, J. K.; GOLDOWITZ, I.; DENTON, M. E.; COSTICH, D. E.; JAYASURIYA, C. T.; SAHA, M.; ELSHIRE, R.; BENSCHER, D.; BRESEGHELLO, F.; MUNKVOLD, J.; VARSHNEY, R. K.; BELAY, G.; SORRELLS, M. E.
Afiliação:  M. ZEID, CORNELL UNIVERSITY; J. K. YU, CORNELL UNIVERSITY; I. GOLDOWITZ, CORNELL UNIVERSITY; M. E. DENTON, CORNELL UNIVERSITY; DENISE E. COSTICH, CORNELL UNIVERSITY; C. T. JAYASURIYA, CORNELL UNIVERSITY; M. SAHA, THE SAMUEL ROBERTS NOBLE FOUNDATION; R. ELSHIRE, CORNELL UNIVERSITY; D. BENSCHER, CORNELL UNIVERSITY; FLAVIO BRESEGHELLO, CNPAF; J. MUNKVOLD, BOYCE THOMPSON INSTITUTE; R. K. VARSHNEY, ICRISAT; G. BELAY, ETHIOPIAN INSTITUTE OF AGRICULTURAL RESEARCH; M. E. SORRELLS, CORNELL UNIVERSITY.
Título:  Cross-amplification of EST-derived markers among 16 grass species.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  Field Crops Research, Amsterdam, v. 118, n. 1, p. 28-35, Jul. 2010.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The availability of a large number of expressed sequence tags (ESTs) has facilitated the development of molecular markers in members of the grass family. As these markers are derived from coding sequences, cross-species amplification and transferability is higher than for markers designed from genomic DNA sequences. In this study, 919 EST-based primers developed from seven grass species were assessed for their amplification across a diverse panel of 16 grass species including cereal, turf and forage crops. Out of the 919 primers tested, 89 successfully amplified DNA from one or more species and 340 primers generated PCR amplicons from at least half of the species in the panel. Only 5.2% of the primers tested produced clear amplicons in all 16 species. The majority of the primers (66.9%) were developed from tall fescue and rice and these two species showed amplification rate of 41.6% and 19.0% across the panel, respectively. The highest amplification rate was found for conserved-intron scanning primers (CISP) developed from pearl millet (91%) and sorghum (75%) EST sequences that aligned to rice sequences. The primers with successful amplification identified in this study showed promise in other grass species as demonstrated in differentiating a set of 13 clones of reed canary grass, a species for which very little genomic research has been done. Sequences from the amplified PCR fragments indicated the potential for the transferable CISP markers for comparative mapping purpose... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  CISP; EST-SSR.
Thesagro:  Genética molecular; Gramínea; Marcador molecular.
Thesaurus NAL:  Poaceae; Sequence homology.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAF30237 - 1UPCAP - PP2010.0462010.046
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional