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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Ocidental.
Data corrente:  05/05/2021
Data da última atualização:  02/12/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  FARIAS, C. F. S.; BRANDÃO, F. R.; SEBASTIÃO, F. de A.; SOUZA, D. C. de M.; MONTEIRO, P. C.; MAJOLO, C.; CHAGAS, E. C.
Afiliação:  CAIO FRANCISCO SANTANA FARIAS, Uninorte Laureate International Universities; FRANMIR RODRIGUES BRANDÃO, Post-Graduate Program of Tropical Fisheries Science, UFAM; FERNANDA DE ALEXANDRE SEBASTIÃO; DAMY CAROLINE DE MELO SOUZA, Post-Graduate Program in Basic and Applied Immunology, UFAM; PATRÍCIA CASTRO MONTEIRO, Post-Graduate Program of Tropical Fisheries Science, UFAM; CLAUDIA MAJOLO, CPAA; EDSANDRA CAMPOS CHAGAS, CPAA.
Título:  Albendazole and praziquantel for the control of Neoechinorhynchus buttnerae in tambaqui (Colossoma macropomum).
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Aquaculture International, v. 29, p. 1495-1505, 2021.
DOI:  https://doi.org/10.1007/s10499-021-00687-5
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The increase in the production and commercialization of aquatic organisms in Brazil is partly due to the growth of native species such as tambaqui. The intensification of fish farming systems has led to an increased occurrence of parasitic diseases, and this has become a serious issue, especially in fish farms in northern Brazil. The present study evaluated the use of albendazole and praziquantel in the control of Neoechinorhynchus buttnerae in tambaqui, in two separate trials.
Palavras-Chave:  Acanthocephalan; Fish farming.
Thesagro:  Colossoma Macropomum; Tambaqui.
Thesaurus Nal:  Hematology; Parasites.
Categoria do assunto:  --
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Registro original:  Embrapa Amazônia Ocidental (CPAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAA38505 - 1UPCAP - PP
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  05/07/2012
Data da última atualização:  20/10/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  TONIETTO, J.; SOTÉS RUIZ, V.; MONTES, C.; MARTÍN ULIARTE, E.; ANTELO BRUNO, L.; CLÍMACO, P.; PÉREZ ACEVEDO, Y.; VALENZUELA-SOLANO, C.; HATTA SAKODA, B.; CARBONNEAU, A.
Afiliação:  JORGE TONIETTO, CNPUV; Vicente SOTÉS RUIZ, UPM - Universidad Politécnica de Madrid, Spain; Carlo MONTES, CEAZA - Centro de Estudios Avanzados en Zonas Áridas, Chile; Ernesto MARTÍN ULIARTE, INTA - EEA Mendoza, Argentina; Luis ANTELO BRUNO, PFCUVS-FAUTAPO, Desarrollo de Mercados, Bolivia; Pedro CLÍMACO, Instituto Nacional de Recursos Biológicos, I.P., INIA - Dois Portos, Portugal; Yenia PÉREZ ACEVEDO, Instituto de Investigaciones en Fruticultura Tropical, Cuba; César VALENZUELA-SOLANO, Instituto Nacional de Investigaciones Forestales, Agrícolas y Pecuarias – INIFAP, México; Beatriz HATTA SAKODA, Universidad Nacional Agraria La Molina, Peru; Alain CARBONNEAU, AGRO Montpellier, France.
Título:  Climatic groups in Ibero-America viticulture compared to worldwide wine producer regions.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  In: CONGRES DES TERROIRS VITIVINICOLES, 9., 2012, Bourgogne/Champagne. [Annales...] [S.l.: s.n.], 2012.
Descrição Física:  1 pendrive.
Idioma:  Português
Conteúdo:  The wine production is an important activity in many Ibero-American countries. The wine producer regions of these countries configure a large use of different climate types and viticultural climates. In a vitivinicultural zoning project of CYTED (Ibero-American Program for Science, Technology and Development), a viticultural climatic characterization was done in this macro viticultural region. The project have assembled a climatic database that characterizes the viticultural regions, including relevant variables for viticulture: air temperature (mean, maximum, and minimum), precipitation, relative humidity, solar radiation, number of sunshine hours, wind speed, and evapotranspiration. Using indices of the Geoviticulture MCC System (HI, CI and DI), more than 70 viticultural regions in different countries (Argentina, Bolivia, Brazil, Chile, Cuba, Spain, Mexico, Peru, Portugal and Uruguay) were characterized according to its viticultural climatic. The results, which will be integrated to the worldwide database of the MCC System, showed that the Ibero-American viticulture is placed in a wide range of climatic groups of the wine producing regions around the world. This article presents the climatic groups found in Ibero-America, identifying also some new climatic groups not yet found in other regions of the world. This work also identifies some climatic groups not found in Ibero-America viticulture. The research has also highlighted viticultural areas characterized by climates wi... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Iberoamérica; Produção mundial.
Thesagro:  Clima; Mercado; Producao; Uva; Vinho; Viticultura.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/61777/1/03-TONIETTO.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPUV13971 - 1UPCAA - DDOnline
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