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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  14/10/2015
Data da última atualização:  03/02/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  BORTOLOTTO, R. P.; AMADO, T. J. C.; NORA, D. D.; KELLER, C.; ROBERTI, D.; FIORIN, J. E.; REICHARDT, K.; ZAMBERLAN, J. F.; PASINI, M. P. B.; NICOLOSO, R. da S.
Afiliação:  RAFAEL PIVOTTO BORTOLOTTO, UFSM; TELMO JORGE CARNEIRO AMADO, UFSM; DOUGLAS DALLA NORA, UFSM; CRISTIANO KELLER, UFSM; DEBORA ROBERTI, UFSM; JACKSON ERNANI FIORIN, UNICRUZ; KLAUS REICHARDT, USP; JOãO FERNANDO ZAMBERLAN, UNICRUZ; MAURICIO PAULO BATISTELLA PASIN, UFSM; RODRIGO DA SILVEIRA NICOLOSO, CNPSA.
Título:  Soil carbon dioxide flux in a no-tillage winter system.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  African Journal of Agricultural Research, v. 10, n. 6, p. 450-457, 2015.
DOI:  10.5897/AJAR2014.9399
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Soil carbon dioxide flux is a complex process which depends on variations of different factors related to climate and soil. The objective of this study was identifying the abiotic factors that most contributed to this flux during different phonologic stages of the sequence black oat-vetch, cultivated under the no tillage system, in the winter, and find out the most important factors. Soil carbon fluxes were measured every 15 min with a LI-COR ?long-term? (stationary) chamber, installed on the no tillage site of the rotation: soybean/black oat/soybean/black oat + vetch/corn/turnip/wheat. The factor that mostly influenced soil carbon fluxes was soil temperature, explaining 57% of the flux variation during the cycles of the crops and 80% from tillering to the begin of the elongation stage of the black oat. The phonologic stages of the black oat in the consortium black oat + vetch that mostly contributed to the carbon soil flux were from the begin of the tillering to the begin of the elongation, and from the elongation to massive grain of the black oat.
Thesagro:  Avena Strigosa; Dióxido de carbono; Efeito estufa; Plantio direto; Solo; Vicia Sativa.
Thesaurus Nal:  Greenhouse effect; No-tillage; Soil; Soil conservation.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSA20278 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Meio-Norte.
Data corrente:  09/01/2019
Data da última atualização:  16/05/2022
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  LIMA, D. A.; BEZERRA, M. E. O.; SILVA, J. H. O.; FEITOZA, L. de L.; LIMA, P. S. da C.; VALENTE, S. E. dos S.
Afiliação:  DAVI ALVARENGA LIMA, UFPI; MARCOS EMANUEL OLIVEIRA BEZERRA, UFPI; JARBSON HENRIQUE OLIVEIRA SILVA, UFPI; LIDIANE DE LIMA FEITOZA, UFPI; PAULO SARMANHO DA COSTA LIMA, CPAMN; SERGIO EMILIO DOS SANTOS VALENTE, UFPI.
Título:  Desenvolvimento de um novo protocolo de extração de DNA em Barbatimão.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Revista RG News, v. 4, n. 3, p. 278, 2018.
Idioma:  Português
Notas:  Edição especial dos Anais do V Congresso Brasileiro de Recursos Genéticos, Fortaleza, nov. 2018.
Thesagro:  DNA; Marcador Molecular.
Thesaurus NAL:  Stryphnodendron.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/190134/1/CBRG2018-P278.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio-Norte (CPAMN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAMN32508 - 1UPCRA - DD
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