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Registros recuperados : 108 | |
3. | | ROCHA, G. C.; PALMA, M. N. N.; DETMANN, E.; VALADARES FILHO, S. de C. Evaluation of acid digestion techniques to estimate chromium contents in cattle feces. PESQUISA AGROPECUÁRIA BRASILEIRA, Brasília, DF, v. 50, n. 1, p. 92-95, jan., 2015. Notas Científicas.
Título em português: Avaliação de técnicas de digestão ácida para estimar teores de cromo em fezes de bovinos. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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5. | | URIBE-VELASQUEZ, L. F.; TORRES, C. A. A.; VALADARES FILHO, S. de C.; CECON, P. R. Concentrações séricas de progesterona e metabólitos lipídicos em cabras mestiças alimentadas com dietas hiperlipícas durante o ciclo estral. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 32, n. 7, p. 753-758, jul. 1997. Título em inglês: Serum concentrations of progesterone and lipidics metabolites of crossbred goats fed with hiperlipidics diets during estrous cycle. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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13. | | PORTO, M. O.; PAULINO, M. F.; VALADARES FILHO, S. de C.; DETMANN, E.; CAVALI, J.; SALES, M. F. L. Exigência energética para tourinhos mestiços Nelore/Holandês, em pasto de Brachiaria decumbens Stapf. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 49., 2012, Brasília. A produção animal no mundo em transformação: anais. Brasília, DF: SBZ, 2012. 3 p. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Acre. |
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14. | | PORTO, M. O.; PAULINO, M. F.; VALADARES FILHO, S. de C.; DETMANN, E.; CAVALI, J.; SALES, M. F. L. Exigência proteica para tourinhos mestiços Nelore/Holandês, em pasto de Brachiaria decumbens. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 49., 2012, Brasília. A produção animal no mundo em transformação: anais. Brasília, DF: SBZ, 2012. 3 p. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Acre. |
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15. | | SALES, M. F. L.; PORTO, M. O.; PAULINO, M. F.; VALADARES FILHO, S. de C.; DETMANN, E.; CAVALI, J. Exigências de macrominerais para mantença e ganho de peso, para tourinhos mestiços suplementados sob pastejo. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 49., 2012, Brasília. A produção animal no mundo em transformação: anais. Brasília, DF: SBZ, 2012. 3 p. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Acre. |
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16. | | LIZIEIRE, R. S.; SILVA, J. F. C. da; LEAO, M. I.; VALADARES FILHO, S. de C.; CAMPOS, O. F. de. Niveis crescentes de proteina degradada no rumen de cabras. 1.Efeitos sobre consumo, digestibilidade aparente e balanco de nitrogenio. Revista da Sociedade Brasileira de Zootecnia, Vicosa, v.19, n.6, p.552-561, nov./dez.1991. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Gado de Leite. |
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17. | | LIZIEIRE, R. S.; SILVA, J. F. da; LEAO, M. I.; VALADARES FILHO, S. de C.; CAMPOS, O. F. de. Niveis crescentes de proteina degradada no rumen de cabras. 2.Efeitos sobre alguns parametros da fermentacao ruminal. Revista da Sociedade Brasileira de Zootecnia, Vicosa, v.19, n.6, p.562-569, nov./dez.1990. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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18. | | LIZIEIRE, R. S.; SILVA, J. F. da; LEAO, M. I.; VALADARES FILHO, S. de C.; CAMPOS, O. F. de. Niveis crescentes de proteina degradada no rumen de cabras. 2.Efeitos sobre alguns parametros da fermentacao ruminal. Revista da Sociedade Brasileira de Zootecnia, Vicosa, v.19, n.6, p.562-569, nov./dez.1990. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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19. | | CASTILLO, A. M.; VALADARES FILHO, S. de C.; SILVA, J. F. C.; LEAO, M. I.; CASTRO, A. C. G. Degradabilidade ruminal da materia seca e da proteina bruta de alimentos, utilizando-se a tecnica dos sacos de nailon, em vacas gestantes alimentadas com feno (80%) e concentrados (20%). Revista Brasileira de Zootecnia, v.22, n.1, p.89-98, 1993. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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20. | | CABRAL, L. da S.; VALADARES FILHO, S. de C.; ZERVOUDAKIS, J. T.; SOUZA, A. L. de; DETMANN, E. Degradabilidade in situ da matéria seca, da proteína bruta e da fibra de alguns alimentos. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 40, n. 8, p. 777-781, ago. 2005 Título em inglês: In situ degradability of dry matter, crude protein and fiber of some feeds. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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Registros recuperados : 108 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite. |
Data corrente: |
05/02/2013 |
Data da última atualização: |
23/01/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
AZEVÊDO, J. A. G.; VALADARES FILHO, S. DE C.; DETMANN, E.; PINA, D. DOS S.; PAULINO, M. F.; VALADARES, R. F. D.; PEREIRA, L. G. R.; LIMA, J. C. M. |
Afiliação: |
JOSÉ AUGUSTO GOMES AZEVÊDO, UESC; SEBASTIÃO DE CAMPOS VALADARES FILHO, UFV; EDENIO DETMANN, UFV; DOUGLAS DOS SANTOS PINA, UFMT; MÁRIO FONSECA PAULINO, UFV; RILENE FERREIRA DINIZ VALADARES, UFV; LUIZ GUSTAVO RIBEIRO PEREIRA, CNPGL; JÉSSIKA CAROLINA MOUTINHO LIMA, UFV. |
Título: |
In situ and in vitro degradation kinetics and prediction of the digestible neutral detergent fiber of agricultural and agro-industrial byproducts |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
Revista Brasileira de Zootecnia, v. 41, n. 8, p. 1890-1898, 2012. |
DOI: |
https://doi.org/10.1590/S1516-35982012000800013 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The objective of this study was to evaluate the in situ and in vitro degradation kinetics and to predict the digestible neutral detergent fiber (dNDF) from the incubation times; in situ and in vitro degradation kinetic parameters; and equations fitted for agricultural and agro-industrial byproducts. Byproducts from pineapple, cocoa, palm kernel, corn gluten meal, common bean, sunflower, guava, cassava bark, cassava stems, cassava foliage, papaya, mango, passion fruit and turnips were evaluated. There were differences between the byproducts as for the potentially neutral detergent fiber (NDF) fraction and the in situ NDF degradation rate in the final volume of the gases generated by fibrous carbohydrates (FC), for the lag time and for the in vitro fractional degradation rate of the FC. There was equivalence between the dNDF values predicted in situ and those observed in vivo; however, there was low precision of estimates. The degradability in the in vitro incubation times of 30 and 48 hours presented equivalence with the values observed, but also did not present precision in the estimates. The equations fitted without lignin were not precise and accurate to estimate the dNDF of agricultural and agro-industrial byproducts. The equation with lignin and with the digestion rate obtained by the in vitro method presented more precise estimates. Byproducts from common bean, cassava bark and papaya presented greater NDF availability, whereas those of guava had the lowest NDF availability. The digestible NDF fraction was best predicted with the in situ incubation time of 72 hours. The equation fitted utilizing in vitro or in situ digestion rates enables the prediction of the NDF availability of agricultural and agroindustrial byproducts. MenosThe objective of this study was to evaluate the in situ and in vitro degradation kinetics and to predict the digestible neutral detergent fiber (dNDF) from the incubation times; in situ and in vitro degradation kinetic parameters; and equations fitted for agricultural and agro-industrial byproducts. Byproducts from pineapple, cocoa, palm kernel, corn gluten meal, common bean, sunflower, guava, cassava bark, cassava stems, cassava foliage, papaya, mango, passion fruit and turnips were evaluated. There were differences between the byproducts as for the potentially neutral detergent fiber (NDF) fraction and the in situ NDF degradation rate in the final volume of the gases generated by fibrous carbohydrates (FC), for the lag time and for the in vitro fractional degradation rate of the FC. There was equivalence between the dNDF values predicted in situ and those observed in vivo; however, there was low precision of estimates. The degradability in the in vitro incubation times of 30 and 48 hours presented equivalence with the values observed, but also did not present precision in the estimates. The equations fitted without lignin were not precise and accurate to estimate the dNDF of agricultural and agro-industrial byproducts. The equation with lignin and with the digestion rate obtained by the in vitro method presented more precise estimates. Byproducts from common bean, cassava bark and papaya presented greater NDF availability, whereas those of guava had the lowest NDF availabi... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
Carboidratos fibrosos; Degradação de rúmen; Produção de gás; Resíduos. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/948362/1/In-situ-and-in-vitro-degradation-kinetics-and-prediction-of-the-digestible-neutral.pdf
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Marc: |
LEADER 02660naa a2200265 a 4500 001 1948362 005 2023-01-23 008 2012 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1590/S1516-35982012000800013$2DOI 100 1 $aAZEVÊDO, J. A. G. 245 $aIn situ and in vitro degradation kinetics and prediction of the digestible neutral detergent fiber of agricultural and agro-industrial byproducts$h[electronic resource] 260 $c2012 520 $aThe objective of this study was to evaluate the in situ and in vitro degradation kinetics and to predict the digestible neutral detergent fiber (dNDF) from the incubation times; in situ and in vitro degradation kinetic parameters; and equations fitted for agricultural and agro-industrial byproducts. Byproducts from pineapple, cocoa, palm kernel, corn gluten meal, common bean, sunflower, guava, cassava bark, cassava stems, cassava foliage, papaya, mango, passion fruit and turnips were evaluated. There were differences between the byproducts as for the potentially neutral detergent fiber (NDF) fraction and the in situ NDF degradation rate in the final volume of the gases generated by fibrous carbohydrates (FC), for the lag time and for the in vitro fractional degradation rate of the FC. There was equivalence between the dNDF values predicted in situ and those observed in vivo; however, there was low precision of estimates. The degradability in the in vitro incubation times of 30 and 48 hours presented equivalence with the values observed, but also did not present precision in the estimates. The equations fitted without lignin were not precise and accurate to estimate the dNDF of agricultural and agro-industrial byproducts. The equation with lignin and with the digestion rate obtained by the in vitro method presented more precise estimates. Byproducts from common bean, cassava bark and papaya presented greater NDF availability, whereas those of guava had the lowest NDF availability. The digestible NDF fraction was best predicted with the in situ incubation time of 72 hours. The equation fitted utilizing in vitro or in situ digestion rates enables the prediction of the NDF availability of agricultural and agroindustrial byproducts. 653 $aCarboidratos fibrosos 653 $aDegradação de rúmen 653 $aProdução de gás 653 $aResíduos 700 1 $aVALADARES FILHO, S. DE C. 700 1 $aDETMANN, E. 700 1 $aPINA, D. DOS S. 700 1 $aPAULINO, M. F. 700 1 $aVALADARES, R. F. D. 700 1 $aPEREIRA, L. G. R. 700 1 $aLIMA, J. C. M. 773 $tRevista Brasileira de Zootecnia$gv. 41, n. 8, p. 1890-1898, 2012.
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