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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Algodão. |
Data corrente: |
11/01/2012 |
Data da última atualização: |
11/01/2012 |
Autoria: |
ARANTES, J. G. Z. de; OLIVEIRA JUNIOR, R. S. de; CONSTANTIN, J.; BLAINSKI, E.; RAIMONDI, M. A.; BIFFE, D. F.; FRANCHINI, L. H. M.; SANTOS, G.; ALONSO, D. G. |
Afiliação: |
JOÃO GUILHERME ZANETTI DE ARANTES; RUBEM SILVERIO DE OLIVEIRA JUNIOR; JAMIL CONSTANTIN; EDER BLAINSKI; MICHEL ALEX RAIMONDI; DENIS FERNANDO BIFFE; LUIZ HENRIQUE MORAIS FRANCHINI; GIZELLY SANTOS; DIEGO GONÇALVES ALONSO. |
Título: |
Seletividade de herbicidas aplicados em pré-emergência em algodão, variedade Delta opal, cultivado no norte do Paraná. |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
CONGRESSO BRASILEIRO DE ALGODÃO, 8.; COTTON EXPO, 1., 2011, São Paulo. Evolução da cadeia para construção de um setor forte: Anais. Campina Grande, PB: Embrapa Algodão, 2011. |
Páginas: |
p.1156-1161 |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
MISTURA EM TANQUE; PRÉ-EMERGENTE. |
Thesagro: |
Algodão; Gossypium Hirsutum. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/52062/1/FIT-015Poster.245.pdf
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Marc: |
LEADER 00926naa a2200265 a 4500 001 1912397 005 2012-01-11 008 2011 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aARANTES, J. G. Z. de 245 $aSeletividade de herbicidas aplicados em pré-emergência em algodão, variedade Delta opal, cultivado no norte do Paraná. 260 $c2011 300 $ap.1156-1161 650 $aAlgodão 650 $aGossypium Hirsutum 653 $aMISTURA EM TANQUE 653 $aPRÉ-EMERGENTE 700 1 $aOLIVEIRA JUNIOR, R. S. de 700 1 $aCONSTANTIN, J. 700 1 $aBLAINSKI, E. 700 1 $aRAIMONDI, M. A. 700 1 $aBIFFE, D. F. 700 1 $aFRANCHINI, L. H. M. 700 1 $aSANTOS, G. 700 1 $aALONSO, D. G. 773 $tCONGRESSO BRASILEIRO DE ALGODÃO, 8.; COTTON EXPO, 1., 2011, São Paulo. Evolução da cadeia para construção de um setor forte: Anais. Campina Grande, PB: Embrapa Algodão, 2011.
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Registro original: |
Embrapa Algodão (CNPA) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
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Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
11/07/2012 |
Data da última atualização: |
16/08/2012 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
CANTO, A. C. V. C. S.; LIMA, B. R. C. C.; CRUZ, A. G.; LÁZARO, C. A.; FREITAS, D. G. C.; FARIA, J. A. F.; TORREZAN, R.; FREITAS, M. Q.; SILVA, T. P. J. |
Afiliação: |
ANNA CAROLINA VILHENA DA CRUZ SILVA CANTO, UFF; B. R. C. C. LIMA, UFF; A. G. CRUZ, UNICAMP; C. A. LÁZARO, UFF; DANIELA DE GRANDI CASTRO FREITAS, CTAA; JOSE A. F. FARIA, UNICAMP; RENATA TORREZAN, CTAA; M. Q. FREITAS, UFF; T. P. J. SILVA, UFF. |
Título: |
Effect of high hydrostatic pressure on the color and texture parameters of refrigerated Caiman (Caiman crocodilus yacare) tail meat. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
Meat Science, v. 91, n. 3, p. 255-260, Jul. 2012. |
DOI: |
10.1016/j.meatsci.2012.01.023 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The effect of applying high hydrostatic pressure (HHP) on the instrumental parameters of color and texture and sensory characteristics of alligator meat were evaluated. Samples of alligator tail meat were sliced, vacuum-packed, pressurized and distributed into four groups: control, treated with 200 MPa/10 min, 300 MPa/10 min and 400 MPa/10 min, then stored at 4 °C ± 1 °C for 45 days. Instrumental color, texture profile and a sensory profiling using quantitative descriptive analysis were carried out on the 1st, 15th, 30th and 45th days of storage. HHP was shown to affect the color and texture of the product, and the sensory descriptors (p < 0.05). The results suggest that high pressure is a promising technology for the processing of alligator meat, especially low pressures (200 MPa) which can have positive effects on the quality of the product. |
Palavras-Chave: |
Alta pressão hidrostática; Caiman crocodilus yacare; Qualidade sensorial. |
Thesagro: |
Cor; Jacaré; Textura. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
LEADER 01764naa a2200301 a 4500 001 1928058 005 2012-08-16 008 2012 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1016/j.meatsci.2012.01.023$2DOI 100 1 $aCANTO, A. C. V. C. S. 245 $aEffect of high hydrostatic pressure on the color and texture parameters of refrigerated Caiman (Caiman crocodilus yacare) tail meat. 260 $c2012 520 $aThe effect of applying high hydrostatic pressure (HHP) on the instrumental parameters of color and texture and sensory characteristics of alligator meat were evaluated. Samples of alligator tail meat were sliced, vacuum-packed, pressurized and distributed into four groups: control, treated with 200 MPa/10 min, 300 MPa/10 min and 400 MPa/10 min, then stored at 4 °C ± 1 °C for 45 days. Instrumental color, texture profile and a sensory profiling using quantitative descriptive analysis were carried out on the 1st, 15th, 30th and 45th days of storage. HHP was shown to affect the color and texture of the product, and the sensory descriptors (p < 0.05). The results suggest that high pressure is a promising technology for the processing of alligator meat, especially low pressures (200 MPa) which can have positive effects on the quality of the product. 650 $aCor 650 $aJacaré 650 $aTextura 653 $aAlta pressão hidrostática 653 $aCaiman crocodilus yacare 653 $aQualidade sensorial 700 1 $aLIMA, B. R. C. C. 700 1 $aCRUZ, A. G. 700 1 $aLÁZARO, C. A. 700 1 $aFREITAS, D. G. C. 700 1 $aFARIA, J. A. F. 700 1 $aTORREZAN, R. 700 1 $aFREITAS, M. Q. 700 1 $aSILVA, T. P. J. 773 $tMeat Science$gv. 91, n. 3, p. 255-260, Jul. 2012.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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